Το Προεδρικό Διάταγμα 194/2025 για την επανα-οριοθέτηση ορίων των 12.000 οικισμών της χώρας και το νομοθετικό πλαίσιο που διαχώρισε τους οικισμούς σε άνω και κάτω των 700 κατοίκων, όπως εφαρμόζεται στην πράξη από τις μελέτες του νέου πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, δείχνουν ότι τα όρια των οικισμών μειώνονται από 30 έως και 90%.
Ιδιοκτησίες που μέχρι τώρα έχτιζαν νόμιμα χάνουν το δικαίωμα αλλά και κτίρια που έχουν ανεγερθεί με νόμιμες οικοδομικές άδειες βγαίνουν αυθαίρετα.
Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος, ότι με τη νομοθετική ρύθμιση που έγινε το καλοκαίρι του 2025 διαχωρίζοντας τους οικισμούς σε άνω και κάτω των 700 κατοίκων θα αποτρέπονταν δυσμενείς μεταβολές για τις ιδιοκτησίες στους οικισμούς, έναν χρόνο μετά, παρά την τροποποίηση αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα όρια μειώνονται καθώς μπήκαν προϋποθέσεις, όπως ότι στη ζώνη μεταξύ των ορίων του 1983 και του Π.Δ 1985 έπρεπε να υπάρχουν κατοικίες οργανωμένες σε γειτονιές ούτε σε αποστάσεις μικρότερες των 40 μέτρων.
Έτσι θεωρήθηκαν αραιοκατοικημένες με αποτέλεσμα να βγουν εκτός οικισμών και οι οικισμοί να μειώνονται στην πραγματικότητα σε μέγεθος από τα νέα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια.
Κτίρια με νόμιμες άδειες σε οικισμούς βγαίνουν αυθαίρετα
Επιπλέον, και όσες οικοδομές κτίστηκαν με οικοδομική άδεια, ανεξαρτήτως τι λέει το Π.Δ. ότι είναι νομίμως υφιστάμενες, έρχεται το ψήφισμα της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας να επισημάνει ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα παραμείνουν νόμιμες αφού μια οποιαδήποτε προσφυγή θα τις καταστήσει αυθαίρετες και θα ανακληθεί η όποια άδεια υπάρχει.
Δυστυχώς σήμερα περισσότερο από ποτέ φαίνεται η αδυναμία να προχωρήσει ο σχεδιασμός στα τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια.
Σε Ειδική συνεδρίαση συνέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας την Δευτέρα 29-06-2026 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κτίριο του Ξενοδοχείου Ξενία, με θέμα :
Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.
Με τις ψήφους της Ν.Δ εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ασκώντας έντονη κριτική τόσο στις αλλαγές του εκλογικού συστήματος όσο και στις ρυθμίσεις που αφορούν τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
Τέλος η δεύτερη Κυριακή
Από τις σημαντικές αλλαγές που προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο τρόπος εκλογής των αυτοδιοικητικών αρχών, με κατάργηση του δεύτερου γύρου των εκλογών.
► Από τις προσεχείς εκλογές του 2028 οι ψηφοφόροι θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής και δεύτερου συνδυασμού.
Σε κάθε ψηφοδέλτιο κάτω από το έμβλημα του συνδυασμού, το όνομα του υποψήφιου δημάρχου/περιφερειάρχη και τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών/περιφερειακών συμβούλων, θα υπάρχει η ένδειξη «Εναλλακτική Ψήφος» και από κάτω τα ονόματα των υπόλοιπων συνδυασμών και σε παρένθεση το ονοματεπώνυμο του υποψήφιου δημάρχου/περιφερειάρχη.
Σε περίπτωση που κανένας συνδυασμός δεν συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο επί των έγκυρων ψήφων της πρώτης επιλογής, οι δύο πρώτοι σε ψήφους συνδυασμοί προκρίνονται στη δεύτερη φάση καταμέτρησης.
Οι δεύτερες ψήφοι (δεύτερη επιλογή) των ψηφοδελτίων των συνδυασμών που μένουν εκτός της δεύτερης φάσης προστίθενται στις ψήφους των δύο πρώτων συνδυασμών.
▬ Επιτυχών συνδυασμός θα ανακηρύσσεται όποιος έχει συγκεντρώσει:
α) κατά την πρώτη φάση, το 50% + 1 ψήφο επί των εγκύρων της πρώτης επιλογής
ή β) κατά τη δεύτερη φάση, τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι δεύτερες ψήφοι των ψηφοδελτίων των συνδυασμών που αποκλείστηκαν από τη δεύτερη φάση.
▬ Δήμαρχος/περιφερειάρχης εκλέγεται ο επικεφαλής του συνδυασμού που πλειοψήφησε με ποσοστό μεγαλύτερο του 42%.
Αν κανένας συνδυασμός δεν υπερβεί αυτό το όριο τότε το αρμόδιο δικαστήριο προβαίνει στο δεύτερο στάδιο προσμέτρησης: στις ψήφους των δύο πρώτων συνδυασμών αθροίζονται, ανά συνδυασμό, οι εναλλακτικές ψήφοι που τους αντιστοιχούν, από τα ψηφοδέλτια των λοιπών συνδυασμών, οι οποίοι δεν μετέχουν στο δεύτερο στάδιο της προσμέτρησης.
▬ Επιτυχών συνδυασμός ανακηρύσσεται ο συνδυασμός, που έλαβε στο δεύτερο στάδιο της προσμέτρησης την απόλυτη ή σχετική πλειοψηφία.
▬ Η θητεία της κάθε δημοτικής/περιφερειακής αρχής είναι πενταετής και οι εκλογές θα διεξάγονται κάθε φορά την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου.
TIP (διευκρίνηση υπουργού εσωτερικών):
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν με το νέο σύστημα (του ενός γύρου), «εάν κάποιος συνδυασμός, μαζί με τις συμπληρωματικές ψήφους, πάρει κάτω από 42%, θα μειωθεί λιγάκι η πλειοψηφία, που έχει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αντί για παράδειγμα να είναι 15-10, θα είναι 14-11. Θα υπάρχει μία κάμψη των “τριών πέμπτων” σε πιο αναλογικό σύστημα, κατά τι», είπε ο κ. Λιβάνιος.
Σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας – ΑΔΚΝ αναφέρει :
«Τις ημέρες αυτές υλοποιείται στο κέντρο της Ναυπάκτου έργο ασφαλτόστρωσης, με τη δημοτική αρχή να επικαλείται την οδική ασφάλεια των πολιτών, αδιαφορώντας όμως για ένα εξίσου κρίσιμο ζήτημα: τη δημόσια υγεία.
Δαπανώνται σημαντικοί πόροι για την ασφαλτόστρωση δρόμων, «κουκουλώνοντας» χρονίζοντα προβλήματα υποδομών. Συγκεκριμένα, καλύπτεται δίκτυο ύδρευσης πενήντα ετών με αμιαντοσωλήνες, το οποίο παρουσιάζει συνεχείς βλάβες, ενώ η αποκατάστασή τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Παράλληλα, παραμένει το παντορροϊκό σύστημα αποχέτευσης, που επιβαρύνει τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, με αποτέλεσμα τα συχνά πλέον φαινόμενα διάθεσης λυμάτων στις παραλίες μας.
Ο δήμαρχος ακολουθεί και σε αυτό το θέμα τη γνωστή τακτική του. Προχωρά σε ιστορικές αναδρομές όταν θέλει να αποποιηθεί τις ευθύνες του, επιρρίπτοντας ευθύνες στους προηγούμενους και μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα το μέγεθος των προβλημάτων που καλείται να διαχειριστεί.
Επειδή, λοιπόν, στον δήμαρχο αρέσουν οι ιστορικές αναδρομές, ας πάμε λίγο πιο πίσω: στη δημοτική περίοδο Μπουλέ (2011-2014). Μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, και παρά τα πολλά προβλήματα της εποχής, μελετήθηκε, σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε η ανάπλαση του ανατολικού τμήματος της πόλης. Στο έργο συμπεριλήφθηκαν η αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα, ο διαχωρισμός ομβρίων και λυμάτων, καθώς και η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ. Παραδόθηκε έτσι στους πολίτες ένα ολοκληρωμένο έργο, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία.
Υπήρξαν τότε σημαντικές δυσκολίες. Μεταξύ αυτών ήταν η ανάγκη να πειστεί η κεντρική διοίκηση να συμπεριλάβει έργα υποδομών σε μια ανάπλαση, καθώς και να αυξηθεί η αρχικά προβλεπόμενη χρηματοδότηση από δύο σε περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Τα εμπόδια αυτά ξεπεράστηκαν χάρη στην ισχυρή πολιτική βούληση και τη διεκδίκηση της τότε δημοτικής αρχής.
Το σημαντικότερο, όμως, πρόβλημα ήταν η σφοδρή αντίδραση της τότε αντιπολίτευσης, κοινωνικών φορέων και μέρους της τοπικής κοινωνίας, η οποία έφτασε στο σημείο να συγκεντρώσει περισσότερες από 180 υπογραφές επαγγελματιών κατά του έργου.
Το έργο, ωστόσο, υλοποιήθηκε και η τοπική κοινωνία απολαμβάνει τα οφέλη του πάνω από μία δεκαετία. Γιατί η προτεραιότητα της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας ήταν και παραμένει η αποτελεσματική διοίκηση, η ουσία των έργων και όχι η βιτρίνα, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους. Σήμερα, μάλιστα, είναι η ίδια η κοινωνία και η αντιπολίτευση που ζητούν τη συνέχισή του από την πλατεία Φαρμάκη έως το Ρεξ.
Αν λοιπόν ο δήμαρχος ήθελε θα μπορούσε να εφαρμόσει την ίδια επιτυχημένη συνταγή και να ολοκληρώσει το έργο των βασικών υποδομών της πόλης στην πρώτη του θητεία. Επέλεξε όμως με διάφορες δικαιολογίες να αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους με αποτέλεσμα οι πολίτες να πίνουν, για πολλές ακόμη τετραετίες, νερό από αμιαντοσωλήνα και το θαλάσσιο περιβάλλον θα συνεχίσει επιβαρύνεται.
Κύριε Δήμαρχε,
Σε αυτό το έργο έχετε μαζί σας την κοινωνία. Δυστυχώς, όμως, δεν διαθέτετε την απαιτούμενη πολιτική βούληση για την υλοποίηση μεγάλων, μακροπρόθεσμων και οραματικών παρεμβάσεων. Θέλετε, όπως αναφέρατε και στο τελευταίο συμβούλιο λογοδοσίας, τα έργα να γίνονται «ανώδυνα». Αυτή η αντίληψη διαποτίζει τον τρόπο με τον οποίο διοικείτε τον δήμο τα τελευταία επτά χρόνια και αποτελεί βασική αιτία της στασιμότητας που βιώνει η Ναυπακτία.
Κύριε Δήμαρχε,
Η αποτελεσματική διοίκηση και η υλοποίηση ουσιαστικών έργων για το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας δεν επιτυγχάνονται με φιέστες και φωτογραφίσεις. Απαιτούν πολιτική βούληση, διεκδίκηση και συγκρούσεις όταν αυτές είναι αναγκαίες για το δημόσιο συμφέρον.
Η άσφαλτος μπορεί να κρύψει προσωρινά τις πληγές του υπεδάφους. Δεν μπορεί όμως να κρύψει την έλλειψη σχεδίου, τόλμης και πολιτικής βούλησης για τη λύση τους.»
Ναύπακτος 24/6/2026
Μαρία Ζιαμπάρα
Επικεφαλής Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας