Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύλληψη δύο ανδρών για κλοπές σε σπίτια και καταστήματα

Published

on

Μπαράζ κλοπών είχαμε το τελευταίο διάστημα στα περίχωρα της Ναυπάκτου, με τα φαινόμενα να παρακολουθούνται και να διερευνώνται από τους Αστυνομικούς του Α.Τ Ναυπάκτου. Από την Μακύνεια έως την Δάφνη υπήρξαν κρούσματα κλοπών βάζοντας σε ανησυχία τους κατοίκους. Μετά από έρευνες, συνελήφθησαν, την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018 το απόγευμα στην Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, δυο άνδρες, ηλικίας 40 και 26 ετών, καθώς και δυο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 14 και 11 ετών, με την κατηγορία ότι διέπραξαν διακεκριμένες κλοπές.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου  προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει από τις 24 Αυγούστου 2017 έως και την ημέρα της σύλληψής τους, δεκαεπτά συνολικά κλοπές σε οικίες και καταστήματα, σε περιοχές της Ναυπάκτου, με την συνολική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 18.000 ευρώ.

Ο 40χρονος και ο 26χρονος, αφού εντόπιζαν τις οικίες και τα καταστήματα, έδιναν εντολή στους δυο ανήλικους συνεργούς τους να διαπράττουν τις κλοπές και στη συνέχεια τους παρέδιδαν τα κλοπιμαία.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών οι δράστες, είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 17.905 ευρώ, διάφορα κοσμήματα,  τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ένα πιστόλι σκοποβολής με 500 σφαίρες.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων των δυο ανήλικων δραστών, για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας τους, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ως μέσο μεταφοράς για την διάπραξη των κλοπών.

Σε βάρος των 40χρονου και 26χρονου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία,  για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ