Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ακραία καιρικά φαινόμενα δοκιμάζουν πολιτικές επιλογές

Published

on

Λίγες μόνο ώρες βροχής αρκούν πλέον να προκαλέσουν ανυπολόγιστες ζημιές. Και η ευχή πλέον είναι να μετράμε μόνο ζημιές και όχι ζωές.

Δυστυχώς όμως θρηνούμε και ανθρώπινες ζωές.

Μετά από κάθε φυσική καταστροφή έρχεται ο απολογισμός. Δυστυχώς όμως ο απολογισμός περιορίζεται σε ένα δριμύ κατηγορώ μεταξύ των εκάστοτε κυβερνώντων και διοικούντων με όσους βρίσκονται στην αντιπολίτευση.

Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον, κάποιοι παραιτούνται ή αναγκάζονται σε παραίτηση και κάπως έτσι περνά ο καιρός μέχρι την επόμενη φονική ή έστω καταστροφική νεροποντή.

Απουσιάζει παντελώς ή είναι ελλιπέστατος ο σχεδιασμός για τη θωράκιση πλέον των περιοχών από πλημμυρικά φαινόμενα, για την εκπόνηση δηλαδή μελετών και των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων.

Στα τεχνικά προγράμματα των περιφερειών και των δήμων και στις περισσότερες προτάσεις που υποβάλλονται για χρηματοδότηση έργων κυριαρχούν οι  αναπλάσεις και τα έργα οδοποιίας.

Αναπλάσεις οδών, αναπλάσεις πλατειών, αναπλάσεις κοινοχρήστων γενικότερα χώρων, συντήρηση και βελτίωση δρόμων.

Γιατί άραγε η προτίμηση σε τέτοιου είδους έργα;         Η απάντηση φαίνεται να βρίσκεται στο γεγονός ότι πρόκειται για έργα που δεν απαιτούν ιδιαίτερες μελέτες, είναι έργα που συνήθως ακολουθούν την  πεπατημένη οδό χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες ούτε για τους αναδόχους ούτε για τις επιβλέπουσες υπηρεσίες.

Επιπλέον πρόκειται για έργα που προσφέρονται για μακέτες, κορδέλες, φωτογραφίες και άλλα συναφή στοιχεία που εμπλουτίζουν τον απολογισμό κάθε διοίκησης.

Κι ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις, έρχεται μια γερή νεροποντή που παρασύρει τα πάντα, ακόμα και τους δρόμους και τους αναπλασμένους χώρους.

Κι όλα αυτά, γιατί δεν έχουν μπει οι σωστές προτεραιότητες και δεν ξεπερνιούνται  όλες  εκείνες οι δυσλειτουργίες που εγκλωβίζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών. Δυσλειτουργίες, όπως:

Επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου π.χ. στη διαχείριση των ρεμάτων.

Παραβίαση της πολεοδομικής νομοθεσίας και αδυναμία ελέγχου εφαρμογής της π.χ. αυθαίρετες κατασκευές, μπάζωμα ρεμάτων.

Υποστελέχωση υπηρεσιών και ελλιπής χρηματοδότηση για μελέτες και έργα αντιπλημμυρικής  προστασίας.

Ο Δήμος Ναυπακτίας με μεγάλο παραλιακό μέτωπο, με δυο μεγάλα ποτάμια, με πολλά -πολλά ρέματα και με κατολισθήσιμα εδάφη είναι βέβαιο ότι δεν είναι καλά προετοιμασμένος, υστερεί κατά πολύ σε όλα τα επίπεδα στον τομέα αυτόν.

Μήπως είναι καιρός να αφήσουμε τις αναπλάσεις και να επικεντρωθούμε σε έργα που θα θωρακίσουν την περιοχή και θα συμβάλλουν στην προστασία των κατοίκων;

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνάντηση ΕΚΝΔ με τον Βουλευτή Δ. Κωνσταντόπουλο  & την Τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ναυπάκτου

Published

on

By

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος
Την Παρασκευή 23/9/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του ΕΚΝΔ με το Βουλευτή Αιτ/νίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και αντιπροσωπείας της Τοπικής  Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι της περιοχής μας.
Η ανεργία, η ακρίβεια, η ανασφάλιστη εργασία, η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ. κλπ τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
Τόσο ο Βουλευτής όσο και η Τοπική Οργάνωση τόνισαν ότι θα σταθούν αρωγοί στις διεκδικήσεις του ΕΚΝΔ.
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκαν οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας

Published

on

By

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Ολοκληρώθηκαν με τις απονομές των μεταλλείων στους νικητές όλων των κατηγοριών οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας που πραγματοποιήθηκαν στην Ναύπακτο, Στο Εθνικό Παπαχαραλαμπειο στάδιο σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Για  δεύτερη συνεχή χρονιά , οι αγώνες πραγματοποιούνται στην Ναύπακτο  στην Ναύπακτο με τις φετινές συμμετοχές να ξεπερνούν τους  120 αθλητές από Συλλόγους από ολόκληρη την Ελλάδα έφτασαν στην Ναύπακτο για να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Το “παρών” στους αγώνες έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας  Τάσος  Χρυσανθόπουλος.

Οι αγώνες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο προβολής της Ναυπακτίας μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός και παράλληλα είναι αφιερωμένοι στα 61 χρόνια μνήμης από τη δωρεά του Δημητρίου Παπαχαραλάμπους για να χτιστεί το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου.

Μια συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο +Μπλε”, του ΑΣ Τοξοβολίας Πέλοπας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας, με  τον ΑΣΤ Προαστείου και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού & της Επιτροπής Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας: Ξεκινούν το Σάββατο 24/9 στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου

Published

on

By

Για δεύτερη συνεχή χρονιά , διοργανώνονται στην Ναύπακτο το Σάββατο στις 24 Σεπτεμβρίου 2022  στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου, Πανελλήνιοι αγώνες Τοξοβολίας όλων των κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών. Η έναρξη των αγώνων θα γίνει στις 09:30 το πρωί, με περισσότερους από 120 αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα να έχουν φτάσει στην Ναύπακτο για να συμμετάσχουν.

Μια συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο +Μπλε”, του ΑΣ Τοξοβολίας Πέλοπας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας, με  τον ΑΣΤ Προαστείου και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού & της επιτροπής Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Οι αγώνες υλοποιούνται στο πλαίσιο προβολής της Ναυπακτίας μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός και παράλληλα είναι αφιερωμένοι στα 61 χρόνια μνήμης από τη δωρεά του Δημητρίου Παπαχαραλάμπους για να χτιστεί το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου.

Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προτρέπουμε στους δημότες Ναυπακτίας και όχι μόνο, να παρευρεθούν (ιδιαίτερα σε γονείς με μικρά παιδιά} παρακολουθώντας  ενδιαφέροντες αγώνες Τοξοβολίας που θα υλοποιηθούν στη πόλη της Ναυπάκτου.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ