Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδριάζει σήμερα 27-03-2024 το Δημοτικό συμβούλιο (Ζωντανά 18:05)

Published

on

Συνεδριάζει την Τετάρτη  27-03-2024 και ώρα 18:05 σε Τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής,  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Δήμου Ναυπακτίας, στο σύνδεσμο «Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου «ΣΠΟΑΚ Ο ΑΡΙΩΝ» για την δημοτική περίοδο 2024-2028. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Δήμου Ναυπακτίας, στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) για την δημοτική περίοδο 2024-2028. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Δήμου Ναυπακτίας,  στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  4. Ορισμός εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.   (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  5. Συζήτηση – Έκφραση γνώμης μετά από αίτημα κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Δάφνης, σχετικά με την λειτουργία εγκατάστασης κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης στην περιοχή. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  6. Έκδοση ψηφίσματος  καθολικής αποδοχής αιτημάτων και αλληλεγγύης προς τον αγώνα των μισθωτών ιδιωτικού τομέα ενόψει της 24ωρης Απεργίας της ΓΣΕΕ την 17-04-2024. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  7. Αντικατάσταση αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Ναυπακτίας για την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Ναυπακτίας της πράξης / του έργου «Καθαρισμός και σήμανση μονοπατιών όρους Βαράσοβας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  8. Αντικατάσταση αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Ναυπακτίας για την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιουνίου και του Δήμου Ναυπακτίας της πράξης / του έργου «Βελτίωση και καθαρισμός μονοπατιών επιλεγμένων πεζοπορικών διαδρομών και σήμανση στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  9. Σύσταση Επιτροπής Παραλαβής του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» σύμφωνα με το Άρθρο 172 του Ν.4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  10. Έγκριση 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε., 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα & 1ης Σ.Σ. του Έργου: «ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Ε. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  11. Έγκριση 4ου πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση τμήματος του έργου «Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  12. Έγκριση 5ου πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση τμήματος του έργου «Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  13. Παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΟΔΟΠΟΙΙΑ & ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΧΑΛΚΕΙΑΣ» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  14. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2024. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  15. Τροποποίηση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Ναυπακτίας έτους 2024.  (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  16. Καταβολή της παροχής μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) έτους 2023, σε χρήμα στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου μας (ΦΕΚ 197/Α’/12.10.2020). (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  17. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικού κτιρίου (Πρώην Συνεδριακό κέντρο) της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου του Δήμου Ναυπακτίας στον Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Ευηνολίμνης Αγίου Δημητρίου ορεινής Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  18. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης αίθουσας δημοτικού κτιρίου  της Κοινότητας Ανθόφυτου του Δήμου Ναυπακτίας στον Εξωραϊστικό- Πολιτιστικό Σύλλογο  Ανθοφυταίων ¨Η Γρανίτσα¨. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  19. Έγκριση συμφωνητικού συνεργασίας Δήμου Ναυπακτίας και  «COHESION NETWORK 2 GETHER AΜKE». (εισηγήτρια κ. Ρισβά-Πατακοπούλου)
  20. Διαγραφές παιδιών από τους Δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. ( εισηγητής κ. Ρισβά-Πατακοπούλου)
  21. Άρση ρυμοτομίας και  τροποποίηση σχεδίου Πόλεως στο Ο.Τ. 307 A, Δυτικών Επεκτάσεων 1978, κατόπιν αιτήσεως ιδιοκτησίας «ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝ ΙΚΕ». (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος)
  22. Αποδοχή – Κατανομή ποσού 75.060,00€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, (Α’ κατανομή έτους 2024) για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων Πρωτ/θμιας & Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος)
  23. Παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του υποέργου Α/Α 1 της πράξης 5003291, με τίτλο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) Άνω Χώρας».  (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  24. Ορισμό αιρετού μέλους από τις παρατάξεις της μειοψηφίας για την πολιτική προστασία.  (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  25. Τοποθέτηση δύο φωτιστικών στην δημοτική κοινότητα Λυγιά. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  26. Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ναυπακτίας για το οικονομικό έτος 2022. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  27. Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ναυπακτίας για το οικονομικό έτος 2022. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  28. Έγκριση ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Ναυπακτίας. ( εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  29. Επιχορήγηση αθλητικών συλλόγων. ( εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Άγγελος Σταυρόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο συντελεστής δόμησης θα ορίζει το επιπλέον ύψος στα κτίρια

Published

on

By

O συντελεστής δόμησης ανά περιοχή θα επιβάλλει το τελικό ύψος των οικοδομών και των κτιρίων σύμφωνα με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο και πολεοδομικές και ενεργειακές διατάξεις που κατατέθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ψηφίστηκε στη Βουλή.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως «η τροποποίηση του πλαισίου κρίνεται αναγκαία καθώς υφίσταται κατεπείγουσα ανάγκη παροχής κατευθύνσεων προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν μεταβολές του ύψους, οι οποίες, παρόλο που ως όρος συνιστά καθ’ εαυτόν δυσμενή μεταβολή των συνθηκών, δύναται να υποστηριχθεί ότι οδηγούν σε αλλοίωση της φυσιογνωμίας μιας περιοχής και κατ’ επέκταση σε τρωτότητα των επικείμενων οικοδομικών αδειών».

Αυτές οι διατάξεις είναι μεταβατικού χαρακτήρα μέχρι να εγκριθούν τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και να περιοριστούν τα κίνητρα α) να μην δημιουργηθούν εφεξής τετελεσμένα ως προς επιρροή αυτών στην φυσιογνωμία των περιοχών, και β) να αποφευχθεί τρωτότητα των οικοδομικών αδειών για λόγους εφαρμογής των κινήτρων του ΝΟΚ.

Η ρύθμιση αυτή είναι σε ισχύ για το διάστημα 1.5.2024 έως και το τέλος του 2025.

Τα βασικά σημεία

Όπως ορίζεται στην τροπολογία θα υπάρχει σταδιακή διάρθρωση σε συντελεστές 0,8 και το έξτρα κτιριακό ύψος δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 2 μέτρα. Αυτό εξασφαλίζει πως θα μπορεί να προστίθεται άλλος όροφος. Για συντελεστές μέχρι 1,6 το μάξιμουμ έξτρα ύψος δεν θα μπορεί να είναι πάνω από 2,5 μέτρα. Για συντελεστές δόμησης άνω του 1,6 το μέγιστο επιπλέον ύψος θα μπορεί να είναι μέχρι 3 μέτρα.

Για οικοδομικές άδειες κτηρίων μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και δημιουργίας φυτεμένων επιφανειών, πέραν των προβλεπόμενων ελέγχων διενεργείται και επαναληπτικός έλεγχος ανά 5 έτη από διαφορετικούς κάθε φορά Ελεγκτές Δόμησης.

Για τα δώματα αναφέρεται πως «το περιεχόμενο του φακέλου των δικαιολογητικών και οι επιμέρους προδιαγραφές σχεδίων και τεχνικής έκθεσης, που υποβάλλονται στην αρμόδια υπηρεσία για κατασκευή Φυτεμένης Επιφάνειας, ο τρόπος διενέργειας και η περιοδικότητα των ελέγχων τήρησης των όρων του παρόντος, το ύψος των προστίμων υπέρ του Πράσινου Ταμείου σε περίπτωση μη υλοποίησης ως άνω τεχνικής έκθεσης, καθώς και κάθε άλλο συναφές ζήτημα προσδιορίζονται απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ