Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από το πρωί η εκλογική διαδικασία του ΚΙΝ.ΑΛ για Εκλογή συνέδρων

Published

on

Ξεκίνησαν από την Τοπική Οργάνωση του ΚΙΝ.ΑΛ Ναυπακτίας, από το πρωί στις 8:00 σήμερα Κυριακή 3 Μαρτίου, οι διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων που θα συμμετέχουν στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε από τις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 το βράδυ με τα αποτελέσματα να βγαίνουν περίπου μετά τις 9:00 απόψε.

Για την όλη διαδικασία μιλά στο Nafsweek ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝ.ΑΛ -ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

«Σήμερα εδώ στη Ναύπακτο και σε όλη την Ελλάδα ψηφίζουμε για το συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου. Είναι μία ξεχωριστή ημέρα για μας και θα πάμε σε ένα συνέδριο όπου εκεί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Ένα συνέδριο όπου εκεί το Κίνημα Αλλαγής θα γίνει ενιαίος φορέας.

Ένα πολιτικό συνέδριο που θα δώσει  απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, απαντήσεις που σήμερα δεν μπορεί να δώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κεντροαριστερά εκπροσωπείται από τις χιλιάδες ψηφοφόρους που βρίσκονταν όλα αυτά τα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στις κινήσεις.

Σήμερα έχουμε ανάγκη να συσπειρωθούμε να δημιουργήσουμε τα νέα δεδομένα μέσα από προγραμματικές δεσμεύσεις και συγκλίσεις, και με όλους αυτούς που θα έρθουν στο συνέδριο μας να προτάξουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε προτάξει το σχέδιο «Ελλάδα».

Είναι το πρόγραμμά μας το οποίο σφυρηλατούμε, το χτίζουμε ξανά, δίνουμε απαντήσεις σε νέες αναζητήσεις και νέα προβλήματα της κοινωνίας και είμαστε εδώ για τα δύσκολα που έρχονται.

Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ το Κίνημα Αλλαγής ο μεγάλος αυτός πολιτικός φορέας που έβαλε τα στήθη του και σήκωσε το βάρος την περίοδο 2009-2011 για να μην χρεοκοπήσει η πατρίδα, ήρθε η ώρα πραγματικά να βρει και πάλι στην κοινωνία τη θέση που του αρμόζει και του αξίζει».

Ο Συντονιστής γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΚΙΝ.ΑΛ Ναυπακτίας Κώστας Κοτρώνης δήλωσε στο Nafsweek:

 

«Σήμερα σε όλη την Ελλάδα ψηφίζουμε στις Τοπικές Οργανώσεις για την ανάδειξη των συνέδρων που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ στις 30 και 31 Μαρτίου στο κλειστό γήπεδο του ΣΕΦ.

Η διαδικασία στην Ναυπακτία έχει ξεκινήσει από τις 8:00 το πρωί με αρκετά καλή προσέλευση μέχρι ώρας, και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 το απόγευμα.

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από 24 άτομα εκ των οποίων τα 19 θα εκλέγουν και έχει την απαιτούμενη ποσόστωση σε γυναίκες.

Πρόκειται για μία εκλογική διαδικασία που βοηθάει στη διεύρυνση του κινήματος.

Εμείς μένουμε ενωμένοι και σταθεροί στις απόψεις μας και αυτό θα εκφράσουν και αύριο όποιοι εκλεγούν για να συμμετέχουν στο συνέδριο στο τέλος Μαρτίου, σε ένα νέο ξεκίνημα για την κεντροαριστερά και το χώρο μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή Αντιρρίου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ σήμερα Κυριακή 14 Ιουλίου η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ναυπάκτου υπό  τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας  Τάκης Λουκόπουλος οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών υπηρεσιών  Κώστας Καρακώστας και Περιβάλλοντος Πάνος Κονίδας,  εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις αντίστοιχες τεχνικές υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου Ναυπακτίας.

Μετά από συζήτηση για τα θέματα που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου αποφασίστηκε όπως κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε άμεσα  να προχωρήσουν οι αναγκαίες χρηματικές ενισχύσεις προς τους πληγέντες και  να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών.

 

Για τον σκοπό αυτό  συστήνονται 4 επιτροπές, με έργο  την καταγραφή των ζημιών σε οικίες, επιχειρήσεις, υποδομές και οικιακό εξοπλισμό, από αύριο το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουνίου.

Οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές  από την χθεσινή νεροποντή ,θα μπορούν από το πρωί της Δευτέρας  να επικοινωνούν  στο πενταψήφιο νούμερο 15199  του Δήμου Ναυπακτίας όπου θα δηλώνουν τις ζημιές.

Αποφασίστηκε επίσης όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  να προχωρήσει άμεσα μέσα από δημοπρασία στον καθαρισμό των ρεμάτων.

Επίσης θα ζητηθεί από το ΥΠΟΜΕΔΙ  και το Υπουργείο Περιβάλλοντος άμεσα να γίνει καταγραφή των ζημιών  σε δημόσια  έργα έτσι ώστε να προχωρήσει η  αποκατάστασή τους αναφορικά με τις επιπτώσεις τους στο οδικό δίκτυο του Δήμου, αλλά και σε υποδομές της Ιόνιας οδού.

photo: Nikos Stavrogiannopoulos – Giorgos Galis 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δοκιμάστηκε η περιοχή της Ναυπάκτου από την ισχυρή νεροποντή

Published

on

By

Αρκετά ήταν τα προβλήματα από την χθεσινοβραδυνή ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή της Ναυπάκτου.  Αρκετά σημεία της πόλης, όπως και τμήματα της παραλίας  Ψανής είχαν μετατραπεί σε λίμνες με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια και μαγαζιά.

Με προσπάθειες των επαγγελματιών που τα καταστήματά τους κινδύνευαν,  καθαρίστηκαν  τα φρεάτια ώστε να περάσει το νερό της βροχή, ενώ κατά τόπους έντονη ήταν και η δυσοσμία!

Σοβαρά προβλήματα είχαμε ωστόσο στις περιοχές Παλαιοπαναγιάς , Πλατανίτη, Αντιρρίου, Μακύνειας και Ρίζας. Προβλήματα που συνοδεύονταν και από ζημιές σε περιουσίες και δίκτυα.

Σε κάποιες μάλιστα περιοχές είχαμε διακοπή της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης. Για περίπου 90 λεπτά της ώρας παρέμεινε κλειστός ο κόμβος στον Πλατανίτη καθώς και τμήμα της παλιάς Ε.Ο  Αντιρρίου –Ιωαννίνων.

Με παρέμβαση μηχανημάτων έργου του Δήμου Ναυπακτίας, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, και μηχανημάτων ιδιωτών άνοιξαν τα σημεία και εκτονώθηκε ο όγκος του νερού, δίνοντας στην κυκλοφορία τόσο την παλιά Ε.Ο αλλά και τα υπόλοιπα σημεία που αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόστολος Κατσιφάρας: «Μετωπικά και ανυποχώρητα αντίθετοι στην ακύρωση της Νομικής Σχολής Πάτρας»

Published

on

By

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την ανακοίνωση από μέρους του υπουργείου Παιδείας για την ακύρωση ίδρυσης της  Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι μια ιστορική κατάκτηση για την πόλη και για όλη την Δυτική Ελλάδα. Μια κατάκτηση που ήρθε ως αποτέλεσμα πολύχρονων, επίμονων και συστηματικών διεκδικήσεων.

Και θέλω να υπενθυμίσω ότι η 4η Νομική Σχολή, με έδρα την Πάτρα, θα συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών και στην διεύρυνση της ακαδημαϊκής του εμβέλειας.

Συνεπώς, κάθε πιθανή πρωτοβουλία που θ’ αποβλέπει στην ακύρωση της Νομικής Σχολής της Πάτρας είναι αυτονόητο ότι θα μας βρει μετωπικά και ανυποχώρητα αντίθετους.

Θα βρει αντίθετους όλους τους φορείς της πόλης και της Περιφέρειας, αντίθετη την πανεπιστημιακή κοινότητα και θέλω να πιστεύω και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Πάτρας, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας».

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ