Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Β. Γκίζας: Σεβόμαστε τα έργα των προηγούμενων και προχωράμε με νέα

Published

on

Μετά από μία πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας μέσω τηλεδιάσκεψης, που ξεπέρασε τις έξι ώρες, εγκρίθηκαν ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

Μιλώντας με αριθμούς,  το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ναυπακτίας εμφανίζει το ποσό των 35.839.290 ευρώ που αφορά σε συνεχιζόμενα έργα και το ποσό των 813.346 ευρώ για νέα έργα, με το σύνολο του Τεχνικού Προγράμματος να φτάνει στα 36.652.637 ευρώ.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας έκανε αναφορά στα έργα που παρέλαβε η δημοτική αρχή, έργα ώριμα τα οποία βρίσκονται ήδη  στη φάση της δημοπράτησης όπως το Κέντρο μανιταριού της ΤΚ Κεντρικής,  η ανάπλαση της πλατείας του Πλατάνου καθώς και αυτής στο Ανθόφυτο,  το Ψηφιακό κέντρο για την αναπαράσταση της ναυμαχίας στο Ξενία,  στο έργο ανάδειξης Πεζοπορικών διαδρομών, στην  Ανάπλαση της Αγίας Παρασκευής όπου συμπληρώθηκαν και τροποποιήθηκαν οι μελέτες καθώς είχαν σοβαρό θέμα,  έργο που βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης, στο Αναρριχητικό πεδίο της Βαράσοβας όπου και αυτό βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης, στον στίβο στο Αντίρριο που είναι στη φάση της δημοπράτησης, στο κλειστό προπονητήριο στο Αντίρριο, έργο που δεν υπήρχε καμία μελέτη που και αυτό βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης, σημειώνοντας:  Επί ένα έτος η δημοτική αρχή ωρίμαζε κάποια από αυτά τα έργα που δεν είχαν τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την δημιουργία μελετών για νέα έργα.

Τα νέα έργα

Σε αυτά όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας περιλαμβάνονται:

Η  ανάδειξη της διαδρομής του κάστρου Ναυπάκτου, η  μελέτη του συνδετήριου δασικού δρόμου από το κάστρο μέχρι τον περιφερειακό,  η αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του λιμανιού, ο Βιολογικός Άνω Χώρας, η ύδρευση  του Λυγιά, οι αποχετεύσεις  Πούντου και Μαμουλάδας,  αντικατάσταση αμιαντοσωλήνα ύδρευσης επί της  οδού Μεσολογγίου, από την πλατεία λιμένα μέχρι την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, δημιουργία Πράσινου Σημείου, καταθλιπτικός αγωγός Γριμπόβου δίπλα στο Εργατικό Κέντρο, ανακατασκευή τμημάτων του ΕΠΑΛ, θετική γνωμοδότηση του ΣΥΠΟΘΑ για το 3ο Δημοτικό σχολείο,  Ανάπλαση πλατειών Κεφαλόβρυσου και  Τζαβελλαίων, Πεζοδρόμια ανατολικά,  εκπόνηση  μελετών για τα πεζοδρόμια δυτικά, χρηματοδότηση 600.000 ευρώ για την εκπόνηση μελετών ανάδειξης του παραλιακού μετώπου του δήμου,  Αλιευτικό καταφύγιο Βαριάς με 1,5 εκατ.  ευρώ, αγορά τεσσάρων  σύγχρονων απορριμματοφόρων ενός οχήματος πλυντηρίου,  και ενός  γκρέιντερ.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας τόνισε:   Σεβόμαστε και υλοποιούμε το έργο της προηγούμενης δημοτική αρχής και ταυτόχρονα δρομολογούμε και υλοποιούμε νέα έργα, διαχειριζόμενοι με τον  καλύτερο  τρόπο το χρήμα των δημοτών.

Εκτενές ρεπορτάζ στην Ηλεκτρονική μας εφημερίδα που φτάνει στα e-mail των συνδρομητών μας κάθε Παρασκευή.

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 253 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 253ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

# Θέμα «αβλεψίας»…  :

Οι αυξήσεις στις τιμές διέλευσης από τα διόδια της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» για το 2023,  που πρόσφατα ανακοινώθηκαν από την εταιρεία διαχείρισης του έργου, σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. Από τα πρώτα…

#   Συνάντηση δημάρχων Πατρών, Ναυπάκτου και Μεσολογγίου για τις  αυξήσεις στα διόδια της Γέφυρας  Χαρίλαος Τρικούπης :

Η Γέφυρα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας     χωρίζει», δήλωσαν μετά την συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να υπάρξει…

#   6.4 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση επαρχιακών οδών στην Ναυπακτία  :

Οι κυριότερες εργασίες για την αποκατάσταση βλαβών αφορούν σε επανακατασκευή των τμημάτων με εξυγίανσή τους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης. Επίσης προβλέπεται…

#    Ο δρόμος του Κάστρου της Ναυπάκτου φωτίζεται :

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες εγκατάστασης των φωτιστικών σωμάτων κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Κάστρο της Ναυπάκτου.  Το έργο περιλαμβάνει….

#   Χρόνια η «Αβλεψία»    ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :                                                                

Με την Ελλάδα να κινείται σε ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, μια ημέρα πριν την έναρξη, στις 12 Αυγούστου 2004, ένα όραμα του   Χαριλάου Τρικούπη, γίνεται πραγματικότητα. Εγκαινιάζεται η Γέφυρα…

#   Ένα στα 4 ζευγάρια στην Ελλάδα δεν θα κάνουν παιδί :

Ο  βασικός λόγος που σήμερα έχουμε πολύ περισσότερους θανάτους σε σχέση με τις γεννήσεις, τάση η οποία θα συνεχιστεί και τα επόμενα 30 χρόνια, είναι ότι.…

#   Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος υποβολής  αιτήσεων  δράση «κατάρτιση    Ανέργων, ανάπτυξη επαγγελματικών προσόντων» :

Το πρόγραμμα «Κατάρτιση Ανέργων, ανάπτυξη επαγγελματικών προσόντων» στοχεύει στη πιστοποίηση των αποκτηθέντων γνώσεων και των δεξιοτήτων των ωφελούμενων που θα ενταχθούν…

#    Ηλεκτρονικές αγορές – Οι προτιμήσεις των Ελλήνων και πόσα ξοδεύουν:

Τα κοινωνικά δίκτυα, η αναζήτηση πληροφοριών και το email αποτελούν τους τρεις πρώτους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο…

#    Φωτοβολταϊκά στέγης: Επιδότηση έως 60% σε 300.000 δικαιούχους :

Σε πρώτη φάση, είχε ανακοινωθεί ότι το πρόγραμμα θα δώσει 250.000 άδειες, εκ των οποίων οι 100.000 θα αφορούν οικιακή χρήση, οι 75.000 επαγγελματική στέγη και οι υπόλοιπες 75.000 αγροτική εκμετάλλευση…

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Μειώνεται το κόστος διέλευσης – E-pass στα 232 ευρώ μηνιαίως!

Published

on

By

Ειδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δ. Κωνσταντόπουλου, για “την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης” ο κ. Καραγιάννης είπε ότι όντως εντοπίστηκε μια αύξηση στους καθημερινούς χρήστες της γέφυρας (μηνιαίο πακέτο 42-45 διελεύσεων).

Όπως επισήμανε, το 2022, το πακέτο αυτό διαμορφωνόταν στα 242,56 ευρώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του παραχωρησιούχου, και το 2023 θα ανέβαινε στα 295 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι υπήρξε επικοινωνία και ουσιαστική συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την “Γέφυρα”, κατά την οποία τονίστηκε ότι “αυτή η αβλεψία θα πρέπει να διορθωθεί”.

“Σας ανακοινώνω ότι η εταιρεία αποφάσισε να αναπροσαρμόσει την τιμή του πακέτου στα 232,90 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ λιγότερα από όσα πλήρωναν οι χρήστες πέρυσι” είπε ο κ. Καραγιάννης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε σχετική ανακοίνωση θα προβεί αύριο η εταιρεία “Γέφυρα”.

“Η παρέμβαση της κυβέρνησής μας (στην αύξηση) ήταν άμεση και οφείλω να πω ότι η εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρά την αβλεψία, και το λάθος της που έκανε, το διόρθωσε άμεσα” σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντόπουλος μετέφερε τις διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα την αγανάκτηση των εργαζομένων της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των πολιτών. “Όταν θέλει, η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει πράξη” είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ