Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΚΝ: Πυροτεχνήματα λαϊκισμού η απαλλαγή της ΔΕΥΑΝ από την οφειλή των 2 εκατ.

Published

on

Με τον τίτλο «Πυροτεχνήματα λαϊκισμού από την δημοτική αρχή», η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και ο Γιάννης Μπουλές απαντούν σχετικά για την ΔΕΥΑΝ  και το γνωστό «πανωπροίκι».

Αναφέρει  η ανακοίνωση:

«ΠΥΡΟΤΕΧΝΉΜΑΤΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Μετά από 5 χρόνια απραξίας η δημοτική αρχή Λουκόπουλου επιστρατεύει κάθε μέσο για να πείσει τους δημότες για το έργο της. Με πληθώρα υποσχέσεων για έργα που θα κάνει !!! την επόμενη δημοτική περίοδο προσπαθεί να καλύψει την γύμνια μιας ολόκληρης πενταετίας.

Ο κ. Λουκόπουλος με το επιτελείο του έδωσαν στις 6 Μαϊου (μέσα στον προεκλογικό μήνα) συνέντευξη τύπου και ενημέρωσαν του δημότες ότι με απόφαση του υπουργού Υποδομών από 2/5/2019 η ΔΕΥΑΝ απαλλάχθηκε από την οφειλή 2 εκατ. €  προς τον εργολάβο του έργου της αποχέτευσης, το οποίο υλοποιήθηκε σε προηγούμενες δημοτικές περιόδους. Μακάρι αυτό να ήταν αλήθεια. Θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το χειροκροτούσαμε.

Τι απέκρυψε σκόπιμα από τους δημότες η δημοτική αρχή ;

Η απόφαση του υπουργού, η οποία  τυχαία βγήκε μέσα στην προεκλογική περίοδο,  δεν απαλλάσσει τη ΔΕΥΑΝ από την οφειλή της. Αυτό θα κριθεί στα δικαστήρια. Συνεπώς ο κ. Λουκόπουλος συνειδητά κρύβει την αλήθεια όταν λέει ότι με την απόφαση αυτή «κατέπεσε το πανωπροίκι» και ότι, κατά τον κ. Καρακώστα, απαλλάχθηκε κάθε οικογένεια του δήμου από 500€ επιβάρυνση.

Οι αλήθειες που δεν ειπώθηκαν στη συνέντευξη

  1. Η υπόθεση της οφειλής βρίσκεται στα Διοικητικά δικαστήρια τα οποία τελικά θα αποφανθούν αν θα πληρωθούν και σε ποιο ποσό οι απαιτήσεις του εργολάβου. Η απόφαση του υπουργού μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της ΔΕΥΑΝ ελπίζουμε να βοηθήσουν για μια καλή δικαστική απόφαση υπέρ της ΔΕΥΑΝ. Αυτό όμως κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει. Γι αυτό και η συνέντευξη έχει αποκλειστικά προεκλογικό χαρακτήρα.
  2. Ο φάκελος του έργου βρίσκεται στον εισαγγελέα ο οποίος ήδη διεξάγει ανακρίσεις για τυχόν ποινικές ευθύνες.
  3. Το ποσό της οφειλής από το 2012 μέχρι σήμερα επιβαρύνεται με τόκους και υπερημερίες και από το ποσό των 1,7 εκατ. € έχει ξεπεράσει τα 2,5 εκατ.€. Ας φαντασθούμε που θα φθάσει όταν θα τελειώσουν τα δικαστήρια.
  4. Οι απαιτήσεις του εργολάβου έχουν πιστοποιηθεί από τους επιβλέποντες του έργου όπως προβλέπει ο νόμος.
  5. Ανεξάρτητα από την όποια υπουργική απόφαση και την όποια Υπηρεσιακή γνωμοδότηση η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια και θα τελεσιδικήσει μετά από αρκετά χρόνια. Φυσικά η όποια υποχρέωση προκύψει για τη ΔΕΥΑΝ θα «σκάσει» στα χέρια μιας άλλης δημοτικής αρχής και θα είναι πολλαπλάσια του αρχικού ποσού. Αυτό όμως δεν αφορά τη δημοτική αρχή Λουκόπουλου, που προεκλογικά προσπαθεί να σωθεί επιστρατεύοντας κάθε μέσο.
  6. Αφού λοιπόν τελικά η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια ρωτάμε τον δήμαρχο και περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση: το όποιο ποσό αποφασίσει το δικαστήριο σε βάρος της ΔΕΥΑΝ ποιος θα πληρώσει ;   Αυτή την απάντηση περιμένουν οι δημότες και αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Η  όποια οφειλή προκύψει για τη ΔΕΥΑΝ θα πληρωθεί από τους δημότες της Ναυπάκτου, αντί να πληρωθεί από αυτούς που πραγματικά ευθύνονται.

Κύριοι της δημοτικής αρχής.

κανένα προεκλογικό τέχνασμα δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα που δημιουργήσατε σε βάρος της ΔΕΥΑΝ και του δήμου».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο συντελεστής δόμησης θα ορίζει το επιπλέον ύψος στα κτίρια

Published

on

By

O συντελεστής δόμησης ανά περιοχή θα επιβάλλει το τελικό ύψος των οικοδομών και των κτιρίων σύμφωνα με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο και πολεοδομικές και ενεργειακές διατάξεις που κατατέθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ψηφίστηκε στη Βουλή.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως «η τροποποίηση του πλαισίου κρίνεται αναγκαία καθώς υφίσταται κατεπείγουσα ανάγκη παροχής κατευθύνσεων προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν μεταβολές του ύψους, οι οποίες, παρόλο που ως όρος συνιστά καθ’ εαυτόν δυσμενή μεταβολή των συνθηκών, δύναται να υποστηριχθεί ότι οδηγούν σε αλλοίωση της φυσιογνωμίας μιας περιοχής και κατ’ επέκταση σε τρωτότητα των επικείμενων οικοδομικών αδειών».

Αυτές οι διατάξεις είναι μεταβατικού χαρακτήρα μέχρι να εγκριθούν τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και να περιοριστούν τα κίνητρα α) να μην δημιουργηθούν εφεξής τετελεσμένα ως προς επιρροή αυτών στην φυσιογνωμία των περιοχών, και β) να αποφευχθεί τρωτότητα των οικοδομικών αδειών για λόγους εφαρμογής των κινήτρων του ΝΟΚ.

Η ρύθμιση αυτή είναι σε ισχύ για το διάστημα 1.5.2024 έως και το τέλος του 2025.

Τα βασικά σημεία

Όπως ορίζεται στην τροπολογία θα υπάρχει σταδιακή διάρθρωση σε συντελεστές 0,8 και το έξτρα κτιριακό ύψος δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 2 μέτρα. Αυτό εξασφαλίζει πως θα μπορεί να προστίθεται άλλος όροφος. Για συντελεστές μέχρι 1,6 το μάξιμουμ έξτρα ύψος δεν θα μπορεί να είναι πάνω από 2,5 μέτρα. Για συντελεστές δόμησης άνω του 1,6 το μέγιστο επιπλέον ύψος θα μπορεί να είναι μέχρι 3 μέτρα.

Για οικοδομικές άδειες κτηρίων μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και δημιουργίας φυτεμένων επιφανειών, πέραν των προβλεπόμενων ελέγχων διενεργείται και επαναληπτικός έλεγχος ανά 5 έτη από διαφορετικούς κάθε φορά Ελεγκτές Δόμησης.

Για τα δώματα αναφέρεται πως «το περιεχόμενο του φακέλου των δικαιολογητικών και οι επιμέρους προδιαγραφές σχεδίων και τεχνικής έκθεσης, που υποβάλλονται στην αρμόδια υπηρεσία για κατασκευή Φυτεμένης Επιφάνειας, ο τρόπος διενέργειας και η περιοδικότητα των ελέγχων τήρησης των όρων του παρόντος, το ύψος των προστίμων υπέρ του Πράσινου Ταμείου σε περίπτωση μη υλοποίησης ως άνω τεχνικής έκθεσης, καθώς και κάθε άλλο συναφές ζήτημα προσδιορίζονται απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ