Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H AHEPA Ναυπάκτου στηρίζει το σύλλογο ΑμεΑ “Αλκυόνη”

Published

on

Το Χριστουγεννιάτικο μπαζάαρ χειροτεχνημάτων του συλλόγου ΑμεΑ “Αλκυόνη” στο κέντρο της πόλης επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του τμήματος “AHEPA Lepanto 1571” την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα και μετά από απόφαση του Δ.Σ., το τμήμα Ναυπάκτου διέθεσε χρηματικό ποσό με το οποίο αγοράστηκαν δώρα από το μπαζάαρ, τα οποία κατασκευάζονται χειροποίητα στα εργαστήρια του συλλόγου από τα παιδιά του, αλλά και εθελοντές. Ο σκοπός της κίνησης αυτής ήταν αφενός να ενισχυθεί οικονομικά το έργο του συλλόγου, αφετέρου να μπορέσουν αυτά τα δώρα στη συνέχεια να διατεθούν σε άλλες φιλανθρωπίες. Η επίσκεψη στο χώρο έγινε σε ώρα που παρευρίσκονταν συνεργάτες αλλά και ωφελούμενοι από τις δράσεις της “Αλκυόνης”, όπου αντάλλαξαν Χριστουγεννιάτικες ευχές και βγήκε και η σχετική αναμνηστική φωτογραφία.

Η δραστήρια πρόεδρος της “Αλκυόνης” κα Παναγοπούλου Βασιλική στο ευχαριστήριο γράμμα της προς το τμήμα “AHEPA Lepanto 1571”, αφού ευχαρίστησε για την προσφορά, σημείωσε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί πολύτιμη βοήθεια στο έργο τους και αντανακλά τις αξίες, την ευαισθησία και την ανθρωπιά που διέπουν την οργάνωση της AHEPA.

Ο σύλλογος “Αλκυόνη” είναι φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο, ενταγμένο στο Eθνικό Mητρώο Eθελοντικών Mη Kυβερνητικών Oργανώσεων που εξειδικεύεται και δραστηριοποιείται στο χώρο των ανθρώπων με αναπηρία, παρέχοντας υποστήριξη και υπηρεσίες σε ΑμεΑ και τις οικογένειές τους. Εμφανίζει πλούσια και πρωτοποριακή δραστηριότητα που επεκτείνεται και πέραν των ορίων της πόλης, καθώς λειτουργεί Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, Λέσχη δραστηριοτήτων ΑμεΑ κλπ.

Αξίζει κανείς να πληροφορηθεί περισσότερα σχετικά με τη δραστηριότητα του συλλόγου (alkyoni-amea.gr) αλλά και να βοηθήσει με προσφορά χρηματικού ποσού, ή με όποιο άλλο τρόπο επιθυμεί:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : GR62 0172 1570 0051 5707 1026 293

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: GR2901104260000042629614076

ALPHA BANK: GR38 0140 2210 2210 0200 2003 338

EUROBANK: GR9002606640000090100824633

Από την πλευρά του το τμήμα της Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto 1571” εύχεται Καλά Χριστούγεννα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι 30 Ιουνίου αιτήσεις σύνδεσης στην αποχέτευση – Ακολουθούν πρόστιμα

Published

on

By

Πρόσκληση προς όλους τους δυνητικούς χρήστες του δικτύου της αποχέτευσης του Δήμου Ναυπακτίας έχει απευθύνει εδώ και αρκετό καιρό η ΔΕΥΑΝ,  με την προτροπή να συνδεθούν στο δίκτυο, καθώς υπάρχει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση 50% στα τέλη σύνδεσης και τη δυνατότητα αποπληρωμής των ποσών αυτών μέσω δόσεων.

Ταυτόχρονα ενημερώνουν από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ναυπακτίας ότι,  σύμφωνα με το νόμο που ισχύει, ακόμα και αν δεν εμφανιστεί και συνδεθεί στο δίκτυο ο δημότης που περνά από την περιοχή του το δίκτυο αποχέτευσης, στον επόμενο λογαριασμό του θα δει το τέλος αποχέτευσης να αναγράφεται σε αυτόν.

Δυστυχώς, στο δίκτυο της αποχέτευσης, για το οποίο υπήρχε πρόβλεψη για πάνω από 2000 συνδέσεις, σύμφωνα  με την πρόταση κατασκευής και χρηματοδότησης του με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μόνο 200 συνδέσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μετά την μείωση του κόστους σύνδεσης:  από τα 3,52 ευρώ / τ.μ. (+ΦΠΑ) που χρέωνε η επιχείρηση, πάμε στα 1,8 ευρώ /τ.μ. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι για μια οικία 100 τ.μ. ο ιδιοκτήτης που θα συνδεόταν με το σύστημα της αποχέτευσης, κατέβαλλε 350 ευρώ ως τέλη σύνδεσης, ενώ μετά την μείωση το κόστος θα πέφτει στα 180 ευρώ (+ΦΠΑ).

Στους επαγγελματικούς χώρους από τα 4.26 ευρώ/τ.μ. η χρέωση μειώνεται στα 2.5 ευρώ /τ/μ (+ΦΠΑ).

Ταυτόχρονα  η αποπληρωμή αυτή, μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ ,είτε σε 5 δόσεις.

Το τέλος επανασύνδεση παραμένει στα 50 ευρώ, ενώ η εγγύηση μειώνεται επίσης από τα 50 ευρώ στα 30 ευρώ.

Στην τότε απόφαση τέθηκε ως καταληκτική ημερομηνία  εφαρμογής της η 30η  Ιουνίου του 2019.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

# Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νεκρός ο 25χρονος κολυμβητής που εξαφανίστηκε στην Κάτω Βασιλική

Published

on

By

Νεκρός βρέθηκε από το Λιμενικό ο 25χρονος κολυμβητής, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Κάτω Βασιλική, του Δήμου Ναυπακτίας, στον Πατραϊκό κόλπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός πήγε να σιγουρέψει τη βάρκα του για να μην πάθει ζημιά, την στιγμή κατά την οποία  στην περιοχή είχε ξεσπάσει  μπουρίνι.

Στην αναζήτηση πήραν μέρος  δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ