Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Pink the City: «Έβαψαν» και πάλι ροζ την ελπίδα

Published

on

Μετά από 2 χρόνια αποχής, το Pink the City «έβαψε» και πάλι ροζ την Πάτρα, με την συμμετοχή πάνω από 10.000 ανθρώπων (σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τροχαίας Πατρών), μεγάλων και μικρών, που πλημμύρισαν τους δρόμους της.

Το Pink the City, η καθιερωμένη εκδήλωση ενημέρωσης, απομυθοποίησης και ευαισθητοποίησης ενάντια στον καρκίνο του μαστού, πραγματοποιείται για 10η  συνεχή χρόνια και έγινε πλέον θεσμός για την Πάτρα. Η συμμετοχή του κόσμου φέτος, μετά από τα χρόνια της πανδημίας, πραγματικά, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ακόμα και τις προσδοκίες του διοργανωτή Συλλόγου Γυναικών με Kαρκίνο του Μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ».

Ο περίπατος των συμμετεχόντων, το γνωστό «ροζ ποτάμι», ξεκίνησε από τα Υψηλά Αλώνια και διασχίζοντας την Γούναρη, Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου, κατέληξε στον Μόλο, με σύνθημα «10 χρόνια…. και ΜΑΖΙ συνεχίζουμε».

Την τελετή έναρξης παρουσίασε και φέτος η κ. Χριστίνα Λαμπίρη, η Πρέσβειρα Τιμής του Pink the City αναφέροντας μεταξύ άλλων:

“Μεγάλη τιμή για μένα και φέτος να είμαι κοντά σας. Να είμαι κι εγώ ένας κρίκος στην αλυσίδα σας. Ένα μέλος της μεγάλης σας οικογένειας Μιας οικογένειας ανοιχτής, έτοιμης, να αγκαλιάσει, να ενημερώσει, να προλάβει, να φροντίσει να αντιμετωπίσει, να πολεμήσει, να στηρίξει, να μοιραστεί. Να βρεθεί δίπλα σε κάθε μέλος της αθόρυβα και αποτελεσματικά και να μεταδώσει τη δύναμη, το σθένος, το θάρρος, την υπερηφάνεια, το φως. Να του δείξει τον τρόπο για να κάνει το μεγάλο Άλμα. Το μεγάλο Άλμα της Ζωής.”

Η  πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Στεφανάκη χαρακτηριστικά ανέφερε:

Σήμερα μετά από 2 χρόνια είμαστε και πάλι εδώ όλοι μαζί, γιατί πρέπει να συνεχίσουμε, γιατί έχουμε δουλειά μπροστά μας να γίνει….

Ολική επαναφορά στην ζωή μετά από 2 χρόνια σιωπής και ο ήλιος πάντα χρυσός χορηγός της γιορτής

Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ είναι εδώ όρθιο και, χάριν σε σας, δυνατό και θέλει να συνεχίζει να προσφέρει και να είναι χρήσιμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης υπήρχε ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα για άτομα με προβλήματα ακοής από τον κ. Γιώργο Αρτεμιάδη και το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Talking Hands.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι:

 • ο Περιφερειάρχης Αχαίας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος,
 • ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κων/νος Πελετίδης,
 • ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης,
 • η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ κ. Παρασκευή Μιχαλοπούλου
 • η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Θεσσαλονίκης κ. Κούλα Δερεκενάρη,
 • η τέως Πρόεδρος  του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” κ. Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου.

ενώ παρευρέθηκαν, παρακολούθησαν και συμμετείχαν βουλευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πλήθος συλλόγων, σωματείων, εταιρειών και επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής.

 Ο Σύλλογος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους χορηγούς και υποστηρικτές της φετινής δράσης, που, με κάθε τρόπο, συνέβαλαν στην υλοποίηση του Pink the City, τα μέλη του, το προσωπικό του Συλλόγου, τους εθελοντές, και φυσικά σε όλους, όσους συμμετείχαν στη φετινή δράση ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για στήριξη του Συλλόγου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον σύλλογο σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης:

 • Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
 • Τον Δήμο Πατρέων
 • Τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών ΟΛΠΑ
 • Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
 • Τον Χορηγό Πάνινης Τσάντας: ROCHE
 • Τον  Χορηγό JUNIOR: Ανδρικόπουλος Σούπερ Μάρκετ
 • Τον Xορηγό Eγγραφών: Μαγνητική Πατρών
 • Τον Xορηγό Eυχαριστήριων Kαρτών: Bio Analysis
 • Τον Χορηγό Safe in Pink: Divico Security
 • Τον Xορηγό On stage: Ferry Center ΓΤελώνης
 • Τον Xορηγό FlyerTuborg
 • Τον Mέγα Yποστηρικτή: Pfizer Oncology
 • Τους Yποστηρικτές:  Dur, Upharm
 • Τους Xορηγούς Pink it Up: Φαρμασερβ LillyVaktro Scientific,  Arkhon Panel, Ρέλλος, Σιδέρης, Οκ Grocery
 • Τους Aρωγούς: Bergmann Kord, Ολυμπία Οδός, Τιτάν, Amoena – Μαυρογένης, IRIS ΚΔΑΠ, Τρίγκας ΝephrosMET CosmeticKolokithas, Φόη Ανδριάνα, Αχαϊκό Χωριάτικο.
 • Τους Xορηγούς ειδών και υπηρεσιών: Icon fitnessBe Beautiful, ΑΒ Βασιλόπουλος, Δίηχο, Γέφυρα ΑΕ, Νίκος Μανιατόπουλος ΑΕ, Taxi Express PatrasDiamond EventsElite, Ερύμανθος, Αρτοποιείο Βασίλης Ραυτόπουλος, Αρτοποιείο Βιεννέζικο, Αρτοποιείο ArtissimoCoffee BrandsCustom PrintsVicko, Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Βέργη, Talking HandsCaravel Τέντες, Εις Έπακρον, Βέρρας Τέντες, , Ma BowteIntermed.
 • Τους Xορηγούς Eπικοινωνίας: Πελοπόννησος, Η Γνώμη, Άνοιξη 100,7, AntRadioGromip.grEnergy RadioKirix.gr, Μελωδία 100,4, Λύχνος, Nafsweek.grPelop.grPatrasevents.gr, Ράδιο Γάμμα, Ράδιο Πάτρα, Σκάι Πάτρας, Super BTempo 24.grUpFm
 • Τα καταστήματα που φωταγωγήθηκαν: ClassicoYellow shoesDURTσιλιπάνη OpticianCS StavrianouVassilis Cuir, Άννα Μιχαλάκου, Ανθοπωλείο Ακτύπης, Οπτικά Καμίσης, Σιδέρης Ξηροί Καρποί & Καφέδες, Οπτικά Eye ConceptPromise – εσώρουχα και τον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας.

·        Τον DJ κ. Τάκη Νιάρο για τη μουσική κάλυψη

 • Τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
 • Τις Rising Flames και την προπονήτρια/ χορογράφο τους, κ. Μαρία Σιολέ

·        Τη Χορωδία του ιδιωτικού Γυμνασίου «Αναγέννηση»

 • Το  DFF STUDIO και τον Γ.Καλαντζή
 • To Σύνολο Κρουστών τάξης Γιώργου Λαμπράκου Ωδείου Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας

·        Τις σχολές χορού Keep Dancing Patras 

·        Την εθελόντρια μας κ. Αδαμαντία Μπαξιβάνη, για τα γλυκά που προσέφερε απλόχερα στους εθελοντές μας στα πόστα εγγραφών, αλλά και την ημέρα του Pink the City, στα Υψηλά Αλώνια.

·        Τους 127 εθελοντές μας

·        Και βέβαια την Χριστίνα Λαμπίρη

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Pink the City 2023.

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Οι δεξιότητες στις Ιχθυοκαλλιέργειες: Ένα online εργαλείο ιεράρχησής τους από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Published

on

By

Η ραγδαία στροφή προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, μαθαίνουμε, συμμετέχουμε στην κοινωνία και ζούμε την καθημερινή μας ζωή. Η Ευρώπη μπορεί να αδράξει αυτές τις ευκαιρίες μόνο εάν οι πολίτες της αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες.

Η πανδημία Covid-19 είχε μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο σε εκατομμύρια ανθρώπους στην ΕΕ που έχασαν τη δουλειά τους ή υπέστησαν σημαντική απώλεια εισοδήματος. Πολλοί θα χρειαστεί να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να μετακινηθούν σε νέες θέσεις εργασίας σε διαφορετικό τομέα της οικονομίας, περισσότεροι θα χρειαστεί να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους για να διατηρήσουν τη θέση εργασίας τους σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον και, τέλος, για τους νέους, η είσοδος στην αγορά εργασίας θα μπορούσε να είναι πολύ δύσκολη.

Από την άλλη πλευρά, οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τον καθημερινό αντίκτυπο της συνεχιζόμενης αδυναμίας εύρεσης ειδικευμένων εργαζομένων και την ταχέως αναπτυσσόμενη δυναμική της δημιουργίας μαθησιακών διαδρομών εκτός της βασικής εκπαίδευσης.

Η βάση δεδομένων ταξινόμησης δεξιοτήτων (βασισμένη στην ESCO) τοποθετεί τις πληροφορίες σε ένα ιεραρχικό σύστημα ταξινόμησης. Από εκεί, οι δεξιότητες τοποθετούνται σε ομάδες, που ονομάζονται ομάδες δεξιοτήτων, για την καλύτερη οργάνωση των πληροφοριών.

Το σύστημα Taxonomy of Skills (βασισμένο στη ESCO) που δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας και Σχεδιασμού Αλληλεπίδρασης του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στα πλαίσια του έργου Aquaculture Global AI Platform for Europe’s Skill Passport που χρηματοδοτείται από ερευνητικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology-EIT), επιτρέπει στους εργαζόμενους στο χώρο των Ιχθυοκαλλιεργειών να δουν ποιες δεξιότητες στην ταξινόμηση δεξιοτήτων κατέχουν και πώς σχετίζονται με τις δεξιότητες σε ολόκληρη τη βάση δεδομένων των επαγγελμάτων και των θέσεων εργασίας.

Οι ιχθυοκαλλιέργειες στην Ελλάδα είναι ένας από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς που συμβάλλει σημαντικά στο ΑΕΠ και στην τοπική ανάπτυξη. Ειδικότερα, στα περίπου 16.000 χιλιόμετρα των ελληνικών ακτών, βρίσκονται εγκατεστημένες περισσότερες από 200 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και 25 σταθμοί παραγωγής γόνου, ενώ συνολικά απασχολούνται 40.000 άτομα και παράγονται πάνω από 231.000 τόνοι ιχθυρών. Οι επιχειρήσεις του κλάδου απασχολούν περίπου 10.000 άτομα. Λόγω της εξωστρεφούς ανάπτυξης που χαρακτηρίζει τον κλάδο, η συνεισφορά της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η αξία των εξαγωγών αντιστοιχεί στο 23% της συνολικής αξίας εξαγωγών ειδών διατροφής, καθιστώντας τον κλάδο το 2ο μεγαλύτερο εξαγωγικό τομέα στα είδη διατροφής. Για αυτό το λόγο η επένδυση στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών αποτελεί μια στρατηγική επιλογή στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας μας.

Στη βάση δεδομένων ταξινόμησης που έχει υλοποιηθεί, οι πληροφορίες είναι δομημένες ώστε να τοποθετούν δεξιότητες που σχετίζονται με θέσεις εργασίας. Και αυτή η τοποθέτηση δεξιοτήτων μπορεί να είναι επωφελής για τους εργαζόμενους, επειδή μπορούν εύκολα να δουν ποιες δεξιότητες πρέπει να κατακτήσουν για να προωθήσουν τη δική τους σταδιοδρομία. Μπορούν να επιλέξουν να μάθουν νέες δεξιότητες με βάση το πού θα ήθελαν να κινηθούν στην καριέρα τους.

Η ομάδα εργασίας με επικεφαλή τον Καθηγητή του Τμήματος κ. Σπύρο Συρμακέση υλοποίησε ένα σύστημα που αυτόματα δημιουργεί το taxonomy of skills στον κάθετο άξονα απασχόλησης “AQUACULTURE” όπως αυτό περιγράφεται μέσα από την επίσημη ESCO Database. H ESCO είναι η πολύγλωσση ταξινόμηση των ευρωπαϊκών δεξιοτήτων, ικανοτήτων και επαγγελμάτων. Η ESCO αποτελεί μέρος της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» παρέχοντας έναν δομημένο κατάλογο δεξιοτήτων και δίνει τη δυνατότητα μέσω αλγορίθμων ομαδοποίησης να δημιουργηθεί μια ενοποιημένη βάση γνώσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή αποτελεσματικών στρατηγικών ανάπτυξης δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού.

Η πλατφόρμα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν ποιες γνώσεις και δεξιότητες απαιτούνται αλλά και  ποιες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες αποκτώνται ως αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου προσόντος, ποια προσόντα ζητούν ή ζητούν συχνά οι εργοδότες από όσους αναζητούν εργασία σε συγκεκριμένο επάγγελμα, αλλά και τις κατηγορίες δεξιοτήτων, ικανοτήτων και επαγγελμάτων που σχετίζονται με την αγορά εργασίας στο χώρο του aquaculture.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις και εμβολιασμοί σε παιδιά ρομά του Δ. Ναυπακτίας

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός σε συνολικά 39 παιδιά ρομά στη Ναύπακτο, σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Ναυπακτίας.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το ΚΕ.ΣΥ-Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Τα εμβόλια που χορηγήθηκαν ήταν:

· MMR (Ιλαράς, Ερυθράς, Παρωτίτιδας)

· Prevenar 13 (Πνευμονιόκοκκου)

· Vaqta (Hπατίτιδας A’)

· Infarix Hexa (Διφθερίτιδας- Hπατίτιδας B’- Τετάνου-Κοκκύτη-Πολιομυελίτιδας- Αιμόφιλου)

· Neisvac (Μηνιγγιτιδόκοκκου)

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΞΕΝΙΑ — Ουκρανία 0-1…

Published

on

By

Και το μουσείο της Ακρόπολης  χρειάστηκε  λιγότερο χρόνο για την κατασκευή του, με το  ΞΕΝΙΑ της Ναυπάκτου να σπάει κάθε ρεκόρ, μια και φτάσαμε και ξεπεράσαμε αισίως  την τριετία από την έναρξη των εργασιών στο χώρο.

Μια ακόμα παράταση ήρθε να προστεθεί  στις προηγούμενες, μετά από πρόσφατη απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Ναυπακτίας και πλέον έχουμε χάσει το μέτρημα.

Αξίζει να επισημανθεί μια από τις αιτιολογίες για τις οποίες κρίνεται αναγκαία η νέα παράταση, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής …

Ο πόλεμος στην Ουκρανία!

Λες και το ΞΕΝΙΑ χρειάζεται σιτάρι και λιπάσματα για να προχωρήσει και να παραδοθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ