Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απ. Κατσιφάρας: Η Περιφέρεια ανήκει στους πολίτες και δεν είναι «λάφυρο» σε κομματικές παρέες

Published

on

Γιατί την Κυριακή ψηφίζουμε Απόστολο Κατσιφάρα;

Η διαδρομή του Περιφερειάρχη, ο τρόπος που διοίκησε την Περιφέρεια, το έργο, η αποτελεσματικότητά του και το μόνιμο ενδιαφέρον του για την επόμενη μέρα, για το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας αποτελούν τις σταθερές για την επιλογή στο πρόσωπο του Απόστολου Κατσιφάρα.

H αλήθεια είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας παρέλαβε μια Περιφέρεια απομονωμένη και σε στασιμότητα και μετέτρεψε την Δυτική Ελλάδα σε περιοχή με ανοικτούς ορίζοντες, με σύγχρονα έργα υποδομής, με νέες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, με περισσότερους πόρους και περισσότερες ευκαιρίες.

Φάνηκε αυτό καθαρά εδώ στη Ναυπακτία. Στις μεγάλες και στις μικρότερες παρεμβάσεις της Περιφέρειας, στη στήριξη της στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, στα έργα που έγιναν για την αναβάθμιση του άλλοτε εγκαταλελειμμένου οδικού δικτύου αλλά και στα έργα που ήδη δρομολογήθηκαν όπως το Τουριστικό Καταφύγιο, η ανάδειξη του Κάστρου, οι αναπλάσεις της πόλης, χρηματοδότηση των γηπέδων, η χρηματοδότηση της συνένωσης των παραλιών κ.α.

Παράλληλα, οι Αιτωλοακαρνάνες, απ’ το Αντίρριο έως το Μενίδι, γνωρίζουν την τεράστια συμβολή της Περιφέρειας στην ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη όταν το έργο ήταν μετέωρο και κινδύνευε να εγκαταλειφθεί. Την πίεση που ασκήθηκε σε πρωθυπουργούς, σε υπουργούς και κυβερνήσεις, ώστε η Αιτωλοακαρνανία να διαθέτει σήμερα έναν απ’ τους πιο σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους σ’ όλη τη χώρα.

Πέραν, όμως, αυτών αξίζει να σταθούμε σ’ ένα σημείο. Στην εντιμότητα, στην καθαρή διαχείριση και το αδιαπραγμάτευτο σεβασμό της Περιφέρειας στο δημόσιο χρήμα.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας διαχειρίστηκε πόρους που αθροιστικά φτάνουν τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Χωρίς την παραμικρή σκιά. Χωρίς την παραμικρή υπόνοια ή αμφισβήτηση. Τίμια και καθαρά. Και αυτό του το αναγνώρισαν και το αναγνωρίζουν οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας.  

Οι πόρτες του γραφείου του ήταν και είναι μονίμως ανοικτές. Σε πολίτες, σε φορείς, σε συλλογικότητες, σε αιτήματα που έρχονται απ’ την κοινωνία και συνδιαμορφώνουν την πολιτική της Περιφέρειας. Αυτό είναι, εν πολλοίς , το δικαίωμα στην πρόοδο. Η εντιμότητα, η διαφάνεια, η δημοκρατική συμμετοχή στις αποφάσεις, η ιεράρχηση στόχων και η σκληρή δουλειά ώστε η ζωή όλων μας να βελτιώνεται, ο τόπος να προοδεύει, η ανάπτυξη να έχει το πρόσημο της δικαιοσύνης, οι πιο αδύναμοι πολίτες να στηρίζονται, οι νέες και οι νέοι να έχουν εφόδια στο ξεκίνημα τους.

Έτσι λειτούργησε η Περιφέρεια έως τώρα, μ’ επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα. Έτσι θα εξακολουθεί να λειτουργεί και απ’ την Δευτέρα και μετά. Ήδη, γύρω από τον Περιφερειάρχη σχηματίζεται μια νέα κοινωνική συμμαχία που ζητά το αυτονόητο. Η Περιφέρεια ανήκει στους πολίτες και δεν είναι «λάφυρο» σε κομματικές παρέες. 

Αυτή την πορεία μόνο ο Απόστολος Κατσιφάρας μπορεί να την εγγυηθεί. Ενώνοντας και εκφράζοντας κάθε δημοκρατική, προοδευτική δύναμη της κοινωνίας.

Την Κυριακή ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto formula kite Europeans: Η κατάταξη των Ελλήνων την πρώτη αγωνιστική ημέρα

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα του Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται στη Ναύπακτο έως και τις 2 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με δύο κούρσες να πραγματοποιούνται για κάθε στόλο ανδρών και τους Έλληνες αθλητές να βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Πιο αναλυτικά η κατάταξη των Ελλήνων:

Cameron Maraoffic 27ος

George Argiriadis 30ος

Dimitri Maramerides 52ος

Billy Livas 61ος

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Τα αποτελέσματα των ανδρών και γυναικών της πρώτης αγωνιστικής Ημέρας του Lepanto Formula Kite Europeans:

Results Men
1    GER    Jannis Maus             5p
2    ITA      Riccardo Pianosi      5p
3    FRA    Nico Parlier                6p

Results Women
1    FRA     Poema Newland       5p
2    FRA     Jessie Kampman     6p
3    FRA     Alexia Fancelli          7p

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην πλατεία Κεφαλοβρύσου –  Η ανατολική πλευρά της Ναυπάκτου αλλάζει

Published

on

By

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης-ανάδειξης του Κοινόχρηστου Χώρου Κεφαλοβρύσου στο Ανατολικό Τμήμα της Ναυπάκτου.  Το έργο με προϋπολογισμό μελέτης 198.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας» με συγχρηματοδότηση από Κοινοτικούς και Εθνικούς Πόρους.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος της συνολικής ανάπλασης του ανατολικού τμήματος της Ναυπάκτου που έχει δρομολογήσει, μελετήσει, συμβασιοποιήσει και πλέον ξεκίνησε να εκτελεί η δημοτική αρχή.

Στην πλατεία Κεφαλοβρύσου προβλέπονται διαμορφώσεις και επιστρώσεις του κοινόχρηστου χώρου, συντηρήσεις και ανάδειξη της ιδιαίτερης φύτευσης της περιοχής και κατασκευή, προμήθεια και τοποθέτηση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού.

Το σημείο εκτέλεσης των εργασιών επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος:

«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής που αποτελεί την ανατολική είσοδο της Ναυπάκτου και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.  Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου για την προσωρινή αναστάτωση, θα ήθελα, όμως, να έχουν κατά νου ότι πολύ σύντομα η περιοχή θα αλλάξει προς το καλύτερο. 

Τις ημέρες αυτές ξεκίνησαν και αναμένεται να ξεκινήσουν να εκτελούνται και άλλα έργα που θα αναμορφώσουν την πόλη μας και θα την μετατρέψουν σε μία πόλη που πρώτα εμείς οι ίδιοι, ως κάτοικοί της, θα χαιρόμαστε να ζούμε σε αυτή».

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοτική Αστυνομία: Σωσίβιο για τη δημοτική αρχή Γκίζα

Published

on

By

Μπουλές-ναυπακτος-ΑΔΚΝ

Σε ανακοίνωσή της μετά τα όσα ειπώθηκαν και ψηφίστηκαν κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας, με θέμα την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» – ΑΔΚΝ  του Γιάννη Μπουλέ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με σωσίβιο τη δημοτική αστυνομία ο δήμαρχος κ. Γκίζας πέρασε το σκόπελο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου, που έχει οδηγήσει σε διάλυση τις Υπηρεσίες του.

Πέρασαν τρία  χρόνια της δημοτικής θητείας Γκίζα και ο δήμαρχος απέφυγε σκόπιμα  να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο τις αλλαγές που έπρεπε  να είχε κάνει από τον πρώτο μήνα της θητείας του, ώστε οι Υπηρεσίες του δήμου να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Είναι γνωστό ότι στο δήμο Ναυπακτίας υπάρχουν τμήματα που έχουν μόνο προϊστάμενο και υπάλληλοι με παράλληλα καθήκοντα σε διαφορετικά τμήματα. Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει μείωση του προσωπικού λόγω αποχωρήσεων. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί  δυσλειτουργίες  και έπρεπε να αντιμετωπισθεί από την πρώτη στιγμή της θητείας Γκίζα.

Παρά την επιμονή της ΑΔΚΝ (στη διάρκεια της συνεργασίας μας ) να υπάρξει αλλαγή του Οργανισμού του δήμου ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα ο δήμαρχος σκόπιμα απέφυγε να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο του ΟΕΥ που είχε προετοιμάσει ο αντιδήμαρχος κ. Παπαβασιλείου. Ο δήμαρχος προτίμησε να κάνει μετακινήσεις υπαλλήλων με δική του  αποκλειστικά ευθύνη. Οι μετακινήσεις αυτές έχουν οδηγήσει την Υπηρεσία του δήμου στη σημερινή διάλυση.

Έτσι για μία ακόμα φορά καταρρίπτεται ο ισχυρισμός του δημάρχου ότι η αποχώρηση της ΑΔΚΝ από τη συνεργασία ήταν προσχηματική. Η ΑΔΚΝ αποχώρησε αφού διαπίστωσε ότι η δημοτική αρχή Γκίζα λόγω ανικανότητας και σκοπιμότητας δεν ενδιαφέρεται για τα ουσιαστικά θέματα του δήμου παρά μόνο για τη νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Ακόμη και τη δημιουργία δύο τμημάτων (Εσωτερικού Ελέγχου και Πολιτικής Προστασίας) που επέβαλε ο νόμος από το 2020, ο κ. Γκιζας αναγκάστηκε να τη φέρει στο ΔΣ μετά την καταγγελία του σωματείου των εργαζομένων στο δήμο και τη σχετική καταγγελία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Τα τμήματα αυτά που τα επιβάλλει ο νόμος  προβλέφτηκαν ως αλλαγή στον Οργανισμό αφού πρώτα δόθηκε με ανάθεση σε ιδιώτες το αντικείμενο του Εσωτερικού Ελέγχου.

Το τμήμα της δημοτικής αστυνομίας που επίσης προβλέφθηκε στον Οργανισμό ήταν καθολική κοινωνική απαίτηση αφού η ανάγκη επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας δεν αμφισβητείται πλέον από κανένα. Σημειώνουμε ότι η ΑΔΚΝ ήταν η μοναδική δημοτική παράταξη η οποία στην προηγούμενη δημοτική περίοδο ψήφισε  υπέρ της επανασύσαστης της δημοτικής αστυνομίας.

Για να αποφύγει λοιπόν ο δήμαρχος τη συζήτηση για τα πολύ σοβαρά ζητήματα του Οργανισμού εστίασε τη συζήτηση στο θέμα της δημοτικής αστυνομίας ανταλλάσοντας κατηγορίες με την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Λουκόπουλου.

Χωρίς διαβούλευση και χωρίς όραμα ο δήμαρχος  οδήγησε το δημοτικό συβούλιο  να συζητά για το δένδρο (δημοτική αστυνομία)  αφήνοντας σε πλήρη εγκατάλειψη το δάσος (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας ), την αποτελεσματική δηλαδή λειτουργία του δήμου».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ