Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απ. Κατσιφάρας: Η Περιφέρεια ανήκει στους πολίτες και δεν είναι «λάφυρο» σε κομματικές παρέες

Published

on

Γιατί την Κυριακή ψηφίζουμε Απόστολο Κατσιφάρα;

Η διαδρομή του Περιφερειάρχη, ο τρόπος που διοίκησε την Περιφέρεια, το έργο, η αποτελεσματικότητά του και το μόνιμο ενδιαφέρον του για την επόμενη μέρα, για το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας αποτελούν τις σταθερές για την επιλογή στο πρόσωπο του Απόστολου Κατσιφάρα.

H αλήθεια είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας παρέλαβε μια Περιφέρεια απομονωμένη και σε στασιμότητα και μετέτρεψε την Δυτική Ελλάδα σε περιοχή με ανοικτούς ορίζοντες, με σύγχρονα έργα υποδομής, με νέες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, με περισσότερους πόρους και περισσότερες ευκαιρίες.

Φάνηκε αυτό καθαρά εδώ στη Ναυπακτία. Στις μεγάλες και στις μικρότερες παρεμβάσεις της Περιφέρειας, στη στήριξη της στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, στα έργα που έγιναν για την αναβάθμιση του άλλοτε εγκαταλελειμμένου οδικού δικτύου αλλά και στα έργα που ήδη δρομολογήθηκαν όπως το Τουριστικό Καταφύγιο, η ανάδειξη του Κάστρου, οι αναπλάσεις της πόλης, χρηματοδότηση των γηπέδων, η χρηματοδότηση της συνένωσης των παραλιών κ.α.

Παράλληλα, οι Αιτωλοακαρνάνες, απ’ το Αντίρριο έως το Μενίδι, γνωρίζουν την τεράστια συμβολή της Περιφέρειας στην ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη όταν το έργο ήταν μετέωρο και κινδύνευε να εγκαταλειφθεί. Την πίεση που ασκήθηκε σε πρωθυπουργούς, σε υπουργούς και κυβερνήσεις, ώστε η Αιτωλοακαρνανία να διαθέτει σήμερα έναν απ’ τους πιο σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους σ’ όλη τη χώρα.

Πέραν, όμως, αυτών αξίζει να σταθούμε σ’ ένα σημείο. Στην εντιμότητα, στην καθαρή διαχείριση και το αδιαπραγμάτευτο σεβασμό της Περιφέρειας στο δημόσιο χρήμα.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας διαχειρίστηκε πόρους που αθροιστικά φτάνουν τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Χωρίς την παραμικρή σκιά. Χωρίς την παραμικρή υπόνοια ή αμφισβήτηση. Τίμια και καθαρά. Και αυτό του το αναγνώρισαν και το αναγνωρίζουν οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας.  

Οι πόρτες του γραφείου του ήταν και είναι μονίμως ανοικτές. Σε πολίτες, σε φορείς, σε συλλογικότητες, σε αιτήματα που έρχονται απ’ την κοινωνία και συνδιαμορφώνουν την πολιτική της Περιφέρειας. Αυτό είναι, εν πολλοίς , το δικαίωμα στην πρόοδο. Η εντιμότητα, η διαφάνεια, η δημοκρατική συμμετοχή στις αποφάσεις, η ιεράρχηση στόχων και η σκληρή δουλειά ώστε η ζωή όλων μας να βελτιώνεται, ο τόπος να προοδεύει, η ανάπτυξη να έχει το πρόσημο της δικαιοσύνης, οι πιο αδύναμοι πολίτες να στηρίζονται, οι νέες και οι νέοι να έχουν εφόδια στο ξεκίνημα τους.

Έτσι λειτούργησε η Περιφέρεια έως τώρα, μ’ επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα. Έτσι θα εξακολουθεί να λειτουργεί και απ’ την Δευτέρα και μετά. Ήδη, γύρω από τον Περιφερειάρχη σχηματίζεται μια νέα κοινωνική συμμαχία που ζητά το αυτονόητο. Η Περιφέρεια ανήκει στους πολίτες και δεν είναι «λάφυρο» σε κομματικές παρέες. 

Αυτή την πορεία μόνο ο Απόστολος Κατσιφάρας μπορεί να την εγγυηθεί. Ενώνοντας και εκφράζοντας κάθε δημοκρατική, προοδευτική δύναμη της κοινωνίας.

Την Κυριακή ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας jet ski σε παραλίες Ναυπακτίας και Δωρίδας

Published

on

By

Με απόφαση του Λιμεναρχείου  απαγορεύεται η κυκλοφορία των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων θαλάσσιων μοτοποδηλάτων ανεξαρτήτως τύπου ή/και ονομασίας ( SEA BEETLE, SEA BIKE, SURF JET, JET SKI κτλ) κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο έτους 2019, μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00 στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας Α΄ Λ/Τ Ναυπάκτου τα όρια των οποίων συμπίπτουν με κατοικημένες περιοχές όπως περιγράφονται παρακάτω:

Εξαιρείται η είσοδος και έξοδος σκαφών από τους λιμένες και αλιευτικά καταφύγια ανωτέρω περιοχών με ταχύτητα έως 5 ν.μ. την ώρα και κατεύθυνση από και προς την ανοικτή θάλασσα.

Οι παραβάτες της παρούσας Απόφασης ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές ή άλλες ευθύνες που συντρέχουν , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο επίκεντρο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

By

Το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τράβηξε το ενδιαφέρον και μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί Τσίπρας και Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξαν την Αχαΐα για να είναι υποψήφιοι.

Σαφώς η κίνηση αυτή έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μήπως εμείς οι από το «πάνω αυλάκι» απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις γιατί είναι βέβαιο ότι η κατανομή των εδρών παίζεται και σε επίπεδο περιφέρειας.

 

#Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα e-mail των συνδρομητών μας. 

Γίνε σήμερα συνδρομητής ΕΔΩ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβίωσαν τα “Ριζικάρια” στο κάστρο στη Ναύπακτο

Published

on

By

«Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αη Γιαννιού τη χάρη, όπου ‘ναι καλορίζικος να βγει το ριζικάρι».

Με αυτά τα λόγια άνοιγε κάθε χρόνο ο Κλήδονας, ανήμερα τ’ Αη Γιαννιού του Ριγανά κι οι νέοι και οι νέες καρδιοχτυπούσαν απ’ τη νύχτα της παραμονής, ώσπου να ακούσουν τα μαντέματα της Ριζικάρισσας.

Αναβίωση του παλιού εθίμου,  ανήμερα του Αη Γιάννη του Ριγανά,  πραγματοποίησε για μια ακόμα χρονιά  ο Σύλλογος «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές»,  φέρνοντας  στις μνήμες των παλαιοτέρων  τ’ αμίλητο νερό και τον Κλήδονα.

Το έθιμο αναβίωσε την  Κυριακή 23 Ιουνίου στο Τζαμί στο κάστρο με ένα εξαιρετικό μουσικοθεατρικό δρώμενο, που  σηματοδοτούσε το τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού. Παρόντες, ο απερχόμενος δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος αλλά κι ο νέος Βασίλης Γκίζας, που δέχτηκαν τις ευχές και τις παραινέσεις της «Ριζικάρισσας».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ