Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαμπρά Θεοφάνεια στη Ναύπακτο (φωτο – video)

Published

on

Με την δέουσα λαμπρότητα η Εκκλησία γιόρτασε και φέτος  τα Θεοφάνεια. Με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, όπου και τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.  Αμέσως μετά, κλήρος και πιστοί σε λιτανεία, υπό τους ήχους της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής, έφτασαν στο λιμάνι της Ναυπάκτου όπου και έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων.

Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, ο βουλευτής του νομού του Κιν. Αλ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Αναστασία Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Κοτρωνιάς, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Φράγκος και Γιώργος Σιαμαντάς, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων:  πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, ο τέως Δήμαρχος Θανάσης Παπαθανάσης, ο Γιώργος Γούλας, ο Ντίνος Τσουκαλάς,  Δημοτικοί σύμβουλοι, ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Νταουσάνης, ο  υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κων/νος Κωταντούλας, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Χρήστος Παΐσιος,  εκπρόσωποι της πολιτειακής ηγεσίας και φορείς της πόλης.

Παρά το τσουχτερό κρύο αρκετοί ήταν οι τολμηροί που έπεσαν στην θάλασσα για να πιάσουν τον Σταυρό, τηρώντας το έθιμο. Τον Σταυρό κατάφερε να πιάσει ο 22χρονος φοιτητής Παναγιώτης Λουκόπουλος μαζί με  μια 12χρονη κολυμβήτρια. Στον κολυμβητή, πέραν της ευλογίας του, ο Μητροπολίτης δώρισε έναν χρυσό σταυρό.  Ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια της μικρής κολυμβήτριας κ. Ιερόθεος, όπως από μικροφώνου ανέφερε, της υποσχέθηκε έναν ασημένιο σταυρό τον οποίο και θα της παραδώσει ο ίδιος στην Μητρόπολη, αύριο.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ