Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος, πανάρχαια πόλη χωρίς Μουσείο

Published

on

Η  Ναύπακτος, πανάρχαια πόλη, με γραφική ομορφιά και λαμπρή ιστορική διαδρομή αποτελεί αναγνωρισμένο τουριστικό προορισμό.  Είναι μία πόλη, που παρά τα  5.000  χρόνια ιστορίας της πέραν του κάστρου, δεν έχει ορατές αρχαιότητες.

Η συνεχής επί αιώνες κατοίκηση  είναι η αιτία.

Όμως ο επισκέπτης, πέραν των φυσικών καλλονών , αναζητεί και τεκμήρια της ιστορίας της.  Ρωτάει : Υπάρχει μουσείο να το επισκεφθούμε ;

Ο Ναυπάκτιος βρίσκεται  στη δύσκολη θέση να απαντήσει « δυστυχώς δεν υπάρχει » .

Εάν θυμούμαι καλά η ανακαίνιση του Τζαμιού έγινε  με σκοπό να στεγάσει τις Βυζαντινές αρχαιότητες.

Σήμερα  υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία στοιβάζονται σε κάποια αποθήκη, ενώ άλλα βρίσκονται  στο Αγρίνιο και στην Πάτρα.

Αυτή τη στιγμή το «Τζαβελαίικο»  υπολειτουργεί.

Νομίζω ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων με τη συνεργασία του Δήμου πρέπει να δρομολογήσουν τη λύση του προβλήματος.

Ένα « Μουσείο Ιστορίας της πόλης » είναι εφικτό.

Η σωστή λειτουργία του κάστρου, η ίδρυση  Μουσείου, η σήμανση και ανάδειξη των πέτρινων γεφυριών που δεν είναι και λίγα, καθώς και του «Ελληνικού» της Βελβίνας και του « Ασκληπιείου του εν Κρουνοίς»  της Σκάλας, πρέπει να αποτελέσουν τους άμεσους στόχους της Αρχαιολογικής υπηρεσίας καθώς και του Δήμου.

Έτσι η Ναύπακτος θα καταστεί ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός και τα ευεργετικά αποτελέσματα θα  τα γευτούν οι κάτοικοί της.

 

 Του Χαράλαμπου Δ. Χαραλαμπόπουλου

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ