Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία – Μεγάλη η αποχή

Published

on

Ομαλά και χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Ναυπακτίας.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, με την εκλογική διαδικασία να είναι πιο απλή αυτήν την Κυριακή.  Η επιλογή των ψηφοφόρων γίνεται μεταξύ των δύο υποψήφιων περιφερειαρχών και των δύο υποψήφιων δημάρχων και χωρίς να απαιτείται σταυρός προτίμησης.

Πάντως, ιδιαίτερη, μέχρι ώρας είναι η αποχή, καθώς η ροή των ψηφοφόρων συγκριτικά με την ίδια ώρα της περασμένης Κυριακής εμφανίζει μείωση κατά 30%.

Στα συγκριτικά στοιχεία θα πρέπει να προστεθούν και τα στατιστικά διελεύσεων από τους σταθμούς διοδίων της Ελευσίνας, του Ρίου και της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου που εμφανίζουν μείωση περίπου στο 25 – 30% σε σύγκριση με τις διελεύσεις την Κυριακής 26ης Μαΐου.  Μεγάλη αποχή εμφανίζεται και στα εκλογικά τμήματα της ορεινής Ναυπακτίας.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ