Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν οι ιεροί Ναοί από τηνΔευτέρα 18 Ιανουαρίου

Published

on

Ύστερα  από την θετική  εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, με την υποχρέωση να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι απαραίτητες προφυλάξεις για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοιού, ανοίγουν και πάλι για τους πιστούς οι ιεροί Ναοί σε ολόκληρη τη χώρα .

Συγκεκριμένα οι ιεροί ναοί θα είναι ανοικτοί για τους πιστούς και οι ιερές ακολουθίες θα τελούνται με την παρουσία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και με ανώτατο όριο τα 50 άτομα.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, με σεβασμό και προϋποθέσεις…

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε», σχετικά με την αδειοδότηση για την εγκατάσταση Αιολικού πάρκου στο όρος Βαράσοβα, αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί δημοσία κατά των όποιων αποφάσεων για τοποθέτηση αιολικού πάρκου και ανεμογεννητριών στο όρος Βαράσοβα «Άγιο όρος Αιτωλίας» και να συνταχθεί με τους φορείς της περιοχής μας σε όποια νόμιμη ενέργεια αποφασίσουν.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι απαραίτητες και προσφέρουν σημαντικά κατά των κλιματικών αλλαγών καθώς και στην ελάφρυνση της ατμόσφαιρας από το διοξείδιο του άνθρακα. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση στο όνομά τους, να δίνονται άδειες σε χαρακτηρισμένες προστατευόμενες περιοχές “Natura” ή ακόμα να καταστρέφονται περιοχές με θρησκευτική σημασία και ξεχωριστή χλωρίδα και πανίδα και φυσικά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας η οποία και θα υποστεί της συνέπειες ή τα οφέλη.

Στο Δήμο Ναυπακτίας τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν αναλογικά  πολλά αιολικά πάρκα τόσο σε δασικές περιοχές όσο και πολύ κοντά σε οικισμούς. Την ίδια  στιγμή ωστόσο εκκρεμεί νομοθετικά έως και σήμερα το σοβαρότερων ερώτημα όλων. Τι γίνονται οι εγκαταστάσεις αυτές καθώς  και η αποκατάσταση του χώρου φιλοξενίας μετά τα 25 χρόνια λήξης της σύμβασης και το τέλος λειτουργίας;

Από την πλευρά μας ως φορέας έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν στο μηνιαίο περιοδικό μας, για την ανάγκη ύπαρξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως μόνη λύση απέναντι στα ορυκτά καύσιμα, τονίζοντας ωστόσο και τους κινδύνους που υπάρχουν με την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου και κεντρικού σχεδιασμού από τη πολιτεία, που επιτρέπει την καταπάτηση του φυσικού πλούτου και τη κερδοσκοπία.

Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε  με περιβαλλοντική ευαισθησία το σοβαρό αυτό θέμα των αιολικών πάρκων, ενημερώνοντας τους πολίτες της περιοχής μας και όχι μόνο.”

Η περιβαλλοντική οργάνωση

«Πράσινο+Μπλε»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Τροποποίηση του ωραρίου των φαρμακείων

Published

on

By

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης των πολιτών που έλαβε η κυβέρνηση για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας αποφάσισε την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων σε συνεχές από Δεύτερα έως Παρασκευή από τις 08.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα μέχρι τις 16/3/21 που είναι σε ισχύ οι περιορισμοί της κυκλοφορίας.

Τις υπόλοιπες ώρες και μέρες η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Εκ του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κουνήθηκε και η Ναύπακτος από τα 6 Ρίχτερ στα Τρίκαλα

Published

on

By

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ, σύμφωνα με αναθεωρημένη καταγραφή, σημειώθηκε στις 12.16 νότιο δυτικά των Τρικάλων με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Ακολούθησαν μετασεισμοί της τάξης των 5 ρίχτερ, με το ρήγμα του Τυρνάβου να είναι η αιτία του φαινομένου, με τους σεισμολόγους να καταλήγουν πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Ιδιαίτερα αισθητός ήταν ο σεισμός και στην Ναύπακτο, όπως και σε αρκετά μέρη της χώρας.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Γερμανικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν της τάξης των 6,3 ρίχτερ.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ