Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από το πρωί η εκλογική διαδικασία του ΚΙΝ.ΑΛ για Εκλογή συνέδρων

Published

on

Ξεκίνησαν από την Τοπική Οργάνωση του ΚΙΝ.ΑΛ Ναυπακτίας, από το πρωί στις 8:00 σήμερα Κυριακή 3 Μαρτίου, οι διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων που θα συμμετέχουν στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε από τις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 το βράδυ με τα αποτελέσματα να βγαίνουν περίπου μετά τις 9:00 απόψε.

Για την όλη διαδικασία μιλά στο Nafsweek ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝ.ΑΛ -ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

«Σήμερα εδώ στη Ναύπακτο και σε όλη την Ελλάδα ψηφίζουμε για το συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου. Είναι μία ξεχωριστή ημέρα για μας και θα πάμε σε ένα συνέδριο όπου εκεί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Ένα συνέδριο όπου εκεί το Κίνημα Αλλαγής θα γίνει ενιαίος φορέας.

Ένα πολιτικό συνέδριο που θα δώσει  απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, απαντήσεις που σήμερα δεν μπορεί να δώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κεντροαριστερά εκπροσωπείται από τις χιλιάδες ψηφοφόρους που βρίσκονταν όλα αυτά τα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στις κινήσεις.

Σήμερα έχουμε ανάγκη να συσπειρωθούμε να δημιουργήσουμε τα νέα δεδομένα μέσα από προγραμματικές δεσμεύσεις και συγκλίσεις, και με όλους αυτούς που θα έρθουν στο συνέδριο μας να προτάξουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε προτάξει το σχέδιο «Ελλάδα».

Είναι το πρόγραμμά μας το οποίο σφυρηλατούμε, το χτίζουμε ξανά, δίνουμε απαντήσεις σε νέες αναζητήσεις και νέα προβλήματα της κοινωνίας και είμαστε εδώ για τα δύσκολα που έρχονται.

Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ το Κίνημα Αλλαγής ο μεγάλος αυτός πολιτικός φορέας που έβαλε τα στήθη του και σήκωσε το βάρος την περίοδο 2009-2011 για να μην χρεοκοπήσει η πατρίδα, ήρθε η ώρα πραγματικά να βρει και πάλι στην κοινωνία τη θέση που του αρμόζει και του αξίζει».

Ο Συντονιστής γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΚΙΝ.ΑΛ Ναυπακτίας Κώστας Κοτρώνης δήλωσε στο Nafsweek:

 

«Σήμερα σε όλη την Ελλάδα ψηφίζουμε στις Τοπικές Οργανώσεις για την ανάδειξη των συνέδρων που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ στις 30 και 31 Μαρτίου στο κλειστό γήπεδο του ΣΕΦ.

Η διαδικασία στην Ναυπακτία έχει ξεκινήσει από τις 8:00 το πρωί με αρκετά καλή προσέλευση μέχρι ώρας, και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 το απόγευμα.

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από 24 άτομα εκ των οποίων τα 19 θα εκλέγουν και έχει την απαιτούμενη ποσόστωση σε γυναίκες.

Πρόκειται για μία εκλογική διαδικασία που βοηθάει στη διεύρυνση του κινήματος.

Εμείς μένουμε ενωμένοι και σταθεροί στις απόψεις μας και αυτό θα εκφράσουν και αύριο όποιοι εκλεγούν για να συμμετέχουν στο συνέδριο στο τέλος Μαρτίου, σε ένα νέο ξεκίνημα για την κεντροαριστερά και το χώρο μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ