Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από το πρωί η εκλογική διαδικασία του ΚΙΝ.ΑΛ για Εκλογή συνέδρων

Published

on

Ξεκίνησαν από την Τοπική Οργάνωση του ΚΙΝ.ΑΛ Ναυπακτίας, από το πρωί στις 8:00 σήμερα Κυριακή 3 Μαρτίου, οι διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων που θα συμμετέχουν στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε από τις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 το βράδυ με τα αποτελέσματα να βγαίνουν περίπου μετά τις 9:00 απόψε.

Για την όλη διαδικασία μιλά στο Nafsweek ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝ.ΑΛ -ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

«Σήμερα εδώ στη Ναύπακτο και σε όλη την Ελλάδα ψηφίζουμε για το συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου. Είναι μία ξεχωριστή ημέρα για μας και θα πάμε σε ένα συνέδριο όπου εκεί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Ένα συνέδριο όπου εκεί το Κίνημα Αλλαγής θα γίνει ενιαίος φορέας.

Ένα πολιτικό συνέδριο που θα δώσει  απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, απαντήσεις που σήμερα δεν μπορεί να δώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κεντροαριστερά εκπροσωπείται από τις χιλιάδες ψηφοφόρους που βρίσκονταν όλα αυτά τα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στις κινήσεις.

Σήμερα έχουμε ανάγκη να συσπειρωθούμε να δημιουργήσουμε τα νέα δεδομένα μέσα από προγραμματικές δεσμεύσεις και συγκλίσεις, και με όλους αυτούς που θα έρθουν στο συνέδριο μας να προτάξουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε προτάξει το σχέδιο «Ελλάδα».

Είναι το πρόγραμμά μας το οποίο σφυρηλατούμε, το χτίζουμε ξανά, δίνουμε απαντήσεις σε νέες αναζητήσεις και νέα προβλήματα της κοινωνίας και είμαστε εδώ για τα δύσκολα που έρχονται.

Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ το Κίνημα Αλλαγής ο μεγάλος αυτός πολιτικός φορέας που έβαλε τα στήθη του και σήκωσε το βάρος την περίοδο 2009-2011 για να μην χρεοκοπήσει η πατρίδα, ήρθε η ώρα πραγματικά να βρει και πάλι στην κοινωνία τη θέση που του αρμόζει και του αξίζει».

Ο Συντονιστής γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΚΙΝ.ΑΛ Ναυπακτίας Κώστας Κοτρώνης δήλωσε στο Nafsweek:

 

«Σήμερα σε όλη την Ελλάδα ψηφίζουμε στις Τοπικές Οργανώσεις για την ανάδειξη των συνέδρων που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ στις 30 και 31 Μαρτίου στο κλειστό γήπεδο του ΣΕΦ.

Η διαδικασία στην Ναυπακτία έχει ξεκινήσει από τις 8:00 το πρωί με αρκετά καλή προσέλευση μέχρι ώρας, και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 το απόγευμα.

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από 24 άτομα εκ των οποίων τα 19 θα εκλέγουν και έχει την απαιτούμενη ποσόστωση σε γυναίκες.

Πρόκειται για μία εκλογική διαδικασία που βοηθάει στη διεύρυνση του κινήματος.

Εμείς μένουμε ενωμένοι και σταθεροί στις απόψεις μας και αυτό θα εκφράσουν και αύριο όποιοι εκλεγούν για να συμμετέχουν στο συνέδριο στο τέλος Μαρτίου, σε ένα νέο ξεκίνημα για την κεντροαριστερά και το χώρο μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προειδοποίηση για Καθαρισμό Οικοπέδων και Ακάλυπτων Χώρων

Published

on

By

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 (από 1/5/2024 έως 31/10/2024) σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 20/2023 (Αριθμ. 18851 οικ. Φ.700.20/ ΦΕΚ 2549 Β’/19.4.2023) ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά αυτών καθώς και των εκτός σχεδίου οικοπέδων με κτίσμα, να προχωρήσουν πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και έως 30/4/2024 σε:
  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων υλικών ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
  • Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον Δήμο, θα επιβάλλεται στους υπόχρεους το διοικητικό πρόστιμο της περ. 26 της υποπαρ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν.3463/2006, Α’ 114), σύμφωνα και με την παρ.1 του αρ.94, περ. 26 εδάφ. Β΄ του Ν.3852/2010 (Α΄87) και του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. 20/2023 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τον άμεσο καθαρισμό των οικοπεδικών χώρων και την άμεση απομάκρυνση των υπολειμμάτων με ίδια μέσα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο καθαρισμός των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων καθώς και η συντήρηση αυτών, αποτελεί πάγια υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών βάσει του αρ. 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010 και θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί άνευ προηγούμενης ειδοποίησης από την υπηρεσία μας, ιδιαίτερα καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από 1 Μάϊου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, κάθε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ιδιαίτερα σε ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) και 5 (κατάσταση συναγερμού), αλλά και όταν ο δείκτης είναι χαμηλότερος σε κρίσιμες περιοχές και ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00′-20:00‘.

Το συγκεκριμένο ωράριο τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά το 2020, έπειτα από κοινές προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.  Ενώ, λόγω της σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, το φθινόπωρο διαμορφώνεται ως εξής:

1-15 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:30′

16-30 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:00′

1-15 Οκτωβρίου: 8:00′-18:30′

16-31 Οκτωβρίου: 8:00′-18:00′

Σημειώνεται ότι, για το Κάστρο Αντιρρίου ισχύει το ωράριο λειτουργίας: 8:30′-15:30‘ και το Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η προσέλευση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται έως και 20′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά πλην Τρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες που έχουν λογαριασμούς με όνομα θανόντος να προβαίνουν σε ενημέρωση των σχετικών στοιχείων στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι οφειλέτες που δεν έχουν προβεί ακόμη σε ρύθμιση ή εξόφληση των λογαριασμών τους υπόκεινται, με βάση τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝ, σε διακοπή των παροχών τους, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Οι ανωτέρω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων και συσσωρευμένων οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ