Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιαστικά οι αλλαγές, με το βλέμμα στο 2020

Published

on

Τροποποιήσεις επί τροποποιήσεων στο πολυνομοσχέδιο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα» καθώς συνεχώς και ως φαίνεται μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την ψήφισή του από το Σώμα.  Κατά την συνεδρίαση των συναρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών κατατέθηκαν τροποποιήσεις με έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκου που φέρνουν τρείς σημαντικές αλλαγές. Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση βιάζεται να κάνει τις αλλαγές για την κυβερνησιμότητα και στη συνέχεια μέχρι το τέλος του χρόνου θα ασχοληθεί για την εκ θεμελίων αναδιάρθρωση και κωδικοποίησης του νόμου της Αυτοδιοίκησης.

Κάνοντας μια σύγκριση με το περιεχόμενο του Νομοσχεδίου της δημόσιας διαβούλευσης, με  το περιεχόμενο του Νομοσχεδίου που κατετέθη τελικά στη Βουλή, οι αλλαγές  που επέφερε η Κυβέρνηση στο αυτοδιοικητικό Μέρος Α’ είναι μικρές σε επιμέρους σημεία, ιδίως νομοτεχνικής φύσης και δεν μεταβάλλουν την πολιτική ουσία της νομοθετικής παρέμβασης.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ άκουσε και διόρθωσε τα λάθη που εκ παραδρομής υπήρχαν στο Νομοσχέδιο , όχι όμως σημεία  που εμπεριείχαν και πολιτική αυτοδιοικητική ουσία.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται η μεταβολή για τον ορισμό των Αιρετών Μελών στη διοίκηση των Νομικών Προσώπων Δήμων και Περιφερειών όπου:

– Το Ν/Σ αρχικά ανέφερε πως τα 3/5 “προέρχονται από την Παράταξη με την οποία εξελέγη ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης” (να σημειωθεί ότι πλέον “παράταξη με την οποία εξελέγη ο Δήμαρχος” είναι “οι συμπράττουσες παρατάξεις” για τους Δήμους όπου θα υπογραφεί “σύμπραξη”).

Τώρα αυτό άλλαξε σε: «τα 3/5 υποδεικνύονται από τον Δήμαρχο ή τον Περιφερειάρχη».

Αναφορικά με την θητεία των Αντιδημάρχων ορίζεται ότι: Η θητεία των Αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ενός έτους.

Η ανάκληση του Αντιδημάρχου είναι δυνατή μετά την πάροδο έξι μηνών από τον ορισμό του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου.

Να επισημάνουμε ότι μέχρι σήμερα προβλεπόταν πως η θητεία των Αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δύο ετών.  Η ανάκληση του Αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικώς αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου.

Σχετικά με την υποχρεωτική παραμονή του Αντιδημάρχου για έξι μήνες ό,τι κι αν γίνει, το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ως διάταξη που πρακτικά μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας στη διακυβέρνηση των Δήμων.

 Οι αλλαγές και οι αναλύσεις επί του Νομοσχεδίου, αναλυτικά στην Ηλεκτρονική εφημερίδα Nafsweek,  που κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκε το «Lepanto Formula Kite Europeans 2022»

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, των αντιπεριφεριαρχών Φωκίωνα Ζαΐμη  και Χαράλαμπου Μπονάνου, του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Σιμάκη, των αντιδημάρχων Σωκράτη Παπαβασιλείου και Ντίνου Τσουκαλά, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπύρου Τσέλιου, του υπεύθυνου επικοινωνίας της Γέφυρας ΑΕ Γιάννη Φρέρη, αθλητών που έλαβαν μέρος στους αγώνες και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και οι απονομές μεταλλίων του «Lepanto Formula Kite Europeans 2022».

Για μια εβδομάδα στην Ναύπακτο χτυπούσε η καρδιά του παγκόσμιου Kite, καθώς στις συμμετοχές στους αγώνες περιλαμβάνονταν αθλητές από πολλές χώρες του κόσμου, ενόψει μάλιστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία.

Πρώτος στην γενική κατάταξη για μια ακόμα χρονιά ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Maeder από την  Σιγκαπούρη.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Μετά τις απονομές ακολούθησε συναυλία από τους “Les SkartOi”

Το  Lepanto Formula Kite Europeans 2022 πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ)

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans: Θέαμα και αδρεναλίνη! (φωτο)

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

Συνεχίζονται  στον κόλπο της Ναυπάκτου οι αγώνες  “Lepanto Formula Kite Europeans  2022” με τους αθλητές να προσφέρουν  ένα εντυπωσιακό  θέαμα. Οι αγώνες ολοκληρώνονται   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να ετοιμάζονται πλέον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ