Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Skincare: περιποίηση προσώπου ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας μας

Published

on

 

Υπάρχουν 5 είδη επιδερμίδας. Η λιπαρή, η κανονική, η ξηρή, η ευαίσθητη και η μικτή. Η ρουτίνα ομορφιάς μας θα πρέπει να περιλαμβάνει τα κατάλληλα προιόντα για τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ένα ενυδατωμένο, λαμπερό πρόσωπο με όσες λιγότερες ατέλειες είναι δυνατόν να έχει.

Περιποίηση λιπαρού δέρματος

Το λιπαρό δέρμα χαρακτηρίζεται από την έντονη έκκριση σμήγματος κατά τη διάρκεια της μέρας και τη δημιουργίας γυαλάδας σε όλο το πρόσωπο. Έχει διευρυμένους πόρους και είναι επιρρεπές στην ακμή.

Χρειάζεται καθαρισμό πρωί και βράδυ με κατά προτίμηση τζελ καθαρισμού το οποίο θα περιέχει σαλικυλικό οξύ ή tea tree oil τα οποία βοηθούν πολύ στη μείωση παραγωγής σμήγματος. Οι κρέμες ημέρας και όλα τα προιόντα συνίσταται να έχουν λεπτόρευστη υφή για να μην επιβαρύνεται η επιδερμίδα και γίνεται πιο λιπαρή. Η λοσιόν καθαρισμού θα πρέπει να είναι στυπτική για να απομακρύνει τη λιπαρότητα και την αίσθηση βάρους από την επιδερμίδα. Μπορούν να χρησιμοποιούνται μάσκες καθαρισμού με πράσινη άργιλο 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Η απολέπιση (scrub) είναι αναγκαία 2 με 3 φορές την εβδομάδα για να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα της εξωτερικής στιβάδας του προσώπου για να φαίνεται πιο λείο και λαμπερό.

Περιποίηση κανονικού δέρματος

Το κανονικό δέρμα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα πέρα της βασικής: ντεμακιγιάζ, καθαρισμός, απολέπιση και ενυδάτωση. Κι αυτό γιατί δεν έχει εμφανή προβλήματα, ατέλειες. Η παραγωγή σμήγματος είναι φυσιολογική για να κρατά σε καλά επίπεδα την υγρασία της επιδερμίδας και το μέγεθος των πόρων είναι μικρό. Εδώ χρησιμοποιούμε απαλά προιόντα  χωρίς αλκοόλη γιατί αφυδατώνει το δέρμα. Η κρέμα ημέρας θα πρέπει να είναι ενυδατική και κατάλληλη για κανονικά δέρματα. Η απολέπιση και οι μάσκες (ενυδατικές και για αποτοξίνωση) να γίνονται το πολύ 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

Περιποίηση ξηρού δέρματος

Το ξηρό δέρμα είναι λείο και απαλό. Οι πόροι ελάχιστοι ως και ανύπαρκτοι. Η υγρασία της επιδερμίδας είναι ελλιπής και δεν παράγονται σχεδόν καθόλου σμήγμα και φυσικά έλαια. Το δέρμα είναι πολύ λεπτό και εμφανίζονται ρυτίδες γύρω από το στόμα και τα μάτια. Οπότε η βασικότερη ανάγκη της ξηρής επιδερμίδας είναι η βαθιά ενυδάτωση. Αντί για τζελ καθαρισμού συνίσταται το γαλάκτωμα για να προσφέρει έξτρα ενυδάτωση και να μην υπάρχει η αίσθηση τραβήγματος. Η τονωτική λοσιόν θα επαναφέρει την υγρασία στην επιδερμίδα και η κρέμα ημέρας να είναι ειδική για ξηρά δέρματα με αρκετούς ενυδατικούς παράγοντες. Η χρήση ορού για περαιτέρω ενυδάτωση είναι καλή όπως επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα νύχτας με ένα λάδι προσώπου για καλύτερη και πιο βαθιά ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η απολέπιση και οι μάσκες να γίνονται 1 φορά την εβδομάδα και πάντα να περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες.

Περιποίηση ευαίσθητης επιδερμίδας

Η ευαίσθητη επιδερμίδα χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας γιατί είναι αρκετά ευερέθιστη, επιρρεπής σε αλλεργιογόνους παράγοντες καθώς και στην αλλαγή της θερμοκρασίας. Η αφυδάτωση και η αλλεργία είναι οι κύριες αιτίες που δημιουργούν τον τύπο αυτό δέρματος. Τα προιόντα θα πρέπει να είναι διαλεγμένα με προσοχή με ενυδατικά και καταπραυντικά συστατικά όπως για παράδειγμα η αλόη. Βασική ανάγκη κι εδώ η ενυδάτωση. Χρησιμοποιούμε γαλάκτωμα καθαρισμού κι όχι τζελ για να μην αφυδατωθεί η επιδερμίδα. Η κρέμα ημέρας και νύχτας να προσφέρει καλή ενυδάτωση και η μάσκα που θα χρησιμοποιείται 1 με 2 φορές την εβδομάδα να είναι ενυδατική και με μαλακτικούς παράγοντες. Η απολέπιση να γίνεται 1 φορά στις 10 μέρες με ένα ήπιο, με λετπούς κόκκους προιόν για να μην ερεθιστεί το δέρμα.

Περιποίηση μικτής επιδερμίδας

Το μικτό δέρμα παρουσιάζει λιπαρότητα στην ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) και στο υπόλοιπο πρόσωπο έχουμε ή ξηρές περιοχές ή κανονικές. Οι πόροι είναι ορατοί και πιο διεσταλμένοι γύρω από τη μύτη. Οπότε θα πρέπει να ρυθμίζουμε την γυαλάδα και την αφυδάτωση ανάλογα με την περιοχή του προσώπου που εμφανίζεται. Τα προιόντα θα είναι τα κατάλληλα για μικτές-κανονικές επιδερμίδες. Ο καθαρισμός μπορεί να γίνεται πρωί και βράδυ με τζελ. Η κρέμα ημέρας και νύχτας να είναι ενυδατική και να ελέγχει την έκκριση σμήγματος και η λοσιόν να είναι στυπτική για καλύτερη αντιμετώπιση της λιπαρότητας. Η απολέπιση να γίνεται 1 με 2 φορές την εβδομάδα για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Μάσκες προσώπου να εφαρμόζονται 1 φορά την εβδομάδα, μια για την λιπαρότητα στη ζώνη Τ και μια ενυδατική στο υπόλοιπο πρόσωπο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Δρ. Ολυμπία Βικάτου Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.

Published

on

By

Την θέση της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, αναλαμβάνει η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Δρ. Ολυμπία Βικάτου. Πρόκειται για το ανώτερο αξίωμα της υπηρεσιακής ιεραρχίας του υπουργείου Πολιτισμού, θέση που αναλαμβάνει μέσα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Η Ολυμπία Βικάτου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αρχαία Ολυμπία, είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής των Πανεπιστημίων της Genova Ιταλίας (Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης), του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιο Αθηνών και της Σχολής Ξεναγών Αθηνών, είναι κάτοχος πτυχίου Ιταλικής Φιλολογίας και διδάκτωρ Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μέχρι το 2010 υπηρετούσε για 20 χρόνια ως αναπληρώτρια προϊσταμένη της Ζ’ ΕΠΚΑ και τότε είχε αγωνιστεί για την αποκατάσταση της Αρχαίας Ολυμπίας και του Κρόνιου Λόφου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, προσφορά για την οποία τιμήθηκε με ηθική ανταμοιβή.

Ακολούθως ανέλαβε τα ηνία της ΣΤ’ ΕΠΚΑ και μετέπειτα Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Μεγάλο έργο αφήνει πίσω της, έχοντας δημιουργήσει το αρχαιολογικό Μουσείο Θερμού που εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και το “Ξενοκράτειο” το αρχαιολογικό μουσείο της Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς και αποκαταστάσεις αρχαιολογικών μνημείων στην Λευκάδα και στην Ναύπακτο.

Η Δρ. Ολυμπία Βικάτου έχει βραβευθεί ως «Πρόσωπο της Χρονιάς 2022» στην κατηγορία «Πολιτισμός» για το έργο που προσέφερε ως προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας:

«Η κα Βικάτου έχοντας ως εφόδια τα αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά του υποδειγματικού επαγγελματισμού, της εμπειρίας, της συνεργατικότητας και της βαθιάς γνώσης, θα αφήσει το δικό της στίγμα και σε αυτή τη νέα θέση που αναλαμβάνει.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κέρδισε πολλά από την παρουσία της. Είναι γεγονός ότι στην περιοχή ευθύνης της αφήνει ένα τεράστιο έργο, ενώ το Μεσολόγγι μπορεί να υπερηφανεύεται για το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο είναι επίσης δικό της έργο».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Ναυπακτίας: Και αυτά τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε μαζί!

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας με ένα πλούσιο Πρόγραμμα εκδηλώσεων, δράσεων και δραστηριοτήτων προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια!

Επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων θα είναι η πλατεία απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στον Γαλατά, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Γαλατά,  τα ΚΔΑΠ Δήμου Ν/κτίας και την Τοπική Κοινότητα Γαλατά.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

v  7:30μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Ναύπακτο.

Συμμετέχουν: η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου,  ο Σύλλογος «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές», η Παπαχαραλάμπειος Δημοτική Φιλαρμονική, τα ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας. Λιμάνι Ναυπάκτου

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση  και άναμμα  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην ΤΚ  Δάφνης.

Σε συνεργασία με την  Τοπική Κοινότητα Δάφνης, το Δημοτικό Σχολείο Δάφνης & τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Δάφνης.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

v  5:30μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Αντίρριο, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιρρίου «Το Καστέλι»,  τη συμμετοχή της  Χορωδίας του πολιτιστικού συλλόγου, το ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας & τον Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής Αντιρρίου  «ο Απόλλων».

Πλατεία Χορμόβα Αντιρρίου

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Ζωγραφίζω και παίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00 μ.μ. – 8:00μ.μ. Χριστούγεννα με τα ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας (2ο,3ο & 4ο) στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 έως 05 Ιανουαρίου 2024

v  11:00π.μ. – 1:00μ.μ Ζωγραφίζω και παίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

(εκτός Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς)

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ Στολίζω το Ευχόδεντρο στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  5:30μ.μ. – 8:00μ.μ «Τι αξία έχουν τα δώρα;»

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά (Facepainting, Γράμματα στον Αϊ Βασίλη, κατασκευή χριστουγεννιάτικης κάρτας, Ζαχαροπλαστική, Παιχνίδι στόχου) με κεράσματα και εκπλήξεις από το ΚΔΑΠ MORFOSIS στο Χωριό του Αϊ Βασίλη.

Μετά τη λήξη των εργαστηρίων θα ακολουθήσει κουκλοθέατρο καθώς και τραγούδια από την παιδική χορωδία του ΚΔΑΠ MORFOSIS.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Κατασκευή Χριστουγεννιάτικης Κάρτας στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

v  12:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπάκτου στις πλατείες της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δ. Αμπατζή.

Πλατεία Φαρμάκη

v  11:00π.μ. – 1:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικα Μουντζουρώματα «MessyPlay» στο Χωριό του Αϊ Βασίλη με τη «ΣΒΟΥΡΑ»

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  6:00π.μ. – 8:00μ.μ. Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Σαλτιμπάγκοι στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023,

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Γράμμα στον Αϊ Βασίλη στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  8:00μ.μ. Μουσική συνάντηση Ναυπάκτιων καλλιτεχνών: (Γιώργος & Δημήτρης Αγγελόπουλος, Γιάννης Μητσόπουλος & Κων/να Χατζηανδρέου).

Στενοπάζαρο Ναυπάκτου

Παρασκευή  29 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Φτιάχνω το Ημερολόγιο μου στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  9:00μ.μ. Αξέχαστες γιορτές με τους DJs: (FokionPsychoBulba)

Λιμάνι Ναυπάκτου

Σάββατο  30 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. «Μα που πήγαν τα δώρα του Αϊ Βασίλη;» στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Παραμύθι από τη ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

v  12:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπάκτου στις πλατείες της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δ. Αμπατζή.

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Σαλτιμπάγκοι στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Παίζω και Ζωγραφίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Πέμπτη 04 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Παίζω και Ζωγραφίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. «Καλικαντζαροζουζουνιές» στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Διαδραστικό Δρώμενο με τη ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ

Σάββατο 06 Ιανουαρίου 2024

v  Εορτασμός Θεοφανείων – Λιμάνι Ναυπάκτου

……………………………………………………………………………………………………………………………

Το Χωριό του Αϊ Βασίλη θα λειτουργήσει από τον Δήμο Ναυπακτίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές». Θα υλοποιούνται καθημερινά δράσεις για τα παιδιά στην Πλατεία απέναντι από τον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου  από τις 18/12/2023 έως και 05/1/2024 και ώρες 18:00-20:00  (εκτός 25ης /12/2023 και 1η1/1/2024).

Βοηθός του Αϊ Βασίλη η κα Πέννυ Αριτζάκη

Χριστουγεννιάτικα  σπιτάκια θα λειτουργούν  και  από τους Συλλόγους Αλκυόνη και Φλόγα.

Σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές στις ημερομηνίες ή τον τόπο διεξαγωγής των εκδηλώσεων.

Θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση.

Καλές Γιορτές σε όλους!

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα και της νέας δημοτικής αρχής

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, η ορκωμοσία του Δημάρχου Βασιλείου Γκίζα και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας θα πραγματοποιηθεί στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου (οδός Γεωργίου Αθανασιάδη Νόβα 40, πρώην Μεσολογγίου), στις 19 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 20.00΄.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ