Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγωνία τέλος!

Published

on

Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 27 Αυγούστου, μια ημέρα νωρίτερα, οι Βάσεις 2018. Χιλιάδες υποψήφιοι γνωρίζουν ήδη σε ποια πόλη και τμήμα θα περάσουν τα φοιτητικά τους χρόνια, ενώ μπορούν να σχεδιάσουν και επίσημα πλέον το επαγγελματικό τους μέλλον.

Στα Σχολεία αναρτήθηκαν οι λίστες με τους επιτυχόντες, με μια μικρή διαφορά που ισχύει από την φετινή χρονιά. Δεν υπάρχουν τα ονόματα των επιτυχόντων και οι σχολές στις οποίες πέρασαν, αλλά οι κωδικοί των επιτυχόντων και η σχολή στην οποία πέρασαν, στο πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας οι υποψήφιοι συμπληρώνοντας τον κωδικό τους μπορούν να δουν τη σχολή στην οποία πέρασαν.

Βέβαια, υπήρχαν και αυτοί που δεν τα κατάφεραν και θα πρέπει να κοπιάσουν για ακόμη μία χρονιά, ώστε να δουν να πραγματοποιούνται τα όνειρά τους.

Με εκπλήξεις οι φετινές βάσεις

Με…  διάφορες τάσεις καθορίστηκαν οι φετινές βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναμενόταν, την πιο θεαματική άνοδο σημείωσαν οι παιδαγωγικές σχολές, με άνοδο τουλάχιστον 1.000 μορίων για την κάθε σχολή. Οι ιατρικές σχολές σημείωσαν πτώση, ενώ οριακές μεταβολές παρατηρούνται κατά κύριο λόγο στις πολυτεχνικές και τις νομικές σχολές. Πτώση κατέγραψαν οι αρχιτεκτονικές σχολές, ενώ οι οικονομικές εμφάνισαν κατά πλειονότητα, οριακά ανοδική τάση.

Πιο αναλυτικά, στο πρώτο πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι πιο περιζήτητες παραδοσιακά σχολές είναι οι νομικές, οι οποίες φέτος παρουσίασαν οριακές διαφορές στις βάσεις τους, σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα, οριακή άνοδο παρουσίασαν οι νομικές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με 20 και 12 μόρια παραπάνω αντίστοιχα και βάση εισαγωγής 18.219 (Αθήνα) και 17.965 (Θεσσαλονίκη). Η νομική Κομοτηνής, «έπεσε» κατά 50 μόρια στα 17.465 μόρια.

Πτωτικά κινήθηκαν οι βάσεις στις ιατρικές σχολές, με την Ιατρική Αθηνών να κρατάει ωστόσο τη βάση της πάνω από τα 19.000 μόρια, στα 19.029. Ψηλά κράτησαν τον πήχυ και οι πολυτεχνικές σχολές, παρά την οριακή πτώση σε ορισμένες από αυτές. Ενδεικτικά, η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΕΜΠ) «έχασε» 176 μόρια, κατεβαίνοντας στα 18.240 μόρια από 18.416 που είχε πέρυσι.

Όσον αφορά τις Αρχιτεκτονικές Σχολές, κινήθηκαν πτωτικά, με το τμήμα της Αθήνας να είναι το μόνο που κράτησε σε διψήφιο αριθμό μορίων την πτώση σε σχέση με πέρυσι (19.334 μόρια, με πτώση 43 μορίων).

Ξεκάθαρη άνοδο – όπως αναμενόταν, μετά την κατάργηση του σχετικού επιστημονικού πεδίου – σημείωσαν τα παιδαγωγικά τμήματα. Μάλιστα, το Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κατέγραψε άνοδο κατά 2.007 μόρια (βάση εισαγωγής: 12.840 μόρια). Άνοδο της τάξεως άνω των 1.100 μορίων κατέγραψαν και τα υπόλοιπα τμήματα. Ενδεικτικά, οι μεγαλύτερες άνοδοι καταγράφηκαν στα εξής τμήματα:

Άνοδος κατά 1.986 μόρια για το τμήμα Προσχολικής αγωγής ΤΕΙ Ηπείρου στα Ιωάννινα (12.126 μόρια βάση εισαγωγής)

Άνοδος κατά 1.900 μόρια για το Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Βόλου (13.314 μόρια βάση εισαγωγής)

Άνοδος κατά 1.836 μόρια για το Παιδαγωγικό προσχολικής Εκπαίδευσης (12.495 μόρια βάση εισαγωγής)

Άνοδος κατά 1.803 μόρια, για το τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών (13.618 μόρια βάση εισαγωγής)

Άνοδος κατά 1.799 μόρια, για το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα (14.267 βάση εισαγωγής)

Άνοδος κατά 1.722 μόρια για το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου (Πανεπιστήμιο Κρήτης), με βάση εισαγωγής 13.782 μόρια.

Οι κορυφαίες σχολές

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, η καλύτερη και η χειρότερη πεντάδα σχολών. Στις κορυφαίες σχολές, με την υψηλότερη βάση εισαγωγής, βρίσκονται η Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία Θεσσαλονίκης με 20.039 μόρια, και το αντίστοιχο τμήμα της Αθήνας με 19.708 μόρια. Ακολουθούν η Αρχιτεκτονική Αθηνών με 19.334 μόρια και η Ιατρική Αθηνών με 10.029 μόρια. Την καλύτερη πεντάδα συμπληρώνει η Ιατρική ΣΑΣΣ με 18.915 μόρια.

Στον αντίποδα, πολύ κάτω από τη βάση – κυριολεκτικά – παίρνει το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, με 3.034 μόρια. Από κοντά, δυστυχώς, ακολουθούν το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα, με 3.072 μόρια, το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στα Γρεβενά, με 4.064 μόρια και το τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο, με 4.738 μόρια. Λίγο πιο ψηλά, αλλά πολύ μακριά από τη βάση, το τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), με 5.285 μονάδες.

Η μεγαλύτερη άνοδος και πτώση

Ενδεικτικό της μεικτής εικόνας που παρουσίασαν οι βάσεις φέτος, είναι και το γεγονός ότι σημειώθηκαν εξίσου θεαματικές διαφορές μορίων προς τα πάνω και προς τα κάτω. Αναλυτικότερα, τη μεγαλύτερη διαφορά προς τα πάνω παρουσίασε η σχολή της Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας, με άνοδο 5.681 μορίων σε σχέση με πέρυσι (10.891 μόρια φέτος, 5.681 πέρυσι), σχεδόν διπλασιάζοντας τα μόρια βάσης εισαγωγής της. Την πεντάδα των σχολών με τη μεγαλύτερη άνοδο συμπληρώνουν το τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ (άνοδος κατά 2.520 μόρια), το τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (άνοδος 2.073 μορίων), το Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (άνοδος 2.007 μορίων) και το τμήμα Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ Ηπείρου (άνοδος 1.986 μορίων).

Από την άλλη μεριά, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι εξής σχολές: Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθηνών (3.882 μόρια πτώση, 5.359 βάση εισαγωγής), Μηχανικών Περιβάλλοντος Ξάνθης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), με 2.323 μόρια πτώση (9.561 βάση εισαγωγής), Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Χανίων (Πολυτεχνείο Κρήτης) με 2.254 μόρια πτώση (9.034 βάση εισαγωγής), Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Ηρακλείου (Πανεπιστήμιο Κρήτης) με πτώση 2.211 μορίων (10.021 βάση εισαγωγής), και Στατιστικής Σάμου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), με 2.167 μόρια πτώση (8.525 βάση εισαγωγής).

«Πρεμιέρα» για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η πρώτη του φορά στο μηχανογραφικό ήταν η φετινή για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, και από τα 26 τμήματα, τα 22 πέρασαν τις εξετάσεις με πάνω από 10.000 μόρια. Ειδικότερα, τα πέντε πιο υψηλόβαθμα τμήματα είναι αυτά της Φυσικοθεραπείας (17.023 μόρια), της Εργοθεραπείας (16.473 μόρια), της Κοινωνικής Εργασίας (16.284 μόρια), της Μαιευτικής (15.490 μόρια) και της Νοσηλευτικής (15.462 μόρια).

Ωστόσο, οι πέντε σχολές του ΠΔΑ που «τερμάτισαν» τελευταίες είναι της Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (7.575 μόρια), της Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας (9.296 μόρια), των Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής (9.768 μόρια), της Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής (9.889 μόρια) και των Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής (10.091 μόρια).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, η ίδρυση και λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στην Ναύπακτο είναι γεγονός μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΥΑ 101988/Κ1/2024.

Β. Γκίζας: «Οι συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας απέδωσαν καρπούς»

Με αφορμή τη σημαντική αυτή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας τόνισε ότι:

«Οι συντονισμένες και συστηματικές ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας από το 2020 έως και σήμερα, απέδωσαν καρπούς.  Πρόκειται για μία εξόχως σπουδαία εξέλιξη για την εκπαιδευτική πραγματικότητα του τόπου μας. Η λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπάκτου θα δώσει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής  μια πολύτιμη ευκαιρία να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εννιάχρονη εκπαίδευση και να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής.

Η ίδρυση ενός τέτοιου σχολείου στην πόλη μας ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, δεδομένου ότι παρέχει πρόσβαση σε βασική εκπαίδευση, αναβαθμίζει τις προσωπικές δεξιότητες των συμμετεχόντων και ανοίγει νέους δρόμους για περαιτέρω σπουδές.  Αυτή η πρωτοβουλία ενισχύει την κοινωνική συνοχή και δημιουργεί προοπτικές για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την ιδέα της Δια Βίου Μάθησης ως εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 Ευχαριστώ προσωπικά όσους συνέβαλαν στη θετική έκβαση των προσπαθειών μας.  Ιδιαιτέρως, ευχαριστώ τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ Ιερόθεο, ο οποίος διαχρονικά στηρίζει εμπράκτως, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανάλογες διεκδικήσεις του Δήμου μας, τον πρώην Αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Ντίνο Τσουκαλά, αλλά και τον σημερινό Αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Νίκο Ραυτόπουλο, τα στελέχη του Υπουργείου και του αρμόδιου Τμήματος Παιδείας του Δήμου Ναυπακτίας.

Ο Δήμος Ναυπακτίας διαρκώς ενδυναμώνεται και είμαστε ευτυχείς, καθώς καλύπτουμε πλέον ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δυνατοτήτων, όχι μόνο για τους δημότες μας, αλλά και για τους δημότες των όμορων δήμων. Εδώ, λειτουργούν επίσης, πέραν των βασικών μονάδων εκπαίδευσης, το Εσπερινό ΕΠΑΛ, το ΔΙΕΚ, το Ειδικό Σχολείο και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ)».

Υπενθυμίζεται ότι, τον Φεβρουάριο του 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας, μετά από εισήγηση του τότε Αντιδημάρχου Παιδείας κ.Ντίνου Τσουκαλά είχε λάβει απόφαση για την υποβολή αιτήματος ίδρυσης ΣΔΕ στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και προς το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).

Τί είναι τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι καινοτόμα δημόσια σχολεία εκπαίδευσης ενηλίκων, με συνολική διάρκεια φοίτησης 18 μήνες (2 σχολικά έτη).  Απευθύνονται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εννιάχρονη εκπαίδευση.  Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης παρέχεται τίτλος σπουδών ισότιμος με το απολυτήριο του Γυμνασίου.

Το πρόγραμμα σπουδών διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης, διαθέτει πιο ευέλικτο περιεχόμενο και έχει προσαρμοσμένη διδακτική μεθοδολογία και αξιολόγηση των εκπαιδευόμενων.

Στόχος των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας είναι η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητας και τέλος, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.  Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας θεσμοθετήθηκαν στην Ελλάδα με τον Ν.2525/1997 και αποτελούν Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την καταπολέμηση κοινωνικού αποκλεισμού.

Σημειώνεται πως, για τη στέγαση του ΣΔΕ Ναυπάκτου έχουν εξασφαλιστεί αίθουσες στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση ΕΚΝΔ με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας

Published

on

By

Με πρωτοβουλία του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας – ΕΚΝΔ πραγματοποιήθηκε χθες 17/9/2024 συνάντηση στο Δημαρχείο, αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΕΚΝΔ, και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπακτίας & Δωρίδας  με το Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γκίζα Βασίλειο παρουσία και του Αντιδημάρχου κ. Κούκουνα Αθανάσιο. 

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αμοιβή των αργιών  των εργαζομένων της ΚΕΔΝ, ο εξοπλισμός των σχολικών τροχονόμων και η μετονομασία της οδού Ι. Αποκαύκου σε οδό Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ζητήθηκε από τον Δήμαρχο για τους σχολικούς τροχονόμους ώστε να παρέχεται ο απαραίτητος εξοπλισμός, όπως αδιάβροχο – αντιανεμικό μπουφάν, καθώς επίσης και οι  ευθυγραμμίσεις  των  διαβάσεων για την ανεμπόδιστη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ακόμη, ζητήθηκε η εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας,  για τους εργαζόμενους της πρώην ΚΕΔΝ, που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν απασχολούνται κατά τις επίσημες αργίες του κράτους (Πάσχα, Χριστούγεννα, 25η Μαρτίου κλπ) για λόγους που δεν οφείλονται στους ίδιους, να καταβάλλεται για κάθε μία από αυτές τις ημέρες ποσό ίσο με το ημερομίσθιο τους, χωρίς προσαύξηση. 

 Τέλος, έγινε λόγος για τη μετονομασία της οδού  Ι. Αποκαύκου έχει γίνει συνείδηση στην περιοχή ότι είναι η οδός του Εργατικού Κέντρου και όλων των δραστηριοτήτων των συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος αναγνώρισε τις πολύτιμες υπηρεσίες των 18 σχολικών τροχονόμων. Επίσης δήλωσε την πρόθεση του να προχωρήσει άμεσα στην εξεύρεση λύσης για αγορά απαραίτητων αντιανεμικών – αδιάβροχων μπουφάν, και πως το έργο που αφορά τις  ευθυγραμμίσεις των διαβάσεων  θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε μια εβδομάδα. 

Σε ότι αφορά την αμοιβή των αργιών των εργαζομένων της πρώην ΚΕΔΝ  τόνισε ότι έχει σταλεί επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο και περιμένουμε την επίσημη απάντηση νομοθετικού πλαισίου. 

Τέλος ο  κ. Δήμαρχος ζήτησε λόγω  του σπουδαίου έργου του Ιωάννη Αποκαύκου να εξετάσει το ΕΚΝΔ τη μετονομασία κάποιας άλλης οδού σε οδό « Εργατικής Πρωτομαγιάς » και να συζητηθεί εκ νέου. 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΝΔ

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Β. Γκίζα με τον Σύλλογο ΑμεΑ ΑΛΚΥΟΝΗ –  Στο επίκεντρο η προσβασιμότητα

Published

on

By

 Συνάντηση με τον Σύλλογο ΑμεΑ ΑΛΚΥΟΝΗ πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας, στην οποία συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Βασιλική Παναγοπούλου, ο Αντιπρόεδρος κ.Θάνος Ρισβάς, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ.Ευτυχία Ανδρονιάδη, ο Διοικητικός Διευθυντής κ.Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ.Ντίνος Τσουκαλάς, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Μαρίνα Ρισβά-Πατακοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Ντίνος Ζορμπάς.

Κεντρικό θέμα στην ατζέντα της συζήτησης ήταν η προσβασιμότητα, την οποία η ΑΛΚΥΟΝΗ τοποθετεί στην κορυφή των προτεραιοτήτων της ως το βασικότερο δικαίωμα ενός ανθρώπου με αναπηρία.

Επί αυτού έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις, με τις οποίες συμφώνησαν όλοι οι παριστάμενοι δεσμευόμενοι για την υλοποίησή τους στο πλαίσιο της εξαιρετικής και εποικοδομητικής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας και του Συλλόγου ΑμεΑ ΑΛΚΥΟΝΗ.

Αναλυτικότερα, προτάθηκαν η ενεργοποίηση της Επιτροπής Προσβασιμότητας και η ανανέωση των μελών της, η σύγκληση σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με την καταπάτηση των πεζοδρομίων και την παράνομη στάθμευση στους χώρους ΑμεΑ, η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Ναυπάκτου με τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη που θα επικαιροποιείται ανά έτος και θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις με έμφαση στην προσβασιμότητα, στο πλαίσιο ενός Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η δημιουργία καμπάνιας με οδηγίες οδικής συμπεριφοράς, καθώς και η συνεργασία με τους εκπαιδευτές των σχολών οδήγησης για την ευαισθητοποίηση των νέων υποψήφιων οδηγών απέναντι στα άτομα με αναπηρία, τους ηλικιωμένους, τις μητέρες με τα καροτσάκια και τα μικρά παιδιά, αλλά και την τήρηση των κανόνων στη στάθμευση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχολιάστηκε θετικά το σύνολο των παρεμβάσεων για τα ΑμεΑ που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ή πρόκειται να υλοποιηθούν στον Δήμο Ναυπακτίας.  Μεταξύ αυτών, οι κατασκευές ραμπών και τουαλετών ΑμεΑ σε όλα τα σχολεία, η συστηματική επισκευή και βελτίωση των πεζοδρομίων με ράμπες και οδεύσεις ΑμεΑ, οι έξυπνες διαβάσεις πεζών, η σημαντική δράση του ΚΔΑΠ μεΑ, η αξιοποίηση προγραμμάτων για μακροχρόνια ανέργους ΑμεΑ, η ενίσχυση του στόλου των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου με τρία νέα ειδικά οχήματα μεταφοράς (mini vans) για ΑμεΑ, τα SEATRACS, το SEA ACCESS στην παραλία Ψανής που διαθέτει καμπίνες, τουαλέτα ΑμεΑ και αποθηκευτικό χώρο, καθώς και το γεγονός της πρόσφατης παραχώρησης ενός  συστήματος SEA ACCESS στη Στέγη ΠΟΛΥΤΙΜΗ της ΑΛΚΥΟΝΗΣ, το οποίο θα εγκατασταθεί στην παραλία του Πλατανίτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ