Το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας -ΕΚΝΔ, συμμετείχε στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Με προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΕΚΝΔ εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πραγματοποίησαν Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Φαρμάκη της Ναυπάκτου, διεκδικώντας: Επαναφορά του Κατώτατου Μισθού στα 751ευρώ, άμεση επαναφορά των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, αύξηση Μισθών όλων των κλάδων Εργασίας και άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΚΝΔ Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του Συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ Ναυπακτίας & Δωρίδας Βάσω Νταουσάνη.
Σχετικό ψήφισμα με αιτήματα την μείωση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης παρέδωσαν στον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας, που τον επισκέφτηκαν στο Δημαρχείο.



Πέρασαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μια βαθιά κρίση ξεκίνησε. Μία κρίση που επηρέασε με το χειρότερο τρόπο, τα εισοδήματά μας τα σχέδιά μας, τις ζωές μας. Μία κρίση, που δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα, δημιουργώντας μεγαλύτερες ανισότητες και περισσότερες οικονομικές δυσκολίες σε εκατομμύρια εργαζόμενες και εργαζόμενους.
Μετά και τις επιπτώσεις της Πανδημίας, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας καλείται να σηκώσει στις πλάτες τους και το δυσβάσταχτο κόστος της ακρίβειας από τις συνεχείς ανατιμήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης.
Διεκδικούμε:
- Επαναφορά του Κατώτατου Μισθού στα 751ευρώ.
- Άμεση επαναφορά των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.
- Αύξηση Μισθών όλων των κλάδων Εργασίας.
- Να παρθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ.
ΑΥΞΗΣΤΕ τους ΜΙΣΘΟΥΣ
Ο Μισθός ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ
Ο Λογαριασμός ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ
Απεργούμε και συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων στην Πλατεία Φαρμάκη στις 10:00 το πρωί.
Προσυγκέντρωση ώρα 9:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.
