Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pink the City/Pink the web 2020 Live – Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Published

on

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας διοργανώνει στις 11:00 π.μ. μία μεγάλη εκδήλωση σε ζωντανή αναμετάδοση μέσω της σελίδας @almazoispatras στο facebook, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη νόσο και τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Με το live event αυτό ολοκληρώνονται οι διαδικτυακές δράσεις του Συλλόγου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ολόκληρο μήνα Οκτώβριο, μήνα διεθνώς αφιερωμένο στον καρκίνο του μαστού. Μη επιτρεπόντων των συνθηκών λόγω πανδημίας COVID-19, η μεγάλη εκδήλωση και ο συμβολικός περίπατος που πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων μέχρι το Μόλο της Αγίου Νικολάου μεταφέρονται, φέτος, στο διαδίκτυο.

Μέσα από τη σελίδα @almazoispatras, η δημοφιλής παρουσιάστρια Χριστίνα Λαμπίρη και η Πρόεδρος του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, Λιολιώ Κολυπέρα, θα παρουσιάσουν, το πρωί της Κυριακής, ένα facebook event με πλούσιο πρόγραμμα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Mini αφιέρωμα στα 3 χρόνια παρουσίασης του Pink the City από τη Χριστίνα Λαμπίρη (2017 – 2019)
  • Καλωσόρισμα από την παρουσιάστρια, κ. Χριστίνα Λαμπίρη
  • Χαιρετισμό της Προέδρου
  • Χαιρετισμούς από τους: Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδα, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη, Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννη Καρβέλη και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ, κ. Παναγιώτη Τσώνη
  • Μήνυμα της διαχειρίστριας προγραμμάτων του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κ. Μαρίας Τσενέ, για το έργο του Συλλόγου «Σύμμαχοι Φροντίδας» και το πρόγραμμα Active citizens fund, στο πλαίσιο του οποίου αυτό υλοποιείται
  • Βίντεο από τη συμβολική φωταγώγηση του Κυματοθραύστη της Πάτρας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού και το μήνα Οκτώβριο, διεθνώς αφιερωμένο στην ενημέρωση για τη νόσο
  • Δρώμενα ευαισθητοποίησης από survivors του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Πάτρας (από τα 7 χρόνια του Pink the City)
  • Βίντεο με φωτογραφίες συμμετεχόντων στο Pink the City/ Pink the web 2020, που «έβαψαν ροζ» το διαδίκτυο
  • Κλείσιμο της εκδήλωσης με συναυλία αφιερωμένη στο Pink the City 2020 και στο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας από τη Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα του αείμνηστου Θεόδωρου Γεωργόπουλου και τους καλλιτέχνες Γεράσιμο Ανδρεάτο, Διονυσία Καρόκη, Δημήτρη Δημόπουλο και Μαρία Μητρούλια

Ο Σύλλογος «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας σας προσκαλεί όλους την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί στη σελίδα του στο facebook @almazoispatras να παρακολουθήσετε τη μοναδική αυτή εκδήλωση και να στηρίξετε το Pink the City/ Pink the web 2020.

* Οι εγγραφές συνεχίζονται στο περίπτερο της πλ. Γεωργίου μέχρι την Κυριακή 25/10 στις 13:00 και στη συνέχεια στα γραφεία του Συλλόγου (Γούναρη 37, 4ος όροφος), καθημερινές 9:00 – 17:00.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tο “8ο Corinth Rift Laboratory School” στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο Corinth Rift Laboratory School (CRL School 2023) στην πόλη της Ναυπάκτου από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου.

Το Corinth Rift Laboratory είναι ένας κοινός τόπος ερευνητικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής υποδομής παρατήρησης της Ευρασιατικής Τεκτονικής Πλάκας  ως παρατηρητήριο κοντινών ρηγμάτων (πρόγραμμα EPOS).

Πέτυχε να συνταιριάξει δυνάμεις που εργάζονται στον εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό χώρο, ερευνητές από διαφορετικές ειδικότητες, επιστημονικούς κλάδους και πεδία ενδιαφερόντων, μελετητές σε θέματα κατανόησης των γεωφυσικών φαινομένων και του γεωτεκτονικού υποβάθρου των περιοχών πέριξ του Κορινθιακού κόλπου.

Μέρος των εργασιών του CRL School πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, που πρόσφερε την υλικοτεχνική του υποδομή (εργαστήριο Πληροφορικής και Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων) για την επιμόρφωση μαθητών και καθηγητών και για την παραγωγή νέου επιστημονικού κεφαλαίου.

Η φιλοξενία υποστηρίχθηκε από τον Διευθυντή κ. Χρήστο Ιωάννου, την υποδιευθύντρια Γεωργία Τσιάρα και τους εκπαιδευτικούς Ιωάννα Πλατανιώτη και Κώστα Κραββαρίτη.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                                Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

452η Επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου – Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 452η Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, με κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων να είναι και φέτος η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας στο Ενετικό Λιμάνι, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων κατοίκων και επισκεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η Τελετή της Αναπαράστασης θα λάβει χώρα το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 ενώ, η Επιμνημόσυνη Δέηση και ρίψη στεφάνων στο Ενετικό Λιμάνι την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023.

Η σημαντική Έκθεση Ζωγραφικής του καταξιωμένου καλλιτέχνη Γιάννη Αδαμάκη «Ναυς + Πήγνυμι» παραμένει ανοικτή για το κοινό έως και τις 7 Οκτωβρίου, στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου.

 Αναλυτικό Πρόγραμμα της 452ης Επετείου:

(30 Σεπτεμβρίου –  8 Οκτωβρίου 2023)

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

  •  16:00, Τουρνουά Σκακιού Blitz «Lepanto»
    Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου Α.Σ.Ο.Ν. «Έπαχτος».
    Παραλία Ψανής
    • 21:00, Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου
    Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θέατρο Χωρίς Αυλαία
    Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου

Τετάρτη, 4  Οκτωβρίου 2023

  •  21:00, Ομιλία του Ομότιμου καθηγητή μεσαιωνικής και ελληνικής φιλολογίας Α.Π.Θ. κ. Βασίλειου Κατσαρού με θέμα «Τα σχολεία στο Βυζάντιο. Οργάνωση της κατώτερης, μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης κατά την περίοδο της μεσοβυζαντινής “αναγέννησης” (11ος -12ος αι.) σύμφωνα με τα συμπεράσματα της σύγχρονης έρευνας». Παρουσίαση: κ. Κωνσταντίνος Βουτσινάς, πρόεδρος Αδελφότητας Ναυπακτίων Νομού Αττικής «Ο Έπαχτος».
    Ίδρυμα Αίγλης και Δημητρίου Μπότσαρη

Κυριακή, 8  Οκτωβρίου 2023

  • 07:30 – 10:30, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου.
    Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου
    • 11:00, Επιμνημόσυνη Δέηση και ρίψη στεφάνων
    Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου

Οκτώβριος  2023 (έως 7.10.23)

«Ναυς + Πήγνυμι», Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αδαμάκη.
Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11.00 – 13.00 & 19.00 – 22.00 (Εκτός Τρίτης)
Συνδιοργάνωση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδος, Δήμος Ναυπακτίας, Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΜΕ Απεργία 21 Σεπτέμβρη:  Για το νομοσχέδιο – έκτρωμα

Published

on

By

Οι παρατάξεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΑΣ  – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΑΣ και το Παράρτημα Ναυπάκτου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτ/νίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 10:30 σήμερα στην πλατεία Κεφαλόβρυσου συμμετέχοντας στην απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, “Ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει με το νομοσχέδιο – έκτρωμα” όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

“Για να δοθεί μαχητική εργατική – λαϊκή απάντηση στην πολιτική που φέρνει τη σύγχρονη σκλαβιά, που μετατρέπει σε συντρίμμια τις ζωές των πολλών για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων.

Δεν χωράει καμιά αναμονή, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ορμητική ανάπτυξη της πάλης.

Απεργούμε για να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα, που άρθρο – άρθρο θωρακίζει την εργασιακή ζούγκλα, η οποία χρόνια τώρα επεκτείνεται σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Γιατί η κυβέρνηση για λογαριασμό της εργοδοσίας παλεύει να κάνει νόμο τη δουλειά «ήλιο με ήλιο» 13 ώρες τη μέρα, την ευελιξία δίχως όρια, τη δουλειά τις Κυριακές, την απεργοσπασία, τις απολύσεις «κατά βούληση» από την εργοδοσία με τον φερετζέ της «δοκιμαστικής περιόδου». Γιατί μετατρέπεται σε ακόμα βαρύτερο «έγκλημα» η απεργιακή κινητοποίηση και η περιφρούρησή της από την υπονόμευση της εργοδοσίας.

Απεργούμε λοιπόν, γιατί εν έτει 2023 δεν μπορεί να θεωρείται παρωχημένο το να δουλεύει ο εργαζόμενος 8ωρο και να ζει από τη δουλειά του.

Με το νομοσχέδιο ομολογείται ότι τα επόμενα χρόνια οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να ζουν από τη δουλειά τους, γι’ αυτό και η κυβέρνηση φτάνει να βαφτίζει «δικαίωμα» την πολλαπλή απασχόληση, τις «συμβάσεις μηδενικών – ελάχιστων ωρών» κ.ο.κ.

Απεργούμε γιατί το «δεν πάει άλλο» πρέπει να δώσει τη θέση του στη διεκδίκηση όλων εκείνων που μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν σήμερα τη ζωή των εργαζομένων, όπως η μόνιμη και σταθερή δουλειά, οι Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, σύγχρονα δικαιώματα. Το σταθερό ωράριο χωρίς ευελιξία, με κατοχύρωση συνδικαλιστικών ελευθεριών. Η προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς, η ουσιαστική προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού από πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 74, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – 7ΩΡΟ – 5ΜΕΡΟ – 35ΩΡΟ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ