Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Skincare: περιποίηση προσώπου ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας μας

Published

on

 

Υπάρχουν 5 είδη επιδερμίδας. Η λιπαρή, η κανονική, η ξηρή, η ευαίσθητη και η μικτή. Η ρουτίνα ομορφιάς μας θα πρέπει να περιλαμβάνει τα κατάλληλα προιόντα για τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ένα ενυδατωμένο, λαμπερό πρόσωπο με όσες λιγότερες ατέλειες είναι δυνατόν να έχει.

Περιποίηση λιπαρού δέρματος

Το λιπαρό δέρμα χαρακτηρίζεται από την έντονη έκκριση σμήγματος κατά τη διάρκεια της μέρας και τη δημιουργίας γυαλάδας σε όλο το πρόσωπο. Έχει διευρυμένους πόρους και είναι επιρρεπές στην ακμή.

Χρειάζεται καθαρισμό πρωί και βράδυ με κατά προτίμηση τζελ καθαρισμού το οποίο θα περιέχει σαλικυλικό οξύ ή tea tree oil τα οποία βοηθούν πολύ στη μείωση παραγωγής σμήγματος. Οι κρέμες ημέρας και όλα τα προιόντα συνίσταται να έχουν λεπτόρευστη υφή για να μην επιβαρύνεται η επιδερμίδα και γίνεται πιο λιπαρή. Η λοσιόν καθαρισμού θα πρέπει να είναι στυπτική για να απομακρύνει τη λιπαρότητα και την αίσθηση βάρους από την επιδερμίδα. Μπορούν να χρησιμοποιούνται μάσκες καθαρισμού με πράσινη άργιλο 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Η απολέπιση (scrub) είναι αναγκαία 2 με 3 φορές την εβδομάδα για να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα της εξωτερικής στιβάδας του προσώπου για να φαίνεται πιο λείο και λαμπερό.

Περιποίηση κανονικού δέρματος

Το κανονικό δέρμα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα πέρα της βασικής: ντεμακιγιάζ, καθαρισμός, απολέπιση και ενυδάτωση. Κι αυτό γιατί δεν έχει εμφανή προβλήματα, ατέλειες. Η παραγωγή σμήγματος είναι φυσιολογική για να κρατά σε καλά επίπεδα την υγρασία της επιδερμίδας και το μέγεθος των πόρων είναι μικρό. Εδώ χρησιμοποιούμε απαλά προιόντα  χωρίς αλκοόλη γιατί αφυδατώνει το δέρμα. Η κρέμα ημέρας θα πρέπει να είναι ενυδατική και κατάλληλη για κανονικά δέρματα. Η απολέπιση και οι μάσκες (ενυδατικές και για αποτοξίνωση) να γίνονται το πολύ 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

Περιποίηση ξηρού δέρματος

Το ξηρό δέρμα είναι λείο και απαλό. Οι πόροι ελάχιστοι ως και ανύπαρκτοι. Η υγρασία της επιδερμίδας είναι ελλιπής και δεν παράγονται σχεδόν καθόλου σμήγμα και φυσικά έλαια. Το δέρμα είναι πολύ λεπτό και εμφανίζονται ρυτίδες γύρω από το στόμα και τα μάτια. Οπότε η βασικότερη ανάγκη της ξηρής επιδερμίδας είναι η βαθιά ενυδάτωση. Αντί για τζελ καθαρισμού συνίσταται το γαλάκτωμα για να προσφέρει έξτρα ενυδάτωση και να μην υπάρχει η αίσθηση τραβήγματος. Η τονωτική λοσιόν θα επαναφέρει την υγρασία στην επιδερμίδα και η κρέμα ημέρας να είναι ειδική για ξηρά δέρματα με αρκετούς ενυδατικούς παράγοντες. Η χρήση ορού για περαιτέρω ενυδάτωση είναι καλή όπως επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα νύχτας με ένα λάδι προσώπου για καλύτερη και πιο βαθιά ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η απολέπιση και οι μάσκες να γίνονται 1 φορά την εβδομάδα και πάντα να περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες.

Περιποίηση ευαίσθητης επιδερμίδας

Η ευαίσθητη επιδερμίδα χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας γιατί είναι αρκετά ευερέθιστη, επιρρεπής σε αλλεργιογόνους παράγοντες καθώς και στην αλλαγή της θερμοκρασίας. Η αφυδάτωση και η αλλεργία είναι οι κύριες αιτίες που δημιουργούν τον τύπο αυτό δέρματος. Τα προιόντα θα πρέπει να είναι διαλεγμένα με προσοχή με ενυδατικά και καταπραυντικά συστατικά όπως για παράδειγμα η αλόη. Βασική ανάγκη κι εδώ η ενυδάτωση. Χρησιμοποιούμε γαλάκτωμα καθαρισμού κι όχι τζελ για να μην αφυδατωθεί η επιδερμίδα. Η κρέμα ημέρας και νύχτας να προσφέρει καλή ενυδάτωση και η μάσκα που θα χρησιμοποιείται 1 με 2 φορές την εβδομάδα να είναι ενυδατική και με μαλακτικούς παράγοντες. Η απολέπιση να γίνεται 1 φορά στις 10 μέρες με ένα ήπιο, με λετπούς κόκκους προιόν για να μην ερεθιστεί το δέρμα.

Περιποίηση μικτής επιδερμίδας

Το μικτό δέρμα παρουσιάζει λιπαρότητα στην ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) και στο υπόλοιπο πρόσωπο έχουμε ή ξηρές περιοχές ή κανονικές. Οι πόροι είναι ορατοί και πιο διεσταλμένοι γύρω από τη μύτη. Οπότε θα πρέπει να ρυθμίζουμε την γυαλάδα και την αφυδάτωση ανάλογα με την περιοχή του προσώπου που εμφανίζεται. Τα προιόντα θα είναι τα κατάλληλα για μικτές-κανονικές επιδερμίδες. Ο καθαρισμός μπορεί να γίνεται πρωί και βράδυ με τζελ. Η κρέμα ημέρας και νύχτας να είναι ενυδατική και να ελέγχει την έκκριση σμήγματος και η λοσιόν να είναι στυπτική για καλύτερη αντιμετώπιση της λιπαρότητας. Η απολέπιση να γίνεται 1 με 2 φορές την εβδομάδα για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Μάσκες προσώπου να εφαρμόζονται 1 φορά την εβδομάδα, μια για την λιπαρότητα στη ζώνη Τ και μια ενυδατική στο υπόλοιπο πρόσωπο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 195η Επέτειο απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου οι διήμερες εκδηλώσεις για την 195η επέτειο από την απελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους Οθωμανούς.

Στον διήμερο εορτασμό συμμετείχαν αντιπροσωπείες   σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπάκτου, πολιτιστικοί και  χορευτικοί σύλλογοι, σύλλογοι αναβίωσης  ιστορίας και οι φιλαρμονικές  Μεσολογγίου, Αντιρρίου και Ναυπάκτου.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος     Ναυπακτίας, με την στήριξη της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εφορείας αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας, ενώ τον συντονισμό των εορτασμών είχε αναλάβει ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος.

Το Σάββατο, πομπή όπου συμμετείχαν Σχολεία και σύλλογοι αναβίωσης ιστορικών γεγονότων, με εκκίνηση  από την παραλία Ψανής έφτασε στον χώρο του δυτικού βραχίονα του ενετικού λιμανιού υπό τη συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπάκτου και των φιλαρμονικών Μεσολογγίου και Αντιρρίου. Εκεί ακολούθησε η αναπαράσταση της άφιξης του τότε Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στο λιμάνι της πόλης.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου  Δημητρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη  Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου και με συμμετοχή αντιπροσωπειών των συλλόγων.

Ακολούθως με πομπή  κλήρος και λαός  έφτασαν στην πλατεία Λιμένος όπου αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των πεσόντων της Απελευθέρωσης .  Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων  στο άγαλμα Μπότσαρη και  χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη και τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θανάσης Παπαθανάσης, και Μίλτος Ζαμπάρας, οι δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος και Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Παΐσιος, , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Σταυρόπουλος, αντιδήμαρχοι,  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλά τα νέα για την γέφυρα του Μόρνου

Published

on

By

Πρόσκληση ένταξης σε χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 4.5 «Οδικές υποδομές» και με τον τίτλο: «Αποκατάσταση φθορών και αλλοιώσεων ανωδομής της παλαιάς γέφυρας Μόρνου»,  υπέβαλε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η πρόσκληση υποβλήθηκε την 10η Μαΐου 2024, με αριθμό πρωτοκόλλου Α. Π.: 101926.

Η πρόσκληση αφορά στην συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Δυτικής     Ελλάδας για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης της παλαιάς γέφυρας Μόρνου.

#   Πλήρες ρεπορτάζ στην e-φημερίδα Nafsweek που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα Ενημέρωσης για την αξιοποίηση αποβλήτων αγροδιατροφής

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας οργανώνει «Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα την αξιοποίηση των αποβλήτων του τομέα αγροδιατροφής» που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου 2024 και ώρα 12:00 μ.μ, στην Ναύπακτο, κτήριο «Ναυπακτία» (1ος όροφος), στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Το Έργο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Ναυπακτίας και η Terra Nova. Απώτερος στόχος του LIFE-IP CEI-Greece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Η πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP CEI-Greece που μέσω της Δράσης C5: «Ανάπτυξη τοπικών/περιφερειακών συμμαχιών για τη διαχείριση αγροδιατροφικών αποβλήτων» προωθεί εθελοντικές συμφωνίες για την αξιοποίηση των αποβλήτων του τομέα αγροδιατροφής και την ανάδειξή τους ως ένα σημαντικό εργαλείο για την εφαρμογή της ιεράρχησης των αποβλήτων και τη μόχλευση της μετάβασης προς μια κυκλική οικονομία στην πράξη.

Αναγνωρίζοντας ως ρεύμα υψηλού δυναμικού κυκλικότητας τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα της γεωργοκτηνοτροφίας και της αγροβιομηχανίας που παράγονται στην περιοχή υιοθετείται η ανάπτυξη εθελοντικής συμφωνίας για την συλλογή, μεταφορά και ανάκτηση των αποβλήτων αυτών με απώτερο σκοπό την προώθηση και διάδοση της εφαρμογής της κυκλικής βιοοικονομίας σε τοπικό επίπεδο, την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινότητας προς μια ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων και την αξιοποίησή τους ως βιολογικό πόρο, που αναμένεται να αποφέρει ένα θετικό συνολικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την ανθρώπινη υγεία, την οικονομία και την κοινωνία.

Κατά την έναρξη των εργασιών θα απευθύνουν χαιρετισμό οι:

  • Εκπρόσωπος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • Βασίλειος Γκίζας, Δήμαρχος Ναυπακτίας

Ακολούθως, θα διεξαχθούν εισαγωγικές ομιλίες από τους:

  • Θωμά Κοτρωνιά, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Δήμου Ναυπακτίας
  • Μαίρη Πλατή, Project Manager Life-IP-CEI GREECE, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • Ανδρέα Σωτηρόπουλο, Terra Nova

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί το έργο LIFE-IP CEI-Greece, οι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματά του.

Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας, θα υπογραφεί η Εθελοντική Συμφωνία.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ