Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Με την «Ελένη» του Ευριπίδη στις Συρακούσες η Ειρήνη Ευαγγελάτου

Published

on

Εκτός από τις εκλογές, συμβαίνουν και άλλα σημαντικά, που μέσα σε όλη ετούτη την παραζάλη μένουν καμιά φορά στο παρασκήνιο.

Έτσι, για πέμπτη χρονιά το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου από την Ναύπακτο, συμμετείχε στο  Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και Κλασικού Θεάτρου Νέων στη Σικελία, όπου και παρουσίασε την «Ελένη» του Ευριπίδη, ανοίγοντας μάλιστα τιμητικά το 25ο Φεστιβάλ Νέων στις Συρακούσες.  Η θεατρική ομάδα της Ναυπάκτου «Lepanto» έχει  πλέον εξελιχθεί σε πρεσβευτή της Ελλάδας και της πόλης μας, δίνοντας το παρών όλα αυτά τα χρόνια στο παγκόσμιας φήμης φεστιβάλ των Συρακουσών.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος των Συρακουσών διοργανώνει κάθε χρόνο έναν κύκλο επαγγελματικών θεατρικών παραστάσεων με έργα από το αρχαίο ελληνικό δραματολόγιο. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πανέμορφο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, στο Palazzolo acreide.  Φέτος στο πλαίσιο του  κύκλου παραστάσεων αρχαίου δράματος διοργανώθηκε για 25η φορά το «Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων», από τις αρχές Μαΐου έως και τα μέσα Ιουνίου.

Το «Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων» δίνει το βήμα σε περισσότερες από 100 ομάδες και σε 3.000 και πλέον νέους ηθοποιούς να καταπιαστούν με κάποιο έργο του αρχαίου ελληνικού   δραματολογίου.

Αποστολές από όλο τον κόσμο εκπροσωπούν την πόλη τους και κατεξοχήν την χώρα τους λαμβάνοντας μέρος στο παγκόσμιο   φεστιβάλ.

Από το  2012 το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου συμμετείχε στο Φεστιβάλ εκπροσωπώντας την Ναύπακτο, με το έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη, κερδίζοντας τιμητική διάκριση.

Το 2013 το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου προσκλήθηκε λόγω της τιμητικής διάκρισης να «ανοίξει» το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και παρουσίασε την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.         Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη χρονιά ήταν επετειακή για το Φεστιβάλ καθώς συμπληρώνονταν 100 χρόνια από την ανάδειξη των ελληνικών θεάτρων.

Το 2017 το Θεατρικό Εργαστήρι συμμετείχε με τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για την σκηνοθεσία και τις ερμηνείες.

Το 2018 ήρθε και νέα συμμετοχή μετά από πρόσκληση να παραστεί  ως εκπρόσωπος του «Lepanto»  και να λάβει μέρος  στο φεστιβάλ από τις 17 έως τις 20 Μάιου. Έτσι, παρουσίασε  τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη στο 24ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων των Συρακουσών.

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ