Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από το πρωί η εκλογική διαδικασία του ΚΙΝ.ΑΛ για Εκλογή συνέδρων

Published

on

Ξεκίνησαν από την Τοπική Οργάνωση του ΚΙΝ.ΑΛ Ναυπακτίας, από το πρωί στις 8:00 σήμερα Κυριακή 3 Μαρτίου, οι διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων που θα συμμετέχουν στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε από τις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 το βράδυ με τα αποτελέσματα να βγαίνουν περίπου μετά τις 9:00 απόψε.

Για την όλη διαδικασία μιλά στο Nafsweek ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝ.ΑΛ -ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

«Σήμερα εδώ στη Ναύπακτο και σε όλη την Ελλάδα ψηφίζουμε για το συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου. Είναι μία ξεχωριστή ημέρα για μας και θα πάμε σε ένα συνέδριο όπου εκεί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Ένα συνέδριο όπου εκεί το Κίνημα Αλλαγής θα γίνει ενιαίος φορέας.

Ένα πολιτικό συνέδριο που θα δώσει  απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, απαντήσεις που σήμερα δεν μπορεί να δώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κεντροαριστερά εκπροσωπείται από τις χιλιάδες ψηφοφόρους που βρίσκονταν όλα αυτά τα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στις κινήσεις.

Σήμερα έχουμε ανάγκη να συσπειρωθούμε να δημιουργήσουμε τα νέα δεδομένα μέσα από προγραμματικές δεσμεύσεις και συγκλίσεις, και με όλους αυτούς που θα έρθουν στο συνέδριο μας να προτάξουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε προτάξει το σχέδιο «Ελλάδα».

Είναι το πρόγραμμά μας το οποίο σφυρηλατούμε, το χτίζουμε ξανά, δίνουμε απαντήσεις σε νέες αναζητήσεις και νέα προβλήματα της κοινωνίας και είμαστε εδώ για τα δύσκολα που έρχονται.

Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ το Κίνημα Αλλαγής ο μεγάλος αυτός πολιτικός φορέας που έβαλε τα στήθη του και σήκωσε το βάρος την περίοδο 2009-2011 για να μην χρεοκοπήσει η πατρίδα, ήρθε η ώρα πραγματικά να βρει και πάλι στην κοινωνία τη θέση που του αρμόζει και του αξίζει».

Ο Συντονιστής γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΚΙΝ.ΑΛ Ναυπακτίας Κώστας Κοτρώνης δήλωσε στο Nafsweek:

 

«Σήμερα σε όλη την Ελλάδα ψηφίζουμε στις Τοπικές Οργανώσεις για την ανάδειξη των συνέδρων που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ στις 30 και 31 Μαρτίου στο κλειστό γήπεδο του ΣΕΦ.

Η διαδικασία στην Ναυπακτία έχει ξεκινήσει από τις 8:00 το πρωί με αρκετά καλή προσέλευση μέχρι ώρας, και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 το απόγευμα.

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από 24 άτομα εκ των οποίων τα 19 θα εκλέγουν και έχει την απαιτούμενη ποσόστωση σε γυναίκες.

Πρόκειται για μία εκλογική διαδικασία που βοηθάει στη διεύρυνση του κινήματος.

Εμείς μένουμε ενωμένοι και σταθεροί στις απόψεις μας και αυτό θα εκφράσουν και αύριο όποιοι εκλεγούν για να συμμετέχουν στο συνέδριο στο τέλος Μαρτίου, σε ένα νέο ξεκίνημα για την κεντροαριστερά και το χώρο μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση δημάρχων Πατρών, Ναυπάκτου και Μεσολογγίου για τα διόδια της Γέφυρας

Published

on

By

Τα διόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης των Δημάρχων, Πατρέων Κώστα Πελετίδη, Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου και Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα συνεργασίας για κοινή δράση, με στόχο όχι απλώς τη μη αύξηση, αλλά και τη μείωση των διοδίων, σε ό,τι αφορά τους διερχόμενους των τριών περιοχών, δεδομένου ότι υπάρχουν εργαζόμενοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες, καθώς και φοιτητές, που την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.

«Η Γέφυρα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει», δήλωσαν μετά την συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να υπάρξει μια σειρά ενεργειών που θα γίνουν από κοινού, η ανακοίνωση των οποίων θα γίνει αφού ενημερωθούν και τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών Δήμων.

Στόχος είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα και μόλις οριστικοποιηθεί το πλαίσιο διεκδίκησης, να υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και να δοθεί η μοναδική αποδεκτή λύση, η μείωση του κόστους διέλευσης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοινή δράση κατά των αυξήσεων της Γέφυρας από Δήμους και φορείς

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  πριν λίγη ώρα,  σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και 5των Σωματείων της δυναμής του, με στόχο τη διαμόρφωση ενιαίας πρότασης, ώστε να μην εφαρμοστεί μία αύξηση στα διόδια της Γέφυρας, η οποία θα επηρεάσει δυσμενώς όλους τους τομείς της καθημερινότητας, την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση κ.ά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής του νομού και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς, ο αντιδήμαρχος δήμου Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πρ. δήμαρχοι Γιάννης Μπουλές και Γιάννης Νταουσάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σιαμαντάς και Ανδρέας Κοτσανάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος, η πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Βάσω Νταουσάνη, ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αριστομένης Χάρος, εκπρόσωποι Σωματείων και φορέων.

Κατά την συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις, με τον βουλευτή του νομού να σημειώνει πως το θέμα θα πρέπει να απαντηθεί κεντρικά με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα την σύμβαση που έχει το κράτος με την Γέφυρα ως “Δρακόντεια”.

Στο σύνολό τους οι προτάσεις που κατατέθηκαν περιλάμβαναν την κοινή στόχευση για την μείωση των διοδίων της Γέφυρας με τις δημοτικές αρχές  της περιοχής να συντονίζονται άμεσα για τον περεταίρω προγραμματισμό των ενεργειών τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και με την καταγραφή των προτάσεων αναμένεται άμεσα η σύνταξη ψηφίσματος που θα περιλαμβάνει:

Την άμεση συνάντηση των δημάρχων των όμορων με την Γέφυρα δήμων, τον συντονισμό για συνάντηση με Περιφέρεια και τον αρμόδιο υπουργό και κινητοποιήσεων για το άνοιγμα των διοδίων της Γέφυρας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Ταυτόχρονα ορίστηκε μια προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή με επικεφαλής τους δημάρχους  Ναυπακτίας και Δωρίδας, τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας και του ΝΤ ΑΔΕΔΥ,  όπου άμεσα θα συντονιστούν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα (18:30) η συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο για τις αυξήσεις στη Γέφυρα

Published

on

By

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρίας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ για αυξήσεις στα διόδια της

Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», το Ε.Κ.Ν.Δ. και τα Σωματεία Μέλη του δηλώνουν

την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αναπροσαρμογή λειτουργεί επιβαρυντικά στους

εξυπηρετούμενους εργαζόμενους και δημότες της περιοχής μας.

Οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, ενέργεια, τρόφιμα, είναι συνεχείς εξανεμίζοντας το

εισόδημα των εργαζομένων, ενώ, αντιθέτως, οι αποδοχές των εργαζομένων

παραμένουν αμετάβλητες.

Το Ε.Κ.Ν.Δ. και τα Σωματεία της δύναμής του καλούν τους

Δήμους Ναυπακτίας-Δωρίδας και όλους τους φορείς της περιοχής μας σε κοινή

συνάντηση την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του

Εργατικού Κέντρου για τη διαμόρφωση ενιαίας πρότασης, ώστε να μην εφαρμοστεί

μία αύξηση στα διόδια της Γέφυρας, η οποία θα επηρεάσει δυσμενώς όλους τους

τομείς της καθημερινότητας, την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση κ.ά.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ