Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Κατασκευή πεζοδρομίων στην περιοχή Λυγιά

Published

on

Την Παρασκευή 26-5-2023 με πρωτοβουλία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας , έγινε συγκέντρωση συναδέλφων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Λυγιά όπου εκτελείται το έργο κατασκευής πεζοδρομίων. Η πολυπληθής παρουσία συναδέλφων αλλά και η περισσότερο από δύο ώρες συζήτηση του θέματος αποδεικνύει την σοβαρότητα και τα μεγάλα προβλήματα που ανέκυψαν και αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής από την εκτέλεση του έργου.

Από την συνάντηση απουσίαζαν, αν και είχαν προσκληθεί, τόσο ο κ.Δήμαρχος όσο και ο εργολάβος του έργου, ενώ παρευρέθηκαν αυτοβούλως , ο κ.Λουκόπουλος με μέλη της παράταξης του , ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου, καθώς επίσης και ο Διοικητής της Τροχαίας Ναυπάκτου.

Με απόφαση των συγκεντρωμένων καταδικάστηκε τόσο η απουσία του κ. Δημάρχου, όσο και η στάση της αντιπολίτευσης η οποία αν και βλέπει την κακή εκτέλεση του έργου δεν έκανε τίποτα για την προστασία των επιχειρήσεων, αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος με ομόφωνη απόφαση ζητάμε από το Δήμο :

  1. Την συνεχή επίβλεψη από το Δήμο για την όσο το δυνατόν επίσπευση ολοκλήρωσης του έργου.
  2. Λήψη μέτρων για την ομαλή και χωρίς καθυστερήσεις εκτέλεση του έργου.
  3. Άμεση ενημέρωση όλων των ιδιοκτητών για υποβολή αιτήσεων υποβάθμισης των πεζοδρομίων για είσοδο-έξοδο στις επιχειρήσεις.
  4. Άμεση ασφαλτόστρωση του επάνω μέρους του δρόμου το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.
  5. Συνεχές κατάβρεγμα του δρόμου για αποφυγή της σκόνης από την εκτέλεση του έργου και την μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων.
  6. Υποχρέωση του εργολάβου για εκτέλεση του έργου σε δύο βάρδιες.
  7. Συνεχή και χωρίς διακοπές λειτουργία της αμφίδρομης διέλευσης των οχημάτων με καλύτερο συντονισμό των φαναριών και κατάλληλη σήμανση των καθέτων οδών.
  8. Εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και μελέτης σήμανσης του έργου.
  9. Εκτέλεση του έργου με άνοιγμα μικρότερων τμημάτων για καλύτερο έλεγχο της κυκλοφορίας.
  10. Άμεση λήψη προς αποφυγή ατυχημάτων, των ανύπαρκτων μέχρι σήμερα μέτρων προστασίας και σεβασμού των πεζών, κατοίκων και μαθητών της περιοχής.

Για την επίτευξη των παραπάνω αποφασίστηκε η παρουσία μας στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, ανάγνωση και κατάθεση του ψηφίσματος και άμεση συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το ΔΣ της ομοσπονδίας και όλοι οι συνάδελφοι επαγγελματίες της περιοχής λέμε, ναι στην εκτέλεση του έργου, όμως με σεβασμό στις επιχειρήσεις και στην επιβίωση τους , στους κατοίκους της περιοχής και το περιβάλλον, αλλά συντονισμένα για όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση στον μικρότερο χρόνο, επειδή μιλάμε για το κεντρικότερο και νευραλγικότερο σημείο της πόλης .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δαβανέλλος Θέμης                                Μπακατσιάς Βασίλειος

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ