Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Κωνσταντόπουλος: «Μοναδικός σκοπός, να κρατήσουμε το Τμήμα ΤΕΙ στη Ναύπακτο»

Published

on

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Nafsweek ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος σχετικά με το θέμα του Τμήματος ΤΕΙ της Ναυπάκτου, αλλά και την δημιουργία πανεπιστημίου στην Αιτωλ/νια είπε:

«Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής πρέπει να παραμείνει στη Ναύπακτο και μάλιστα για τον λόγο αυτό συνάντησα τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος και δεσμεύτηκε για την παραμονή και τη συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος στη Ναύπακτο.

Το θέμα δεν είναι που θα ανήκει διοικητικά το τμήμα της Ναυπάκτου.

Εμείς ζητάμε να παραμείνει και να λειτουργεί στη Ναύπακτο.

Σήμερα επανέλαβα εδώ στο Δημοτικό συμβούλιο ότι είμαι στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής και των φορέων της πόλης μας, με μοναδικό σκοπό να κρατήσουμε το Τμήμα στη Ναύπακτο.

Επίσης ξεκαθάρισα ότι μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει στη Βουλή ο σχεδιασμός του υπουργείου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Δυτική Ελλάδα ώστε να γνωρίζουμε περισσότερα.

Γνωρίζουμε αυτό που έχει δοθεί ως διαβούλευση για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια της χώρας και τα ΤΕΙ και ότι έχει έρθει σε μας μέσα από ένα «σπασμένο τηλέφωνο».

Όλο αυτό δεν μας βρίσκει σύμφωνους γιατί θεωρώ ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Τονίζω πως ότι υπάρξει ως εξέλιξη για το ΤΕΙ Κρήτης ακριβώς το ίδιο να ισχύσει και για το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης να τονίσω ότι από τη στιγμή που το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συγχωνευτεί με το πανεπιστήμιο και γίνει πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων τεχνολογιών μπορεί η έδρα του να φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του δήμου Μεσολογγίου, που είναι ιδρώτας και κόπος του ελληνικού λαού αυτές οι εγκαταστάσεις.

Εννοείται βέβαια ότι ένα από τα τμήματα θα είναι και το τμήμα πληροφορικής της Ναυπάκτου, με έδρα στη Ναύπακτο.

Μην ξεχνάμε ότι το τμήμα της Ναυπάκτου έχει και Μεταπτυχιακό και ερευνητική δράση, είναι ένα ελκυστικό τμήμα πανελλαδικά.

Επίσης σημαντικό είναι ότι οι απόφοιτοι από αυτό το τμήμα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.  Άρα στην πράξη με το πτυχίο τους μπορούν να βγουν στην αγορά εργασίας άμεσα.

Επίσης θα πρέπει να σταματήσουν κραυγές οι οποίες  από το 2012 κατάφεραν και καταργήθηκε το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο και κατακρεουργήθηκε το ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Όσον αφορά το Αγρίνιο προτάθηκε από την πλευρά του υπουργείου η δημιουργία Γεωπονικής σχολής. Ουσιαστικά αυτό που προτείνεται από πλευράς υπουργείου είναι μία Γεωπονική σχολή με έδρα το Αγρίνιο με τρία τμήματα στο Αγρίνιο και τρία στο Μεσολόγγι

Πρόταση αυτή δεν με βρίσκει αντίθετο όμως, όπως είπα και στον Υπουργό θα πρέπει τα τμήματα να είναι πενταετούς φοίτησης. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε το θέμα να έρθει προς συζήτηση και στις επιτροπές αλλά και στην Ολομέλεια στη Βουλή για να τοποθετηθούμε και για το Αγρίνιο και για το Μεσολόγγι.», τόνισε κλείνοντας ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ