Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρελκυστική πολιτική υποψηφίων

Published

on

Οι αποχωρήσαντες  και ανεξαρτητοποιημένοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του Λουκόπουλου δεν ανακοινώνουν επίσημα τις προθέσεις τους, δεν ανακοινώνουν την προσχώρησή τους σε άλλους συνδυασμούς. 

Αναφερόμαστε σε αυτούς που δεν σκέφτονται να κατέβουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι οι ίδιοι και υποτίθεται ότι βολιδοσκοπούν  τις καταστάσεις μέχρι την οριστική τους απόφαση. 

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς τους λόγους που τόσο οι ίδιοι όσο και οι επικεφαλής των συνδυασμών στους οποίους πρόκειται να ενταχθούν έχουν επιλέξει αυτή την τακτική.

Γιατί είναι βέβαιο ότι οι συγκεκριμένοι ανεξαρτητοποιημένοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν σκοπεύουν να πάνε σπίτια τους και να αποχωρήσουν από τον πολιτικό στίβο, τον οποίο υπηρετούν πολλά χρόνια και τον ξέρουν πολύ καλά.

Παρελκυστική πολιτική, επιβράδυνση δηλαδή των εξελίξεων.

Και αυτή η τακτική έχει δύο στόχους . Πρώτος στόχος να μαλακώσουν μέχρι να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο εσωτερικό των παρατάξεων από τις νέες προσχωρήσεις, οι      οποίες φέρνουν ψήφους αλλά κουβαλούν και το βάρος του παρελθόντος.

Δεύτερος στόχος να μην μπορούν οι άλλες παρατάξεις να εκτοξεύσουν πλέον τα αντιπολιτευτικά βέλη που έχουν στις φαρέτρες τους και σίγουρα είναι πολλά.

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι ότι διαμορφώνονται συνθήκες «ομηρείας».

Υπό τέτοιες συνθήκες κυλά η προεκλογική περίοδος χωρίς κανένας να μιλά για πρόγραμμα και προγραμματικές συγκλίσεις, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αλλά κατόπιν εορτής και ως αποτέλεσμα σκληρής και υπόγειας διαπραγμάτευσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ