Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα στην Αιτωλοακαρνανία, ζητά η Ναυπακτία

Published

on

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου το βράδυ στο Δημαρχείο, σύσκεψη της επιτροπής του Δήμου Ναυπακτίας για το Τ.Ε.Ι.

Στην συζήτηση  παρόντα  ήταν τα μέλη της  Επιτροπής για το ΤΕΙ: οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Μπουλές και Γιώργος Γούλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιάρχης Σούζας και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη π. Καλλίνικος Γεωργάτος.  οι κ. Μπουλές και Γούλας εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για τον χειρισμό του θέματος από την δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει η σημερινή κατάληξη με την Ναύπακτο να χάνει το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής.

Μετά το τέλος της συζήτησης   αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

«Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καταργεί το τμήμα του ΤΕΙ στη Ναύπακτο και το μεταφέρει στην Πάτρα, υπαγόμενο μάλιστα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη!

Ζητούμε την απόσυρση της πρότασης που αφορά στην Αιτωλοακαρνανία και απαιτούμε την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, με έδρα στην Αιτωλοακαρνανία. Αυτό πρέπει να περιλαμβάνει πέραν των προβλεπόμενων σχολών στο Νομό και τα τμήματα που έχουν έδρα στην Πάτρα και υπάγονται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η ίδρυση του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου στη Ναύπακτο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ισοδύναμο της μέχρι τώρα ύπαρξης ενός επιτυχημένου τμήματος Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και δεν αρκεί να αντισταθμίσει τη μη ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με τμήμα/τα και στην πόλη της Ναυπάκτου».

Ωστόσο, αναμένεται σήμερα στις 8 το βράδυ, η συνάντηση με βουλευτές του νομού και με τον περιφερειάρχη  Απόστολο Κατσιφάρα στο Διοικητήριο  Μεσολογγίου, συνάντηση που ζήτησαν μετά την κοινή τους σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα στο Μεσολόγγι οι Δήμαρχοι Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας.

Πόσοι από τους προσκεκλημένους θα ανταποκριθούν είναι το ζητούμενο…

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ