Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βολές Κοτσανά και στο βάθος… “οφίτσια”

Published

on

Κοτσανασ-ανδρέας-εργοταξιακοί-Αντίρριο
“Οφίτσια” στους “πρόθυμους” συμβούλους της παράταξης Μπουλέ από τον κ.Γκίζα για να αποσκιρτήσουν τον Σεπτέμβριο!!!
Με τον παραπάνω τίτλο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πάμε μπροστά” Ανδρέας Κοτσανάς αναφέρει σε ανακοίνωσή του:
” Μετά την διαφαινόμενη απόφαση του κ. Μπουλέ να διαφοροποιηθεί και ουσιαστικά να αποχωρήσει τον Σεπτέμβριο από την συνδιοίκηση του δήμου Ναυπακτίας το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων παλαιοκομματικών πρακτικών από τον κ.Γκίζα, που μπροστά στην διαφαινόμενη απώλεια “δεδηλωμένης” στη Δημοτική Αρχή “δίνει τα ρέστα” του για να κρατήσει στους κόλπους της συνδιοίκησης τούς “πρόθυμους” της παράταξης Μπουλέ “δελεάζοντας” τους με “Παροχές και Οφίτσια”.
Πιο συγκεκριμένα στον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου κ.Τσέλιο ο δήμαρχος τελευταία έχει εκχωρήσει υπέρμετρες αρμοδιότητες και καθήκοντα χωρίς κανένα “όριο και έλεγχο” με χαρακτηριστικό αυτών ο κ.Τσέλιος καθημερινώς να επιδίδεται σε “απροκάλυπτες εξυπηρετήσεις ημετέρων” που δραστηριοποιούνται στην χερσαία ζώνη λιμένος, να προβαίνει με τις “ευλογίες” του δημάρχου σε υπέρογκες απευθείας αναθέσεις σε “κολλητούς και φίλους” παρά τα ισχνά οικονομικά του λιμενικού ταμείου, να του παραχωρεί με την σύμφωνη γνώμη του πολυτελές γραφείο στο κτήριο “Ναυπακτία”, και τέλος να τον “συγκαλύπτει απροκάλυπτα” στην μη κατάθεση του “πόθεν έσχες”.
Στον έτερο δημοτικό σύμβουλο Πυλήνης και πολιτικά “προστατευόμενο” του κ.Τσέλιου εντεταλμένο σύμβουλο κ. Μουχτούρη, ο κ.Γκίζας το τελευταίο διάστημα προκειμένου “να τον δελεάσει” του έχει παραχωρήσει δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα είναι το πρώην δημαρχιακό όχημα (τζιπ) με αλόγιστη και προκλητική χρήση από μέρους του, ενώ παράλληλα φημολογείται πως του έχουν δοθεί “εγγυήσεις για ανάληψη Αντιδημαρχίας” τον Σεπτέμβριο.
’Οσον αφορά τον εντεταλμένο σύμβουλο Αντιρρίου κ.Καραδήμα ήδη ο κ.Γκίζας τον αποκαλεί δημόσια “Αντιδήμαρχο” προεξοφλώντας ότι ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος μέχρι τις επικείμενες δημαιρεσίες του Σεπτεμβρίου θα έχει ανεξαρτοποιηθεί από την παράταξη Μπουλέ και θα οριστεί και τυπικώς “Αντιδήμαρχος” Αντιρρίου από τον κ.Γκίζα.
Τέλος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ.Κοτρώνης, εδώ και καιρό έχει επιλέξει μοναχικό δρόμο μακριά από την παράταξη με την οποία εκλέχθηκε και είναι δεδομένο ότι αποτελεί “ξένο σώμα” από την παράταξη Μπουλέ και θα συνεχίζει να στηρίζει μέχρι τέλους την Δημοτική Αρχή Γκίζα.
Κύριε Γκίζα όταν με την ανάληψη των καθηκόντων σας μιλούσατε για διαφορετικό “ύφος και ήθος” εννούσατε αυτές τις “τυχοδιωκτικές” πρακτικές οι οποίες μετατρέπουν το Δήμο Ναυπακτίας σε ένα απέραντο “Αλισβερίσι” “

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στη διάθεση των πολιτών η κλιματιζόμενη αίθουσα του ΚΑΠΗ Ναυπάκτου

Published

on

By

Οδηγίες για την προστασία από τον καύσωνα

Ο Δήμος Ναυπακτίας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τα επόμενα 24ωρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν.  Για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχουν μεριμνήσει για τη διάθεση της εξής κλιματιζόμενης αίθουσας:

  • ΚΑΠΗ Ναυπάκτου | Σμηναγού Πλαστήρα 3, Κεφαλόβρυσο 

Η αίθουσα θα παραμείνει ανοικτή από σήμερα Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 και έως τη λήξη του καύσωνα, από τις 9:00’ και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στους χώρους θα τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής  και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον SARS-COV-2.  Η χρήση προστατευτικής μάσκας κατά τη διάρκεια παραμονής των πολιτών στους χώρους είναι υποχρεωτική και θα τηρείται η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.  Επιπλέον, θα διατίθεται νερό και είδη πρώτης ανάγκης ενώ, θα παρέχονται οδηγίες για την προστασία από τον καύσωνα.

Οι πολίτες καλούνται να:

* Αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες, με παραμονή σε σκιερό και δροσερό περιβάλλον

* Ανανεώνουν τον αέρα με φυσικό ή τεχνητό αερισμό (ανοικτά παράθυρα ή χρήση ανεμιστήρα) των κλειστών χώρων

* Μειώνουν τη θερμοκρασία και την υγρασία του εσωτερικού χώρου με τη χρήση κλιματιστικού

* Ντύνονται ελαφριά με λεπτά ρούχα που επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα γύρω από το σώμα

* Ενυδατώνονται με δροσερό νερό κατά προτίμηση και να αποφεύγουν την υπερβολική διατροφή

* Πλένονται με δροσερό νερό για την απομάκρυνση του ιδρώτα και τη διευκόλυνση της απαγωγής θερμότητας από το σώμα.

Ιδιαίτερη φροντίδα για τα αδέσποτα

Με ενέργειες του εντεταλμένου Συμβούλου Δήμου Ναυπακτίας για την εποπτεία και το συντονισμό των αρμοδιοτήτων που αφορά στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, κ.Ντίνου Ζορμπά, τοποθετήθηκαν ποτίστρες σε κεντρικά σημεία της Ναυπάκτου για τις ημέρες του καύσωνα.  Οι πολίτες καλούνται να συνδράμουν την προσπάθεια του Δήμου ώστε οι ποτίστρες να παραμείνουν γεμάτες με δροσερό νερό όσο θα διαρκούν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιάς

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ναυπακτίας, το έμψυχο δυναμικό και τα μηχανήματα, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν εκδήλωσης πυρκαγιάς. Παράλληλα, καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φωτογραφική Έκθεση του Ηλία Περγαντή «1821»

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος για το Καλοκαίρι 2021 και τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, παρουσιάζει σε συνεργασία με το Σύλλογο Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος» τη φωτογραφική Έκθεση του Ηλία Περγαντή «1821».

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ