Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απουσία πολιτικού θάρρους για ανάληψη ευθυνών από τη δημοτική αρχή

Published

on

Το θέμα της κατάργησης από την δημοτική αρχή της έκθεσης για τον εναλλακτικό τουρισμό «ΝΟΣΤΟΣ», όπως ήταν αναμενόμενο, σήκωσε αντιδράσεις, με «μπαράζ» ανακοινώσεων από δημοτικές παρατάξεις.

Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας (ΑΔΚΝ), αφού καταθέτει την θέση της σχετικά με την έκθεση ΝΟΣΤΟΣ, κατηγορεί την δημοτική αρχή για έλλειμμα πολιτικού θάρρους και ταυτόχρονα θέτει ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν. Αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΚΝ:

«Όποιος έχει τα γένια, πρέπει να έχει και τα χτένια»

Η θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας για τη ΝΟΣΤΟΣ

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας είχε και έχει ξεκάθαρη θέση σ’ ότι αφορά το δήμο Ναυπακτίας. Ως παράταξη παλέψαμε για τη δημιουργία του, επειδή πιστεύουμε ότι αποτελεί ιδανικό τόπο με αξιοθαύμαστο τοπίο και αξιόλογα έργα του ανθρώπινου πολιτισμού που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη βελτίωση της ζωής όλων. Πολλοί ήθελαν τη δημιουργία ορεινού δήμου με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια και σε αντίθεση με την εξέλιξη της ζωής. Η πορεία του δήμου μας έδειξε ότι η εκτίμησή μας ήταν σωστή και σ’ αυτή τη γραμμή εντάχθηκε σιωπηρά και η σημερινή δημοτική αρχή με κύριο όχημα την έκθεση ΝΟΣΤΟΣ που ταιριάζει απόλυτα με το δήμο μας.

Η έκθεση ΝΟΣΤΟΣ που έχει ως επίκεντρο τον εναλλακτικό τουρισμό χαιρετίσθηκε και στηρίχθηκε από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός, ψήφισε τις εισηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο κάνοντας ταυτόχρονα προτάσεις τόσο για τον χρόνο όσο και για το χώρο διεξαγωγής της διοργάνωσης. Στους απολογισμούς για τη ΝΟΣΤΟΣ τοποθετήθηκε ευθαρσώς και επεσήμανε όλα τα κακώς κείμενα που υπέπεσαν στην αντίληψη της, καθώς είχε αποκλειστεί από την επιτροπή οργάνωσης της, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνοντας ότι μια τόσο σημαντική διοργάνωση πλήττεται από τον τρόπο που η δημοτική αρχή τη διαχειρίζεται. (Αναλυτικά όλες οι τοποθετήσεις βρίσκονται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία είναι στη διάθεση κάθε δημότη)

Δυστυχώς παρά τις επισημάνσεις μας, τον έλεγχο και τις προτάσεις μας που στόχο είχαν τη γερή θεμελίωση και την ανάπτυξη της έκθεσης, η δημοτική αρχή Λουκόπουλου έβαλε τέλος στη ΝΟΣΤΟΣ χρεώνοντας, όπως πάντα, την ευθύνη πρωτίστως στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε όσους αμφισβητούσαν βασικές επιλογές της που σχετίζονται κυρίως με τη διαφάνεια στη διαχείριση τέτοιων εκδηλώσεων.

Τελευταία πράξη της δημοτικής αρχής ήταν οι συνεντεύξεις του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Σύψα και του δημάρχου που δημοσιοποίησαν το τέλος της έκθεσης χωρίς καμιά ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, που υποκριτικά δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως το κυρίαρχο όργανο που αποφασίζει για τα θέματα του δήμου.

 

Η ΝΟΣΤΟΣ κατέληξε  πύργος της Βαβέλ για τη δημοτική αρχή

Η δημοτική αρχή έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο μετά από αίτημα των συμβούλων της αντιπολίτευσης και αφού η ίδια είχε πάρει τις αποφάσεις της. Ας δούμε την ουσία των όσων  είπαν στο δημοτικό συμβούλιο τα κορυφαία στελέχη της δημοτικής αρχής.

 Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το ΔΣ λέγοντας ότι η ΝΟΣΤΟΣ δεν μπορεί να γίνει φέτος επειδή οι δήμοι έχουν εκλογές το 2019!! και δεν υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή. (πριν μία εβδομάδα είχε ζητήσει αναβολή της συζήτησης στο ΔΣ επειδή θα είχε επαφές στην Αθήνα με υπουργούς !! και θα μας έφερνε νέα τα οποία βέβαια ξέχασε να αναφέρει). Επίσης σε δημόσια δήλωσή του, πριν 20 ημέρες, σε σχετική ερώτηση αν θα γίνει φέτος η ΝΟΣΤΟΣ απάντησε με μοναδικό τρόπο  “αν είναι να γίνει θα γίνει”

  Ο αντιδήμαρχος κ. Σύψας είπε ότι δεν μπόρεσε ως άνθρωπος να σηκώσει τα βάρος από την επίθεση που του έγινε από πολλές μεριές.  Καταφέρθηκε ονομαστικά κατά της κας Ζιαμπάρα, που την θεωρεί υπεύθυνη, γιατί με τις τοποθετήσεις της ανέδειξε τα θέματα της έλλειψης διαφάνειας στη διαχείριση της ΝΟΣΤΟΣ που τόσο πολύ ενόχλησαν τον κ. Αντιδήμαρχο. Τα σημαντικότερα όμως σημεία που έβαλε ο κ. Σύψας φαίνονται στη δισέλιδη συνέντευξή του την εφημερίδα “Eμπρός” (φύλλο 971 σελ. 14 και 15). Εκεί αναφέρει ότι μόνο ο δήμαρχος και ο κ. Κοτσανάς τον στήριξαν. Η παράταξή του δεν τον κάλυψε όταν μέλη της διέδιδαν δημόσια πληροφορίες για υπέρογκα κόστη, κάποια άλλοι συνάδελφοί του διακινούσαν βίντεο με προσβλητικά για το πρόσωπό του σχόλια, ενώ η παράταξή του δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση για να τον στηρίξει

  Ο αντιδήμαρχος κ. Καρακώστας εξέφρασε την άποψη ότι η ΝΟΣΤΟΣ πρέπει να ανέβει επίπεδο πέρα από τις δυνατότητες του Δήμου Ναυπακτίας. Για το λόγο αυτό  πρέπει να την αναλάβουν άλλοι φορείς και τα αρμόδια υπουργεία. Είπε ότι ίσως πρέπει να αποσυνδεθεί χρονικά από τα παζάρια και ίσως να γίνεται σε άλλο σημείο.

  Ο αντιδήμαρχος κ. Σιαμαντάς επεσήμανε ότι τη ΝΟΣΤΟΣ πρέπει να την αναλάβει ιδιωτικός φορέας διότι ο δήμος με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της

  Ο αντιδήμαρχος κ. Φράγκος είπε ότι πάνω από την εκδήλωση αυτή υπάρχει μία σκιά που δεν μπορέσαμε να την πολεμήσουμε. Υπήρξαν πολλές υπόνοιες και για τον διοργανωτή και για τον τρόπο που έγινε η εκδήλωση αυτή. Η εκδήλωση έχει τραυματισθεί ανεπανόρθωτα και δεν μπορούμε να πούμε ότι θα έχει αποδοχή στη Ναύπακτο αλλά και από τους υπόλοιπους δήμους.

  Ο αντιδήμαρχος κ. Κοτσανάς είπε ότι το κοστούμι της ΝΟΣΤΟΣ ήταν πολύ μεγάλο για το δήμο Ναυπακτίας και πρέπει με θάρρος να πούμε την αλήθεια και να πάρουμε τις αποφάσεις μας δίνοντας βάρος στην εμποροπανήγυρη..

 

 

Απουσία πολιτικού θάρρους για ανάληψη ευθυνών από τη δημοτική αρχή

Θα περίμενε κάποιος ότι με αυτές τις απόψεις των κορυφαίων στελεχών της, η δημοτική αρχή θα είχε το θάρρος να αποδεχθεί τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και να επανατοποθετήσει σε άλλη βάση την εκδήλωση. Στην ακραία περίπτωση που θα ήθελε να την ακυρώσει έπρεπε να αναλύσει τους πραγματικούς λόγους της ακύρωσης. Αυτό θα ήταν χρήσιμο για όλους. Αντί γι’ αυτό η δημοτική αρχή επέλεξε τον πλάγιο δρόμο, να χρεώσει την αποτυχία της στην μείζονα αντιπολίτευση  η οποία στην ουσία κατηγορείται επειδή ασκεί τα καθήκοντά της.

Η δημοτική αρχή μέχρι και σήμερα δεν απάντησε στα ερωτήματα που έθετε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας  για τη ΝΟΣΤΟΣ:

 1. Γιατί η ΝΟΣΤΟΣ κάθε φορά έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο ως έκτακτο θέμα, σε οριακά χρονικά περιθώρια πριν τη διοργάνωσή της ;
 2. Γιατί δεν υπάρχει αρμόδια υπηρεσία στο δήμο για ένα τέτοιο εγχείρημα, τη στιγμή μάλιστα που η δημοτική αρχή άλλαξε τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου ;
 3. Γιατί περιορίσατε τη διοργάνωση ενός τέτοιου εγχειρήματος σε ένα και μόνο αιρετό άτομο;
 4. Γιατί δεν οργανώθηκε η ΝΟΣΤΟΣ από την αρμόδια επιτροπή με εκπροσώπηση και της αντιπολίτευσης;
 5. Γιατί δεν συμμετέχει ούτε ένας εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αιτωλικής, που ανέλαβε και  τη διοργάνωση;
 6. Γιατί ο οικονομικός απολογισμός για τη ΝΟΣΤΟΣ και τις δύο χρονιές ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο 4 μήνες μετά την εκδήλωση και χωριστά από τον απολογισμό των παζαριών που στεγάζονται στον ίδιο χώρο;
 7. Γιατί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επέλεξε να απαντήσει στον έλεγχο της αντιπολίτευσης με τη δημιουργική λογιστική και όχι με την καθαρή αριθμητική, ώστε να μην μείνουν σκιές όσον αφορά τα οικονομικά της εκδήλωσης ;

Στα καθήκοντα της αντιπολίτευσης είναι ο έλεγχος της δημοτικής αρχής και η υποβολή προτάσεων όπου κρίνει ότι θα βοηθήσουν το δήμο. Η ΑΔΚΝ έκανε και κάνει το καθήκον της και στα δύο. Αν η δημοτική αρχή είχε επιλέξει να απαντήσει ξεκάθαρα και με ειλικρίνεια στα παραπάνω ερωτήματα, όχι μόνο θα είχε εντοπίσει τα λάθη αλλά θα είχε αποτρέψει να ρίξει την αυλαία και μάλιστα με τέτοιο τρόπο για μια διοργάνωση που θα μπορούσε να αποδώσει θετικά αποτελέσματα. Η δημοτική αρχή καλό θα ήταν να επανακαθορίσει τη θέση της και να μάθει να αναλαμβάνει τις ευθύνες των αποφάσεων της.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον Τάκη Λουκόπουλο ο Κώστας Πλούμης

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η “Ενωτική πρωτοβουλία” καλωσορίζει τον Κώστα Πλούμη και την συμπόρευσή του με την παράταξη για τις  δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου συνεχίζουμε να ενώνουμε δυνάμεις και καλωσορίζουμε στην παράταξή μας την Ενωτική Πρωτοβουλία  τον γνωστό επιχειρηματία της πόλης μας κ. Κώστα Πλούμη.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζωντανά (30/1/23 -18:05) η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

 Συνεδριάζει την  Δευτέρα 30-01-2023   και  ώρα  18:05   το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής (δυτική αίθουσα), κόμβος περιφερειακού – Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου,  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας (MoC), στο πλαίσιο της Αποστολής της Ε.Ε. για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
 2. Έγκριση  κυκλοφοριακής μελέτης του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων σε τμήμα της ΠΕΟ 48ΗΣ.  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 3. Έγκριση μελέτης με τίτλο «Κατασκευή προτύπων μη σηματοδοτούμενων διαβάσεων σε επιλεγμένα σημεία μειωμένης οδικής ασφάλειας στους οδικούς άξονες αρμοδιότητας του Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 4. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου Οδοποιία και αναπλάσεις Δ.Ε. Πλατάνου. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 5. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ Α.Μ.Ε.Α. ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 6. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) και 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΠΛΗΝ ΔΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 7. Έγκριση 5ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) για το έργο «Κατασκευή Ειδικού Σχολείου» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 8. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών & 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του Έργου: «ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΠΥΛΗΝΗΣ» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 9. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Έργου : «Ανάπλαση τμήματος του οικισμού για την τουριστική προβολή της Τ.Κ. Ανθοφύτου. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 10. Παράταση της συνολικής προθεσμίας (χρόνου εκτέλεσης) περαίωσης της πράξης / του έργου «Βελτίωση και καθαρισμός μονοπατιών επιλεγμένων πεζοπορικών διαδρομών και σήμανση στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας», στο Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020» – Μέτρο 19 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD) – LEADER» Π.Α.Α. 2014-2020 (ΚΩΔ.Ο.Π.Σ.Α.Α. : 0011465843) της αναδόχου τεχνικής εταιρείας ΓΑΙΟΣΤΑΤ Ε.Ε. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 11. Συγκρότηση  επιτροπής   προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου  «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Δ.Ε. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΠΛΗΝ Δ.Κ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ » προϋπολογισμού έργου χωρίς ΦΠΑ 316.935,48 €.  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 12. Συγκρότηση  επιτροπής   προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Ε ΠΛΑΤΑΝΟΥ »  προϋπολογισμού έργου  χωρίς ΦΠΑ 158.870,97€. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 13. Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής παραλαβής του έργου «Εκσυγχρονισμός πεζοπορικών διαδρομών στην Δ.Ε Αποδοτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 14. Ονοματοδοσία οδών στην κοινότητα Λυγιά.  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 15. Υπογραφή της ‘‘Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Winbank’’ και της  «Σύμβασης Χορήγησης Πρόσβασης στο Σύστημα Ηλεκτρονικών Πληρωμών e-PPS» του Δήμου Ναυπακτίας με την  Τράπεζα  Πειραιώς  Α.Ε.   και παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια  συναλλαγών μέσω των παραπάνω Συστημάτων. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 16. Τροποποίηση  ‘‘Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής eBanking’’ με την  Τράπεζα  Eurobank  Α.Ε.   και παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια  συναλλαγών . (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 17. Εισηγητική έκθεση Δ΄ τριμήνου του έτους 2022 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 18. Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής δημοσίων συμβάσεων προμηθειών για το έτος 2023 βάσει του Ν. 4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 19. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής του αντικειμένου δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για το έτος 2023 βάσει του Ν. 4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 20. Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής δημοσίων συμβάσεων προμηθειών τροφίμων Παιδικών Βρεφικών Σταθμών  για το έτος 2023, βάσει του Ν. 4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 21. Συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης ενστάσεων για τις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών και παροχής υπηρεσιών κατά το στάδιο εκτέλεσης για το έτος 2023 βάσει του Ν. 4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 22. Σύσταση επιτροπής  παροχής γνώμης προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία (άρθρο 199 παρ 6 Ν.3463/06). (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 23. Διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 24. Έγκριση – Ψήφιση Προϋπολογισμού Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου οικονομικού έτους 2023. (εισηγητής κ. Τσέλιος)
 25. Έγκριση-Ψήφιση  Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης  (Ο.Π.Δ.) Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου οικονομικού έτους 2023. (εισηγητής κ. Τσέλιος)
 26. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου : «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΣΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 27. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών & 2ο Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. , και τμηματική αλλαγή κατόπιν αρχαιολογικών ευρημάτων του Έργου: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ».  (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 28. Παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του υποέργου Α/Α 1 της πράξης 5003291, με τίτλο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) Άνω Χώρας». (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 29. Έγκριση  1ης παράτασης εργασιών του έργου «Υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπακτίας»   (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 30. Ορισμός μελών σε γνωμοδοτική επιτροπή (ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού) για θέματα ανέλκυσης – απομάκρυνσης – εξουδετέρωσης ναυαγίων στη θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του Κ.Λ. Πατρών, για το έτος 2023. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 31. Τοποθέτηση  φωτιστικού στην Ναύπακτο (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 32. Τοποθέτηση  φωτιστικού στην ΤΚ Τρικόρφου (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 33. Αποδοχή – Κατανομή πίστωσης από Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους έτους 2022 ποσό 36.775,00€ αποκλειστικά για κάλυψη δαπανών θέρμανσης  σχολείων  Πρωτ/θμιας & Δευτ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ναυπακτίας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση δημάρχων Πατρών, Ναυπάκτου και Μεσολογγίου για τα διόδια της Γέφυρας

Published

on

By

Τα διόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης των Δημάρχων, Πατρέων Κώστα Πελετίδη, Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου και Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα συνεργασίας για κοινή δράση, με στόχο όχι απλώς τη μη αύξηση, αλλά και τη μείωση των διοδίων, σε ό,τι αφορά τους διερχόμενους των τριών περιοχών, δεδομένου ότι υπάρχουν εργαζόμενοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες, καθώς και φοιτητές, που την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.

«Η Γέφυρα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει», δήλωσαν μετά την συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να υπάρξει μια σειρά ενεργειών που θα γίνουν από κοινού, η ανακοίνωση των οποίων θα γίνει αφού ενημερωθούν και τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών Δήμων.

Στόχος είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα και μόλις οριστικοποιηθεί το πλαίσιο διεκδίκησης, να υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και να δοθεί η μοναδική αποδεκτή λύση, η μείωση του κόστους διέλευσης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ