Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις 26 Μαΐου ο Α’ γύρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Published

on

Στις  27/2/2019 δόθηκε στη δημοσιότητα η «2η Έκθεση Εποπτείας της Χώρας μας» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη Σελίδα 82 της Έκθεσης και συγκεκριμένα στην αριθμ. 35 υποσημείωση γίνεται αναφορά για το χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, η οποία διαφέρει από αυτήν που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Αναφέρεται επί λέξει:

« Regional and local elections to take place in two rounds on 19 and 26 May (the 2nd round taking place at the same date as the elections to the European Parliament). … ».

Δηλαδή « οι περιφερειακές και τοπικές εκλογές θα λάβουν χώρα σε δύο γύρους στις 19 και 26 Μαΐου (ο δεύτερος γύρος πραγματοποιείται στην ίδια ημερομηνία με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου). … »

Να σημειώσουμε ότι η παρ.4 του αρ.9 του «Καλλικράτη», όπως αντικαταστάθηκε από το αρ.6 του «Κλεισθένη», προβλέπει πως ο Α’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών διεξάγεται ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές, δηλαδή στις 26 Μαΐου, ενώ ο Β’ γύρος την επόμενη Κυριακή όπου χρειαστεί.

Οι “θεσμοί” ενημερώθηκαν για κάτι που οι Έλληνες ψηφοφόροι αγνοούσαν, με το υπουργείο Εσωτερικών να προχωρά σε ανακοίνωση όπου και διευκρινίζει ότι οι περιφερειακές και τοπικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαΐου 2019 ο Α’ γύρος και στις 2 Ιουνίου ο Β’ γύρος, όπου χρειαστεί.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσης σχετικά με το όριο ηλικίας όσων έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν:

«Σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4406/2016 ΦΕΚ 133 / τ.Α΄ / 26 Ιουλίου 2016 «Αναλογική Εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διερεύνηση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής βουλευτών», το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν όλοι οι πολίτες έλληνες και ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας τους. Επιπρόσθετα σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2 του ΠΔ 26/2012 (Α’ 57) για την εφαρμογή των ανωτέρω η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσων γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ