Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλαλούμ με τους Αντιδημάρχους!

Published

on

Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα τον «Ορισμό Αντιδημάρχων» δημοσιεύτηκε την 20η Αυγούστου το μεσημέρι.

Στην Εγκύκλιο, που υπογράφουν ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, , υπάρχουν διευκρινήσεις σχετικά με το μέλλον των Αντιδημάρχων που θα ανεξαρτητοποιούνται ή θα διαγράφονται από την Παράταξή τους, όμως τα πράγματα δεν φαίνεται να θεραπεύονται, έστω και την τελευταία στιγμή!

Θα εκπίπτουν τελικά αυτοδικαίως από το αξίωμα του Αντιδημάρχου ή θα μπορούν να παραμείνουν;

Στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο ( ν.4623/2019 ) της νέας Κυβέρνησης ψηφίστηκε ταυτοχρόνως και το ένα και το άλλο!!!

Η  παρ.2δ του αρ.5 του ν.4623/2019 αναφέρει στο εδάφιο που ορίζει  « Αντιδήμαρχος που ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ή διαγράφηκε από την Παράταξή του, ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ από το αξίωμα αυτό».

Ταυτόχρονα, η παρ.4α του αρ.114 του ν.4623/2019 που αντικατέστησε την παρ.6 του αρ.66 του ν.3852/2010 ορίζει, μεταξύ άλλων, πως « ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος ΜΠΟΡΕΙ να ορισθεί ή ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Αντιδήμαρχος».

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στην Εγκύκλιο, μεταξύ των δύο αντίθετων δικών της ρυθμίσεων, επέλεξε… τελικώς την δεύτερη:

«Αν Αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του ανεξαρτητοποιηθεί ή διαγραφεί από την Παράταξή του, παραμένει Αντιδήμαρχος».

Αντιθέτως, στη σελ.23 εμφανίζουν με γκρι σκίαση τη διάταξη που με το αρ.5 του ν.4623/2019 πρόσθεσαν στο αρ.59 του ν.3852, με γκρι τη φράση:  «Αντιδήμαρχος που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξή του, εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμα αυτό», παραπέμποντας στην υποσημείωση: «ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ  ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ  ΡΥΘΜΙΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τρίτη: Ακολουθία του Νυμφίου – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ