Από την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026, τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο της πεζοδρόμησης στις οδούς Καθόδου Δωριέων (παραλιακή οδός Γριμπόβου) και Ναυμαχίας Ναυπάκτου (παραλιακή οδός Ψανής).
Για την οδό Καθόδου Δωριέων, το μέτρο θα ισχύσει έως μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο, καθώς και από 26 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου, λόγω της εμποροπανήγυρης του Αγίου Δημητρίου, σε εκτέλεση της υπ’ αριθ. 157/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για την οδό Ναυμαχίας Ναυπάκτου, το μέτρο θα ισχύσει έως μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο 2026.
Σημαντική επισήμανση: Λόγω της εφαρμογής του μέτρου πεζοδρόμησης των παραλιακών οδών, καλούνται οι επαγγελματίες να πραγματοποιούν τις φορτοεκφορτώσεις τους κατά τις πρωινές ώρες, από 07:00 έως 09:00.
Μια ξεχωριστή βραδιά παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στη μουσική εκδήλωση «ΦΩΣ και ΕΛΠΙΔΑ», που διοργάνωσε ο «Φιλαθλητικός Όμιλος Ομόνοια Ναυπάκτου», το Σάββατο 13 Ιουνίου 2026, στον Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Ναυπάκτου. Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Ναυπάκτου Αντώνης Σχοινάς καλωσόρισε τους θεατές απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό.
Στην μουσική εκδήλωση συμμετείχαν οι πιανίστριες Ζιζή Κορκοντζέλου και Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου, ο κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Δημήτρης Σουκαράς, καθώς και η Παιδική Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, ενώ την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος Έμυ Παπαδούλα.
Η υπόθεση του κυκλώματος διαφθοράς σε Πολεοδομικές Υπηρεσίες της Αττικής, που εξάρθρωσε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ανατρέπει άρδην το σκηνικό της διεκδίκησης των αρμοδιοτήτων των Πολεοδομιών από τους Δήμους και την ΚΕΔΕ και όλα δείχνουν ότι φέρνει στο προσκήνιο ραγδαίες εξελίξεις και πολιτικές αποφάσεις για τη δημιουργία του νέου φορέα με τίτλο «Εθνικός Οργανισμός Κτηματολογίου και Ελέγχου Δόμησης» (ΕΟΚΕΔ).
Οι εξελίξεις για τις Πολεοδομίες, που κυριαρχούν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αποδυναμώνουν την έως τώρα επιχειρηματολογία Δήμων και ΚΕΔΕ ότι η ύπαρξη διαφθοράς στις ΥΔΟΜ των Δήμων «είναι ένα αυθαίρετο και προσβλητικό συμπέρασμα», που εξυπηρετεί «το αφήγημα της αφαίρεσης των αρμοδιοτήτων».