Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον ποδηλατικό χάρτη της Ευρώπης η Δυτική Ελλάδα

Published

on

Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, με σημείο εκκίνησης το λιμάνι του Μεσολογγίου και σε μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων έως το Αιτωλικό και επιστροφή για τερματισμό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  4 Μαΐου το πρωί ποδηλατοβόλτα.

Στην δράση συμμετείχαν τα μέλη της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας Ηλίας Τσορτουκτσίδης και Νίκος Μαραγκός, καθώς και ο έφορος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Δημήτρης Γεωργικόπουλος που οδήγησαν την κούρσα σε ολόκληρη την διαδρομή. Την όλη δράση κατέγραψαν και ξένοι δημοσιογράφοι.

Η ποδηλατοβόλτα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «MEDCYCLETOUR Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό». Το παρών έδωσαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Λύτρας και Νίκος Μπαλαμπάνης, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Φράγκος, καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθανάσιος Καλαβρουζιώτης, Κώστας Κωταντούλας και Μαρία Πολυγένη. Πολύτιμη ήταν η συμβολή στην ασφάλεια των ποδηλατών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ομάδας Διασωστών Μεσολογγίου.

Η δράση έχει ως στόχο την ανάδειξη των δύο ολοκληρωμένων ποδηλατικών διαδρομών από το πρόγραμμα, Μεσολόγγι – Αιτωλικό και  Πάλαιρος – Μύτικας.

H Δυτική Ελλάδα μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων, συμμετέχοντας ως ένας από τους 11 εταίρους στο πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να διαμορφωθεί η Μεσογειακή, παράκτια ποδηλατική διαδρομή (EurοVelo 8) που θα ξεκινάει από την Ισπανία και θα καταλήγει στην Κύπρο.

Αύριο Κυριακή, 5 Μαΐου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα ποδηλατοβόλτα με διαδρομή 19 χιλιομέτρων και σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία – λιμάνι – στην Πάλαιρο έως το λιμάνι του Μύτικα και επιστροφή – τερματισμός, στο λιμάνι στην Πάλαιρο.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ