Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

O Ερντογάν και οι Έλληνες… για την πατρίδα και τον πολιτισμό τους 

Published

on

“Η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να ξεχάσουν ότι το Βαρώσι θα τύχει παζαρέματος. Τελείωσε αυτό. Περαστικά σας” είπε σε προκλητικό ύφος ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, κατά την πρόσφατη παράνομη επίσκεψή του στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.Να ξεχάσουμε τι, κύριε Οκτάι, τον κατοχικό στρατό σας ή τους αποίκους που κουβαλήσατε στον τόπο μας;

Να ξεχάσουμε τις πόλεις και τα χωριά που κλέψατε ή τα εγκλήματα που διαπράξατε:

Να ξεχάσουμε ότι τούτη η γη δεν σας ανήκει και ότι τα όσα επιχειρείτε να κάνετε στο Βαρώσι αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου;

Αλλά, αυτοί είστε και αυτές είναι οι «αρχές» σας!

  • Αρπάζετε εδάφη και θάλασσες άλλων κρατών και όποτε σας βολεύει χρησιμοποιείτε τους τζιχαντιστές για τα βρώμικα παιχνίδια σας στην περιοχή.
  • Είστε κατακτητές και πειρατές. Η Ιστορία σας βρίθει από γενοκτονίες και σφαγές. Εντάσσεται σε εκείνες τις αυτοκρατορίες και τις δυνάμεις που διένυσαν την πορεία τους στο χρόνο με ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ωμότητες, ολοκαυτώματα και εθνοκαθάρσεις.

Και, φυσικά, όπως συνέβαινε και εξακολουθεί να συμβαίνει, δεν είναι η έννοια του λαού που συνδέεται άμεσα με τις βαρβαρότητες ενός κράτους και μιας συμμαχίας χωρών, αλλά η έννοια της εξουσίας.

Όπως λοιπόν το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ είχε ξεκινήσει πρώτα τις αλλαγές σε πολιτικές και κοινωνικές δομές της Γερμανίας, που οδήγησαν στον φανατισμό και το μίσος προς συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες, καλλιεργώντας την ρατσιστική ιδεολογία της «ανώτερης φυλής», με όλες τις τραγωδίες που ακολούθησαν, έτσι λειτουργείτε κι εσείς σήμερα με το ισλάμ φασιστικό καθεστώς σας. Καθιερώσατε τον «υπέρτατο σουλτάνο» για να πνίξετε την δημοκρατία και να εξαπολύσουν νέες κατακτητικές επιδρομές, με τα καινούργια δόγματα του παντουρκισμού και της «γαλάζιας πατρίδας».

Ο εγκάθετός σας στην κατεχόμενη Κύπρο, Ερσίν Τατάρ, ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο για την μετατροπή των Βαρωσίων σε μη στρατιωτική ζώνη». Ακόμη και ο Ραούφ Ντενκτάς θα «ζήλευε» τις εθνικιστικές και σοβινιστικές εξάρσεις του.

Με ξεδιάντροπη αυθάδεια επιχείρησε να επικαλεστεί και νομικό πλαίσιο, ενώ γνωρίζει ότι το Βαρώσι και όλη η κατεχόμενη γη είναι κλεμμένο έδαφος, δεν έχει αυτός τους τίτλους ιδιοκτησίας. Κανονικά, θα έπρεπε να ήταν υπόλογος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ξέρει πολύ καλά τι λένε τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ότι «οι απόπειρες για εποικισμό οποιουδήποτε τμήματος των Βαρωσίων είναι απαράδεκτες» και ότι το ΣΑ ζήτησε επανειλημμένα «τη μεταβίβαση της περιοχής αυτής στη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών».

Αλλά, είναι γνωστό πλέον από που αντλεί αυτό το απύθμενο θράσος η μαριονέτα του Ερντογάν. Ο προστάτης του έχει προστάτες στο Βερολίνο, τη Μόσχα, το Λονδίνο και τώρα πασχίζει απεγνωσμένα (μετά την αποχώρηση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο) να μη χάσει και την στήριξη που είχε από την Ουάσινγκτον.

  • Για να επανέλθουμε όμως σε εσάς κ. Οκτάι, το αυταρχικό καθεστώς που εκπροσωπείτε αποδεικνύει συνεχώς, εντός και εκτός Τουρκίας, ότι δεν έχει καμία σχέση με νομικούς και ηθικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου και δεν έχει κανένα σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες και τις σχέσεις καλής γειτονίας.
  • Γι’ αυτό, συμπεριφέρεστε αυθαίρετα και φαίνεται ότι για σας αποτελεί πια «διαχρονική συνήθεια» η οικειοποίηση και ο σφετερισμός περιουσιών Ελλήνων, Αρμενίων, Κούρδων και άλλων. Εσείς και οι συνάδελφοί σας Τσαβούσογλου και Ακάρ μιλάτε για την Κύπρο, το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αρμενία λες και είναι εδάφη και θάλασσες της Τουρκίας.

Νομίζετε ότι μπορείτε να εκβιάζετε τους πάντες, να υβρίζετε τους Έλληνες και κάθε λαό της περιοχής που δεν υποκύπτει στις απειλές σας.

Μία ακόμη ενδεικτική περίπτωση αλαζονείας και θρασύτητας είναι τα όσα ξεστόμισε πριν λίγες μέρες ο μεγάλος σας σουλτάνος, ο οποίος απείλησε ευθέως τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

«Όταν εσύ με προκαλείς, πώς να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Εσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όριά σου» ανέφερε ο Ερντογάν, προσθέτοντας και τα εξής: «Αν πράγματι έχεις μια αναζήτηση για ειρήνη, μη με προκαλείς. Να ξέρεις τα όριά σου. Αν δεν ξέρεις τα όριά σου, σημαίνει πως εσύ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσε από το τραπέζι. Εμείς δεν φύγαμε από το τραπέζι. Κι αν συνεχίσεις έτσι, εμείς δεν μπορούμε να κάτσουμε μαζί σου στο τραπέζι».

Στη συνέχεια, δεν έκρυψε τον τραμπουκισμό που υποβόσκει μέσα του και, αφού επανέλαβε ότι για την Κύπρο «δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τη λύση δύο κρατών», απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε: «Είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά.

Σε τι βασίζεται; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια από κάπου; Σε αυτό βασίζεστε; Αν έχετε τέτοια εντύπωση κάνετε λάθος. Οι ισχυροί στους οποίους στηριζόσασταν σας εγκατέλειψαν. Δεν έχεις να περιμένεις τίποτα από κανέναν. Θα γνωρίσεις καλά τους τρελούς Τούρκους.

  • Οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έρθει να ξέρετε πως η Τουρκία είναι όρθια, είναι στη θέση της και ξέρει το που και το τι μπορεί να κάνει, αυτό που πρέπει».

Κύριε Φουάτ Οκτάι, επειδή είστε και ακαδημαϊκός και θα έχετε ιστορική γνώση, θα πρέπει να διαμηνύσετε στον παράφρων σουλτάνο σας και προς πάσα κατεύθυνση ότι αν θέλει να «παίξει με την τρέλα» εις βάρος της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης, τότε να μην λησμονεί το γεγονός ότι οι Έλληνες μπορεί να έχουν τα δικά τους, τα μοιραία λάθη και τις φαγωμάρες τους, αλλά για την υπεράσπιση της πατρίδας και του πολιτισμού τους, είναι πολύ τρελοί από τα βάθη των αιώνων.

Καλλιγάς Κ. Ανδρέας

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνεται το όριο για τις απευθείας αναθέσεις

Published

on

By

Το σχέδιο νόμου που επιφέρει αλλαγές στο νόμο 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις, προβλέπει πως πριν την κατακύρωση – ανάθεση της σύμβασης, αυτή θα πρέπει να αναρτηθεί για διάστημα πέντε ημερών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ), ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να λάβει γνώση ποιος θα την αναλάβει και με το ύψος του τιμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Αίτημα 11 δημοτικών συμβούλων για σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου

Published

on

By

Με σημερινό αίτημά τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας, ένδεκα δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να συγκληθεί το Σώμα εντός 6 ημερών (όπως ορίζεται από τον νόμο) και να συζητηθεί το θέμα “Δημιουργία ενεργειακής κοινότητας με σκοπό την  ενεργειακή αυτάρκεια του Δήμου Ναυπακτίας

Τι είναι μία ενεργειακή κοινότητα

Η Ενεργειακή Κοινότητα είναι μία σύμπραξη από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου Ο.Τ.Α,   ιδιωτών κ.α για την παραγωγή ενέργειας (σε χώρους και εκτός της έδρας των επιχειρήσεων ή των οικιών). Συνεπώς, είναι αστικός συνεταιρισμός αποκλειστικού σκοπού. Φορολογικά αυτό σημαίνει ότι χειρίζεται ως μια αστική εταιρία.

Ποιο στόχο πετυχαίνουν

Μέσω του Συμψηφισμού των καταναλώσεων της ηλεκτρικής ενέργειας με την παραγωγή του φωτοβολταϊκου συστήματος, το οποίο βρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία, επιτυγχάνεται μείωση έως και μηδενισμός του κόστους της ενέργειας που καταναλώνεται.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή απάντηση Ομοσπονδίας προς Τσιχριτζή

Published

on

By

Σκληρή απάντηση δίνει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νιας και τους χαρακτηρισμούς του, σχετικά με την «Οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος».   Αναφέρει η ανακοίνωση:

«  Την 9-2-2021 με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας με επιστολή μας, προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και προς το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ως μέλος της Διαχειριστικής Ευρωπαικών Προγραμμάτων η οποία ανέλαβε την προκήρυξη και υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ,  εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας  για τον άδικο τρόπο υλοποίησης του προγράμματος με την ενίσχυση λίγων επιχειρήσεων με μεγάλα ποσά και όχι με την ενίσχυση χιλιάδων επιχειρήσεων με μικρότερα ποσά.

Επανερχόμαστε στο θέμα ,επειδή προκληθήκαμε με επιστολή που λάβαμε από τον πρόεδρο κ. Τσιχριτζή και όχι ύστερα από απόφαση του ΔΣ του επιμελητηρίου και πρέπει να απαντήσουμε στα ερωτήματα που μας θέσατε:

  1. Κύριε Πρόεδρε, επικαλείστε ότι έγινε διαβούλευση από 18-9-2020 έως 2-10-2020 με ανάρτηση στο portal της περιφέρειας και του επιμελητηρίου, μπορείτε να μας πείτε αν γνωρίζετε έστω και έναν επαγγελματία που γνωρίζει το portal  ή και αν υπάρχει η ευχέρεια παρακολούθησης και ενημέρωσης μας με αυτόν τον τρόπο;
  2. Κύριε Πρόεδρε, πράγματι διοργανώσατε ενημερωτική εκδήλωση όχι μόνο στο Αγρίνιο την 7-10-2020 αλλά και στην Ναύπακτο (που ξεχάσατε) την 14-10-2020, στην οποία είμαστε παρόντες με τον Πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και άλλα μέλη της Ομοσπονδίας μας. Η εκδήλωση όμως αυτή όπως σωστά λέτε είχε μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα. Είχαμε την δυνατότητα υποβολής προτάσεων;
  3. Κύριε Πρόεδρε, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υπάρχουν περίπου πενήντα χιλιάδες (50000) επιχειρήσεις και επιδοτηθήκανε περίπου χίλιες (1000) , αυτό έγινε γιατί ενημερωθήκανε από τα δεκάδες site και τηλεοπτικούς σταθμούς ή γιατί όλες οι υπόλοιπες είναι υγιείς ή γιατί ήταν λάθος η διαδικασία που επιλέξατε;
  4. Κύριε Πρόεδρε, την διαμαρτυρία τους εξέφρασαν και πολλοί άλλοι τόσον απλοί επαγγελματίες όσον και φορείς ,όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, γιατί όμως εσείς επιλέξατε να απαντήσετε μόνο στην Ομοσπονδία μας και στον Εμπορικό Σύλλογο Αμφιλοχίας;

Κύριε Πρόεδρε, τέλος επιτρέψτε όμως και σε εμάς αφενός μεν να αναγνωρίσουμε τα 35 χρόνια εμπειρίας σας ,αλλά αφετέρου θα πρέπει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας να ζητάμε συγνώμη ώστε να προχωράμε ενωμένοι μπροστά και μην μας κατηγορείτε για λαικισμούς και  «κατσίκες» γιατί εμείς τουλάχιστον έχουμε αποδείξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι υπηρετούμε, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος , όλους τους επαγγελματίες και είμαστε πάντα στο πλευρό τους .»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

Δαβανέλλος Θέμης                           Μπακατσιάς Βασίλειος

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ