Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απουσία πολιτικού θάρρους για ανάληψη ευθυνών από τη δημοτική αρχή

Published

on

Το θέμα της κατάργησης από την δημοτική αρχή της έκθεσης για τον εναλλακτικό τουρισμό «ΝΟΣΤΟΣ», όπως ήταν αναμενόμενο, σήκωσε αντιδράσεις, με «μπαράζ» ανακοινώσεων από δημοτικές παρατάξεις.

Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας (ΑΔΚΝ), αφού καταθέτει την θέση της σχετικά με την έκθεση ΝΟΣΤΟΣ, κατηγορεί την δημοτική αρχή για έλλειμμα πολιτικού θάρρους και ταυτόχρονα θέτει ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν. Αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΚΝ:

«Όποιος έχει τα γένια, πρέπει να έχει και τα χτένια»

Η θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας για τη ΝΟΣΤΟΣ

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας είχε και έχει ξεκάθαρη θέση σ’ ότι αφορά το δήμο Ναυπακτίας. Ως παράταξη παλέψαμε για τη δημιουργία του, επειδή πιστεύουμε ότι αποτελεί ιδανικό τόπο με αξιοθαύμαστο τοπίο και αξιόλογα έργα του ανθρώπινου πολιτισμού που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη βελτίωση της ζωής όλων. Πολλοί ήθελαν τη δημιουργία ορεινού δήμου με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια και σε αντίθεση με την εξέλιξη της ζωής. Η πορεία του δήμου μας έδειξε ότι η εκτίμησή μας ήταν σωστή και σ’ αυτή τη γραμμή εντάχθηκε σιωπηρά και η σημερινή δημοτική αρχή με κύριο όχημα την έκθεση ΝΟΣΤΟΣ που ταιριάζει απόλυτα με το δήμο μας.

Η έκθεση ΝΟΣΤΟΣ που έχει ως επίκεντρο τον εναλλακτικό τουρισμό χαιρετίσθηκε και στηρίχθηκε από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός, ψήφισε τις εισηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο κάνοντας ταυτόχρονα προτάσεις τόσο για τον χρόνο όσο και για το χώρο διεξαγωγής της διοργάνωσης. Στους απολογισμούς για τη ΝΟΣΤΟΣ τοποθετήθηκε ευθαρσώς και επεσήμανε όλα τα κακώς κείμενα που υπέπεσαν στην αντίληψη της, καθώς είχε αποκλειστεί από την επιτροπή οργάνωσης της, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνοντας ότι μια τόσο σημαντική διοργάνωση πλήττεται από τον τρόπο που η δημοτική αρχή τη διαχειρίζεται. (Αναλυτικά όλες οι τοποθετήσεις βρίσκονται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία είναι στη διάθεση κάθε δημότη)

Δυστυχώς παρά τις επισημάνσεις μας, τον έλεγχο και τις προτάσεις μας που στόχο είχαν τη γερή θεμελίωση και την ανάπτυξη της έκθεσης, η δημοτική αρχή Λουκόπουλου έβαλε τέλος στη ΝΟΣΤΟΣ χρεώνοντας, όπως πάντα, την ευθύνη πρωτίστως στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε όσους αμφισβητούσαν βασικές επιλογές της που σχετίζονται κυρίως με τη διαφάνεια στη διαχείριση τέτοιων εκδηλώσεων.

Τελευταία πράξη της δημοτικής αρχής ήταν οι συνεντεύξεις του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Σύψα και του δημάρχου που δημοσιοποίησαν το τέλος της έκθεσης χωρίς καμιά ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, που υποκριτικά δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως το κυρίαρχο όργανο που αποφασίζει για τα θέματα του δήμου.

 

Η ΝΟΣΤΟΣ κατέληξε  πύργος της Βαβέλ για τη δημοτική αρχή

Η δημοτική αρχή έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο μετά από αίτημα των συμβούλων της αντιπολίτευσης και αφού η ίδια είχε πάρει τις αποφάσεις της. Ας δούμε την ουσία των όσων  είπαν στο δημοτικό συμβούλιο τα κορυφαία στελέχη της δημοτικής αρχής.

 Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το ΔΣ λέγοντας ότι η ΝΟΣΤΟΣ δεν μπορεί να γίνει φέτος επειδή οι δήμοι έχουν εκλογές το 2019!! και δεν υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή. (πριν μία εβδομάδα είχε ζητήσει αναβολή της συζήτησης στο ΔΣ επειδή θα είχε επαφές στην Αθήνα με υπουργούς !! και θα μας έφερνε νέα τα οποία βέβαια ξέχασε να αναφέρει). Επίσης σε δημόσια δήλωσή του, πριν 20 ημέρες, σε σχετική ερώτηση αν θα γίνει φέτος η ΝΟΣΤΟΣ απάντησε με μοναδικό τρόπο  “αν είναι να γίνει θα γίνει”

  Ο αντιδήμαρχος κ. Σύψας είπε ότι δεν μπόρεσε ως άνθρωπος να σηκώσει τα βάρος από την επίθεση που του έγινε από πολλές μεριές.  Καταφέρθηκε ονομαστικά κατά της κας Ζιαμπάρα, που την θεωρεί υπεύθυνη, γιατί με τις τοποθετήσεις της ανέδειξε τα θέματα της έλλειψης διαφάνειας στη διαχείριση της ΝΟΣΤΟΣ που τόσο πολύ ενόχλησαν τον κ. Αντιδήμαρχο. Τα σημαντικότερα όμως σημεία που έβαλε ο κ. Σύψας φαίνονται στη δισέλιδη συνέντευξή του την εφημερίδα “Eμπρός” (φύλλο 971 σελ. 14 και 15). Εκεί αναφέρει ότι μόνο ο δήμαρχος και ο κ. Κοτσανάς τον στήριξαν. Η παράταξή του δεν τον κάλυψε όταν μέλη της διέδιδαν δημόσια πληροφορίες για υπέρογκα κόστη, κάποια άλλοι συνάδελφοί του διακινούσαν βίντεο με προσβλητικά για το πρόσωπό του σχόλια, ενώ η παράταξή του δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση για να τον στηρίξει

  Ο αντιδήμαρχος κ. Καρακώστας εξέφρασε την άποψη ότι η ΝΟΣΤΟΣ πρέπει να ανέβει επίπεδο πέρα από τις δυνατότητες του Δήμου Ναυπακτίας. Για το λόγο αυτό  πρέπει να την αναλάβουν άλλοι φορείς και τα αρμόδια υπουργεία. Είπε ότι ίσως πρέπει να αποσυνδεθεί χρονικά από τα παζάρια και ίσως να γίνεται σε άλλο σημείο.

  Ο αντιδήμαρχος κ. Σιαμαντάς επεσήμανε ότι τη ΝΟΣΤΟΣ πρέπει να την αναλάβει ιδιωτικός φορέας διότι ο δήμος με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της

  Ο αντιδήμαρχος κ. Φράγκος είπε ότι πάνω από την εκδήλωση αυτή υπάρχει μία σκιά που δεν μπορέσαμε να την πολεμήσουμε. Υπήρξαν πολλές υπόνοιες και για τον διοργανωτή και για τον τρόπο που έγινε η εκδήλωση αυτή. Η εκδήλωση έχει τραυματισθεί ανεπανόρθωτα και δεν μπορούμε να πούμε ότι θα έχει αποδοχή στη Ναύπακτο αλλά και από τους υπόλοιπους δήμους.

  Ο αντιδήμαρχος κ. Κοτσανάς είπε ότι το κοστούμι της ΝΟΣΤΟΣ ήταν πολύ μεγάλο για το δήμο Ναυπακτίας και πρέπει με θάρρος να πούμε την αλήθεια και να πάρουμε τις αποφάσεις μας δίνοντας βάρος στην εμποροπανήγυρη..

 

 

Απουσία πολιτικού θάρρους για ανάληψη ευθυνών από τη δημοτική αρχή

Θα περίμενε κάποιος ότι με αυτές τις απόψεις των κορυφαίων στελεχών της, η δημοτική αρχή θα είχε το θάρρος να αποδεχθεί τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και να επανατοποθετήσει σε άλλη βάση την εκδήλωση. Στην ακραία περίπτωση που θα ήθελε να την ακυρώσει έπρεπε να αναλύσει τους πραγματικούς λόγους της ακύρωσης. Αυτό θα ήταν χρήσιμο για όλους. Αντί γι’ αυτό η δημοτική αρχή επέλεξε τον πλάγιο δρόμο, να χρεώσει την αποτυχία της στην μείζονα αντιπολίτευση  η οποία στην ουσία κατηγορείται επειδή ασκεί τα καθήκοντά της.

Η δημοτική αρχή μέχρι και σήμερα δεν απάντησε στα ερωτήματα που έθετε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας  για τη ΝΟΣΤΟΣ:

  1. Γιατί η ΝΟΣΤΟΣ κάθε φορά έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο ως έκτακτο θέμα, σε οριακά χρονικά περιθώρια πριν τη διοργάνωσή της ;
  2. Γιατί δεν υπάρχει αρμόδια υπηρεσία στο δήμο για ένα τέτοιο εγχείρημα, τη στιγμή μάλιστα που η δημοτική αρχή άλλαξε τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου ;
  3. Γιατί περιορίσατε τη διοργάνωση ενός τέτοιου εγχειρήματος σε ένα και μόνο αιρετό άτομο;
  4. Γιατί δεν οργανώθηκε η ΝΟΣΤΟΣ από την αρμόδια επιτροπή με εκπροσώπηση και της αντιπολίτευσης;
  5. Γιατί δεν συμμετέχει ούτε ένας εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αιτωλικής, που ανέλαβε και  τη διοργάνωση;
  6. Γιατί ο οικονομικός απολογισμός για τη ΝΟΣΤΟΣ και τις δύο χρονιές ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο 4 μήνες μετά την εκδήλωση και χωριστά από τον απολογισμό των παζαριών που στεγάζονται στον ίδιο χώρο;
  7. Γιατί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επέλεξε να απαντήσει στον έλεγχο της αντιπολίτευσης με τη δημιουργική λογιστική και όχι με την καθαρή αριθμητική, ώστε να μην μείνουν σκιές όσον αφορά τα οικονομικά της εκδήλωσης ;

Στα καθήκοντα της αντιπολίτευσης είναι ο έλεγχος της δημοτικής αρχής και η υποβολή προτάσεων όπου κρίνει ότι θα βοηθήσουν το δήμο. Η ΑΔΚΝ έκανε και κάνει το καθήκον της και στα δύο. Αν η δημοτική αρχή είχε επιλέξει να απαντήσει ξεκάθαρα και με ειλικρίνεια στα παραπάνω ερωτήματα, όχι μόνο θα είχε εντοπίσει τα λάθη αλλά θα είχε αποτρέψει να ρίξει την αυλαία και μάλιστα με τέτοιο τρόπο για μια διοργάνωση που θα μπορούσε να αποδώσει θετικά αποτελέσματα. Η δημοτική αρχή καλό θα ήταν να επανακαθορίσει τη θέση της και να μάθει να αναλαμβάνει τις ευθύνες των αποφάσεων της.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο του Δήμου Ναυπακτίας, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Δημάρχου κ. Βασίλη Γκίζα.

Τα θέματα που εξετάστηκαν αφορούσαν τόσο στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν και στην ετοιμότητα και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς επίσης και στον καλύτερο συντονισμό των φορέων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό την περίοδο 2023-2024.

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ.Θωμάς Κοτρωνιάς και Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ.Γιάννης Κουσαρίδας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου κ.Θάνος Χριστοβασίλης, εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου συμμετείχε ο κ.Σπύρος Τριανταφύλλου, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας κ.Γιάννης Κοντογιάννης, η Προϊσταμένη Λιμενικού Σώματος Ναυπάκτου κ.Μαρία Θωμοπούλου, ο Δασάρχης Ναυπάκτου κ.Γιώργος Ράπτης, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Ναυπακτίας κ.Λαμπρινή Σερεμέτη, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δ.Ναυπακτίας κ.Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος ΔΕΥΑΝ κ.Χρήστος Παπακωστόπουλος, εκ μέρους της ΔΕΔΔΗΕ συμμετείχε ο κ.Κώστας Αγγελόπουλος και εκ μέρους της Εθελοντικής Ομάδας «Ελληνοαμερικανική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης» ο κ.Δημήτρης Καλογερόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθ.Νόβα (Μεσολογγίου)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου).  Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και την αντικατάστασή τους με ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές.  Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα των παροχών,  θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της οδού Αθανασιάδη Νόβα (από τη συμβολή με την οδό Θέρμου έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως) δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.

Βασίλης Γκίζας: «Ένα ακόμη περιβαλλοντικό έργο που θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα της ζωής μας»

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, που είτε έχουμε ήδη εκτελέσει είτε έχουμε δρομολογήσει ως δημοτική αρχή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΦΑΚΕΛΟΣ Περιβάλλον: Τα πεπραγμένα και οι στοχεύσεις της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Published

on

By

Η «Συνεργασία Πολιτών» του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, παρουσιάζει τα πεπραγμένα και τις στοχεύσεις της για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Όπως επισημαίνεται από την παράταξη: «Το όραμά μας βασίζεται στα ήδη πεπραγμένα μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ