Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

¨Συνεργασία Πολιτών¨: Οι θέσεις για Περιβάλλον – Απορρίμματα

Published

on

Ανακοίνωση των Θέσεων της παράταξης ¨Συνεργασία Πολιτών¨ του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα για την 8η  ενότητα του προγράμματος της. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ –ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ  8η

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ –ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Επειδή η προστασία του περιβάλλοντος σημαίνει προστασία της ζωής, προτείνουμε:

 

 • Συνεχή καθημερινή φροντίδα και μέριμνα για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, την εκκένωση και καθαρισμό των φρεατίων και το τακτικό πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων.                              
 • Αύξηση των χώρων πρασίνου με δενδροφυτεύσεις, λουλούδια κλπ στους κοινόχρηστους χώρους και ενεργοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου.

 

  • Προτεραιότητα στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ με
   • την τοποθέτηση επιπλέον κάδων για το διαχωρισμό των σκουπιδιών σε όλες τις περιοχές του Δήμου. Εκστρατεία ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών του Δήμου και ιδίως των σχολείων  για την ανάγκη διαχωρισμού των υλικών.
   • Αξιοποίηση προγραμμάτων ανακύκλωσης που χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.
   • Επέκταση προγραμμάτων ανακύκλωσης συσκευασιών, ηλεκτρικών συσκευών, λαμπτήρων, ρουχισμού, και οργανικών απορριμμάτων κ.λπ. σε όλο το Δήμο.

 

 • Φροντίδα από το Δήμο για γενικότερη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και την συστηματική αποκομιδή τους σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και κοινότητες.
 • Υπογειοποίηση των κάδων για υγειονομικούς, πρακτικούς και αισθητικούς λόγους.
 • Εξεύρεση χώρων για κατασκευή νέων κοιμητηρίων, με προδιαγραφές ανταποκρινόμενες στις σύγχρονες απαιτήσεις.
 • Καθημερινή  λειτουργία του ΧΥΤΑ σε  συνεργασία  με  την Δ/νση  Περιβάλλοντος  της Περιφέρειας Δυτικής  Ελλάδος.
 • Άμεση  υλοποίηση  του  έργου  της  αναβάθμισης  του  ΧΥΤΑ.
 • Άμεση  λειτουργία του 3ου κυττάρου.
 • Τακτικός έλεγχος του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα στο  ΧΥΤΑ κ.α
 • Άμεση Δημιουργία χώρου  διαχείρισης ΑΕΕΚ (διαχείρισης  αδρανών υλικών, υλικά εκσκαφών και κατεδαφίσεων) σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσολογγίου.
 • Αξιοποίηση προγραμμάτων βιοκλιματικών παρεμβάσεων.
 • Δημιουργία  θεματικού  Πάρκου ( Εύηνο  ποταμό) με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη (ΕΑΑ) και την περιβαλλοντική εκπαίδευση σε συνεργασία  με τον Δήμο  Θέρμου και το Δασαρχείο  Ναυπάκτου.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα Τρίτη η σύσκεψη που ζητά η Ομοσπονδία για το έργο της Ανάπλασης

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, σχετικά με το θέμα της σύσκεψης για το έργο της Ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου και τον χρόνο έναρξης των εργασιών αναφέρει:

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι εντός των ημερών ξεκινάει το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης. Πιστεύουμε, ότι ένα τόσο σπουδαίο έργο για τη πόλη μας σε συνδυασμό με το κυκλοφοριακό πρόβλημα  που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, θα πρέπει πριν ξεκινήσει, όλοι οι εμπλεκόμενοι να προτείνουμε και να συναποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο η πόλη και οι κάτοικοι της θα έχουν τα λιγότερα δυνατόν προβλήματα από την εκτέλεση του έργου.

Για τους παραπάνω λόγους και  εν όψει της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε και του εντεινόμενου κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη , με ομόφωνη απόφαση του εκτάκτου ΔΣ  της Ομοσπονδίας την 18/6/2019  ΖΗΤΑΜΕ  την άμεση αναβολή έναρξης εκτέλεσης του έργου, και προσκαλούμε σήμερα ΤΡΙΤΗ 25/6/2019 και ώρα 20:45 τον κ. Δήμαρχο , τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο σε  σύσκεψη στα γραφεία μας  ώστε να κουβεντιάσουμε με λεπτομέρειες το παραπάνω πρόβλημα αλλά και το κυκλοφοριακό  για  να καταλήξουμε στη καλύτερη δυνατή λύση.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γραμματέας

Δαβανέλλος Θέμης                               Μπακατσιάς Βασίλης»

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βραβεία για Ναυπάκτιους μαθητές Δημοτικού στον 3ο Διαγωνισμό Αστρονομίας

Published

on

By

Οχτώ μαθητές της eclass της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων», από όλη την Ελλάδα, κατέκτησαν βραβεία και επαίνους στη 2η και τελική φάση «Υπατία» του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, η οποία έγινε στο Βόλο την Κυριακή 16/6/2019.

Από την περιοχή Πατρών και Ναυπάκτου τέσσερις μαθητές διακρίθηκαν:

 • Γεωργία Χριστοδούλου, από 64ο Δ.Σ. Πατρών, το 1ο βραβείο
 • Νιόβη – Σοφία Σοφού, από Εκπαιδευτήρια Πάνου, το 3ο βραβείο
 • Ανδρέας Καρέλης , από 2ο Δ.Σ. Ναυπάκτουέπαινος
 • Γιώργος Μελίστας, από 5ο Δ.Σ. Ναυπάκτουέπαινος

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους γονείς τους!

Τα μαθήματα παρέχονταν στο https://eclass.orionas.gr/ με διδάσκοντα τον Αργύρη Δρίβα, Φυσικό στο 3οΓυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλος του «Ωρίωνα» και βοηθό διδάσκοντος την Αγγελίνα Μπανιά, φοιτήτρια Ιατρικής. Το Διαγωνισμό διοργάνωσαν η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η διέλευση από τη ΓΕΦΥΡΑ

Published

on

By

Δεν ξέρουμε το λόγο που οι Ferrari πέρασαν τις προάλλες με φεριμπόουτ το Ρίο – Αντίρριο και για να πούμε την αλήθεια δεν μας πειράζει και καθόλου.

Δεν ήταν άσχημη η εικόνα, αφήστε που έδωσε λαβή και για περισυλλογή και σχόλια.

Μεταξύ αστείου και σοβαρού μπήκε και ο προβληματισμός μήπως αυτό ήταν και το τελευταίο βέτο που άσκησε ο Αντρέας Κοτσανάς, να μην περάσουν οι ferrari από τη Γέφυρα αν δεν καταργηθούν τα διόδια.

Αλήθεια το πανό που είναι;

 

#Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek που κάθε Παρασκευή φτάνει στα e-mail των συνδρομητών μας. 

Γίνε σήμερα συνδρομητής ΕΔΩ

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ