Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

«Tα παιδιά σε ρόλο διασώστη» – Δεξιότητες A’Βοηθειών για παιδιά & εφήβους

Published

on

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποίει ένα Διαδικτυακό Βιωματικό πρόγραμμα για παιδιά που αφορά την Εκμάθηση Βασικών Πρώτων Βοηθειών με τίτλο: «Τα παιδιά σε ρόλο Διασώστη», σε συνεργασία με τον  εκπαιδευτικό οργανισμό  Reinvent Education.

Τα παιδιά, μέσα από το ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης των Πρώτων Βοηθειών, θα εκπαιδευτούν να διαχειρίζονται καταστάσεις που είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν μέσα στο σπίτι, στο σχολικό περιβάλλον, στις εκδρομές, στη θάλασσα, στην κατασκήνωση κ.α., με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων. Συγκεκριμένα, θα λάβουν γνώσεις ώστε να  γνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα στο ατύχημα και τον τραυματισμό, να μπορούν να σχεδιάσουν μια στρατηγική αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων αλλά και τις βασικές διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν εάν βρεθούν σε κατάσταση κινδύνου. Εκτός από τις γνώσεις και τις στρατηγικές σχεδιασμού αντιμετώπισης και ετοιμότητας καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τα παιδιά θα ανακαλύψουν και θα ενισχύσουν τις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητές τους (αυτοεκτίμηση, λογική, κρίση, αλληλεγγύη κ.α.) που είναι απαραίτητες για την ομαλή ανάπτυξή τους αποτελώντας παράλληλα θετικό παράδειγμα για την οικογένεια, για άλλα παιδιά, και την κοινωνία.

Η καινοτομία του προγράμματος είναι ότι  τα πλάνα δράσης Α’ βοηθειών θα γίνουν μέσω του «Minecraft, Educational Edition» της Microsoft, προσαρμοσμένα ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν τις  τεχνολογικές ψηφιακές τους δεξιότητες με ψυχαγωγικό τρόπο και να κατακτήσουν διαδικτυακά πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές.

Το Διαδικτυακό Βιωματικό πρόγραμμα Εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και προσφέρεται με δωρεάν συμμετοχή σε παιδιά ηλικίας 10-14 ετών που διαμένουν στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις (2ωρες) διαδικτυακές συναντήσεις. Η έναρξη του διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος θα γίνει το Σάββατο 8 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Μαΐου. Οι διαδικτυακές δράσεις  θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00-12:00π.μ.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ: 6942919090 (Μαντά Κοραλία) από 9.00 π.μ.-18.00 ή να αποστείλετε mail info@reinventedu.gr /mantakoralia@gmail.com μέχρι την Τετάρτη 5 Μαϊου2021.

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκούραση!

Published

on

By

«Τα έφαγε τα ψωμιά της» η δερμάτινη καρέκλα  και ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να την ξεφορτωθεί.

Την …άφησε, προφανώς νύχτα, μπροστά στο χορταριασμένο οικόπεδο και απαλλάχτηκε δια παντός.

Εικόνες αντίστοιχες συναντάς καθημερινά στην πόλη, αφού κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να συνεννοηθεί με την  υπηρεσία του δήμου για την συλλογή τέτοιων αντικειμένων.

Δημοσιεύτηκε  στην στήλη

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται τα rapid tests  για Covid-19 στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ο ΕΟΔΥ, με δεδομένη την αυξημένη δυνατότητα ελέγχων λόγω της έγκρισης των rapid tests  για Covid-19 προσθέτει στη στρατηγική του τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους.  Σε αυτό το πλαίσιο οι Κινητές Μονάδες Υγείας Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, υπό την εποπτεία της Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου, θα διενεργήσουν τυχαίο έλεγχο με δοκιμασία ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας θα βρίσκονται στη Ναύπακτο τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  • στο ίδρυμα Τσώνη, Δευτέρα 17/05 εώς Παρασκευή 21/05 και ώρες 10:00 – 13:00
  • στην πλατεία Φαρμάκη, Πέμπτη 20/05 και ώρες 10:00 – 13:00

Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται μέσα σε 20 λεπτά.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του.

Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου

Κ.ΟΜ.Υ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για τους παιδικούς σταθμούς τη Δευτέρα – Αλλαγές στα self test

Published

on

By

Από τη Δευτέρα Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ παράλληλα επιστρέφει και η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα μόνο για ατομικά μαθήματα, με αναλογία ένας μαθητής ανά έναν καθηγητή. Στην ίδια ημερομηνία ξεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ