Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατασχέθηκαν όλα τα χρήματα από τα ταμεία της ΔΕΥΑ Ναυπάκτου

Published

on

Τρικυμίας συνέχεια για την ΔΕΥΑΝ και την δημοτική αρχή, καθώς κατασχέθηκαν 180.000 ευρώ από τους λογαριασμούς της επιχείρησης στις τράπεζες, λόγω οφειλής στην κατασκευάστρια εταιρεία του έργου της αποχέτευσης.

Τα παραπάνω προέκυψαν καθώς η επιχείρηση είχε παραχωρήσει τα δικαιώματα από τις νέες συνδέσεις στο δίκτυο της αποχέτευσης στην κατασκευάστρια εταιρεία Λαδόπουλου, προς αποπληρωμή των απαιτήσεων της κατασκευάστριας εταιρείας.

Οι απαιτήσεις αυτές αφορούσαν έργα τα οποία, η μεν πλευρά Λαδόπουλου έλεγε ότι είχαν κατασκευαστεί, η δε ΔΕΥΑΝ αμφισβητούσε. Το γνωστό «πανοπροίκι» των 2.5 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση βρισκόταν στα δικαστήρια, με την πλευρά της αντιπολίτευσης να διαμαρτύρεται, καθώς δεν υπήρχε καμία απολύτως ενημέρωση του Δημοτικού συμβουλίου για το σοβαρό αυτό θέμα.

Μάλιστα υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της σημερινής δημοτικής αρχής και της προηγούμενης, σε πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο για το έργο της αποχέτευσης, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Μπουλέ να εγκαλεί την δημοτική αρχή γιατί έγραψε στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΝ τις απαιτήσεις του εργολάβου, ενώ η ίδια η ΔΕΥΑΝ αμφισβητεί  πως πρέπει να τις πληρώσει, «πετώντας το μπαλάκι» στην Περιφέρεια.

Η εταιρία Λαδόπουλου είχε προσφύγει στα δικαστήρια και είχε κερδίσει και σε Α’ βαθμό την υπόθεση αλλά και σε Β’, με πρόσφατη δικαστική απόφαση, χωρίς οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ να έχουν γνώση.

Μετά την κατάσχεση των χρημάτων της ΔΕΥΑΝ, που έγινε σε λογαριασμούς της επιχείρησης στις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα ρευστότητας με την επιχείρηση να έχει πλέον θέμα σε διαχειριστικό επίπεδο και κανείς δεν γνωρίζει αν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της προς προμηθευτές κλπ.

Προφανώς, μετά τις σοβαρές αυτές εξελίξεις, το θέμα αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, ώστε να δοθούν απαντήσεις τόσο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και για το διαχειριστικό μέλλον της επιχείρησης.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ