Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

¨Συνεργασία Πολιτών¨: Οι θέσεις για Περιβάλλον – Απορρίμματα

Published

on

Ανακοίνωση των Θέσεων της παράταξης ¨Συνεργασία Πολιτών¨ του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα για την 8η  ενότητα του προγράμματος της. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ –ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ  8η

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ –ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Επειδή η προστασία του περιβάλλοντος σημαίνει προστασία της ζωής, προτείνουμε:

 

 • Συνεχή καθημερινή φροντίδα και μέριμνα για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, την εκκένωση και καθαρισμό των φρεατίων και το τακτικό πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων.                              
 • Αύξηση των χώρων πρασίνου με δενδροφυτεύσεις, λουλούδια κλπ στους κοινόχρηστους χώρους και ενεργοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου.

 

  • Προτεραιότητα στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ με
   • την τοποθέτηση επιπλέον κάδων για το διαχωρισμό των σκουπιδιών σε όλες τις περιοχές του Δήμου. Εκστρατεία ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών του Δήμου και ιδίως των σχολείων  για την ανάγκη διαχωρισμού των υλικών.
   • Αξιοποίηση προγραμμάτων ανακύκλωσης που χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.
   • Επέκταση προγραμμάτων ανακύκλωσης συσκευασιών, ηλεκτρικών συσκευών, λαμπτήρων, ρουχισμού, και οργανικών απορριμμάτων κ.λπ. σε όλο το Δήμο.

 

 • Φροντίδα από το Δήμο για γενικότερη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και την συστηματική αποκομιδή τους σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και κοινότητες.
 • Υπογειοποίηση των κάδων για υγειονομικούς, πρακτικούς και αισθητικούς λόγους.
 • Εξεύρεση χώρων για κατασκευή νέων κοιμητηρίων, με προδιαγραφές ανταποκρινόμενες στις σύγχρονες απαιτήσεις.
 • Καθημερινή  λειτουργία του ΧΥΤΑ σε  συνεργασία  με  την Δ/νση  Περιβάλλοντος  της Περιφέρειας Δυτικής  Ελλάδος.
 • Άμεση  υλοποίηση  του  έργου  της  αναβάθμισης  του  ΧΥΤΑ.
 • Άμεση  λειτουργία του 3ου κυττάρου.
 • Τακτικός έλεγχος του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα στο  ΧΥΤΑ κ.α
 • Άμεση Δημιουργία χώρου  διαχείρισης ΑΕΕΚ (διαχείρισης  αδρανών υλικών, υλικά εκσκαφών και κατεδαφίσεων) σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσολογγίου.
 • Αξιοποίηση προγραμμάτων βιοκλιματικών παρεμβάσεων.
 • Δημιουργία  θεματικού  Πάρκου ( Εύηνο  ποταμό) με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη (ΕΑΑ) και την περιβαλλοντική εκπαίδευση σε συνεργασία  με τον Δήμο  Θέρμου και το Δασαρχείο  Ναυπάκτου.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς αποκατάσταση η βλάβη στα φανάρια στον Πλατανίτη

Published

on

By

περιμετρικη-ναυπακτος-πλατανιτης-φαναρια

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ του Nafsweek, με τον τίτλο «Χωρίς φανάρια ο κόμβος στον Πλατανίτη», αν και η αρμόδια υπηρεσία για την αποκατάσταση της βλάβης που εδώ και πολλές ημέρες υπάρχει είναι η Περιφέρεια, σε επικοινωνία μας με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας Ζαχαρία Χοχτούλα, μας διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες το πρόβλημα θα λυθεί, μετά από την παρέμβαση του Δήμου.

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως πρόβλημα φωτισμού υπάρχει και στις σήραγγες της περιμετρικής της Ναυπάκτου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των οδηγών που διέρχονται από εκεί, ιδιαίτερα δε, των βαρέων οχημάτων.

περιμετρική-ναυπάκτου-φωτισμός

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

55.489 κενές θέσεις σε 14 ανοιχτά Προγράμματα του ΟΑΕΔ

Published

on

By

ΟΑΕΔ-προγράμματα-ανεργία-προσλήψεις

Δεκατέσσερα Προγράμματα του ΟΑΕΔ παραμένουν ανοικτά για την υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος από Επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα, αυτοαπασχολουμένους, καθώς και ανέργους οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους Επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συνολικά, 55.489 θέσεις των Προγραμμάτων παραμένουν αδιάθετες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα με την ένταξή τους στις εν λόγω δράσεις.

Μεταξύ των κυριότερων Προγραμμάτων, που παραμένουν ανοιχτά και συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικές ενισχύσεις για την αύξηση της απασχόλησης στον Ιδιωτικό Τομέα, περιλαμβάνονται τα εξής:

1) Πρόγραμμα επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας με 5.187 κενές θέσεις,

(Ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο:

α. τα 600 ευρώ μηνιαίως για κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 

β. τα 700 ευρώ μηνιαίως για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και γ. τα 800 ευρώ για κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών)

 

2) Πρόγραμμα επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα με 2.129 κενές θέσεις,

(Ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ)

 

3) Πρόγραμμα επιχορήγησης Επιχειρήσεων με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας άνω των 45 ετών, με 4.024 κενές θέσεις,

(Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη κόστους του ωφελούμενου  με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ.)

 

4) Πρόγραμμα προώθησης στην αυταπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης Επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων ηλικίας 18 έως 66 ετών με 1.445 κενές θέσεις.

(Η επιχορήγηση κυμαίνεται από 12.000 έως 24.000 ευρώ)

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εβδομαδιαίες Συνάξεις Ι. Μητροπόλεως – Ομιλίες Σεβασμιότατου Μητροπολίτη

Published

on

By

Ιερόθεος-Μητρόπολη-Ναυπάκτου-ομιλίες

Ἀπό τήν ἐρχομένη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ξεκινοῦν οἱ ἑβδομαδιαῖες συνάξεις τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας μέ ὁμιλητή τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ἱερόθεο.

Οἱ ὁμιλίες αὐτές τοῦ Σεβασμιωτάτου, θά πραγματοποιοῦνται κάθε Δευτέρα στίς 7:00 τό ἀπόγευμα, στήν αἴθουσα τοῦ Πνευματικοῦ Κέντρου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.

Καλοῦνται ὅλοι οἱ πιστοί τῆς Μητροπόλεώς μας νά πλαισιώσουν τίς πνευματικές αὐτές συνάξεις καθ’ ὅλη τήν διάρκεια τοῦ ἔτους, γιά νά καταρτίζονται στήν ὀρθόδοξη θεολογία καί τήν ἐκκλησιαστική παράδοση καί ζωή.

  Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δερματινεσ-τσαντεσ-musitsa

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ