Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διεθνές Συνέδριο «The 10th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications» (IISA 2019)

Published

on

Ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στην Πάτρα, οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου «The 10th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications» (IISA 2019), οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη 17 Ιουλίου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στο Κουκούλι.

Το συνέδριο IISA 2019 αφορά σε σύγχρονα αντικείμενα του τομέα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, όπως επεξεργασία πληροφοριών και υπολογιστική ευφυΐα, συστήματα και δίκτυα πολυμέσων, εκπαιδευτική πληροφορική, κυβερνοασφάλεια, «έξυπνα» δίκτυα ενέργειας, «έξυπνες» πόλεις, ψηφιακά συστήματα φροντίδας υγείας, κλπ.

Αναμένεται να συμμετέχουν σε αυτό περισσότεροι από ογδόντα (80) επιστήμονες και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνουν τρεις ενδιαφέρουσες κεντρικές ομιλίες από υψηλού κύρους επιστήμονες του εξωτερικού, ενώ θα παρουσιαστούν πολλές ερευνητικές εργασίες από ερευνητές και διδάσκοντες ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και ερευνητικών οργανισμών. Θα παρουσιαστούν επίσης και τα αποτελέσματα Εθνικών και Ευρωπαϊκών έργων σε ειδικές συνεδρίες.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της IISA Steering Committee, η οποία αποτελείται από τους καθηγητές κ.κ. Nikolaos Bourbakis (Chair), Wright State University, USA, Georgios Tsihrintzis, University of Piraeus, Greece, Maria Virvou, University of Piraeus, Greece και Despoina Kavraki, Biological and Artificial Intelligence Foundation (BAIF), USA. Γενικοί προεδρεύοντες του Συνεδρίου είναι οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιά κ.κ. Γεώργιος Τσιχριντζής και Μαρία Βίρβου. Την επιστημονική ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος του Συνεδρίου έχουν αναλάβει οι κ.κ. Ιωάννης Χατζηλυγερούδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Μιχάλης Παρασκευάς αναπλ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ως PC Chair και Co-Chair. Επίσης, έχουν αναλάβει και την τοπική οργάνωση του συνεδρίου μαζί με τους κ.κ. Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη, αναπλ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και τους Διδάκτορες, κ.κ. Ισίδωρο Περίκο και Φωτεινή Γριβοκωστοπούλου.

Οι διοργανωτές νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους χορηγούς για την ευγενική τους υποστήριξη και ειδικότερα τους:

  • Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών
  • Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος»
  • Citrix Systems, Inc.
  • Dynacomp ΑΕΒΕ, Εφαρμογές Υψηλής Τεχνολογίας
  • Ergologic ΑΕΒΕ, Information Technology Solutions
  • Knowledge Broadband Services Α.Ε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ισορροπιστές… !

Published

on

By

Η πρόσβαση στο ρολόι της Ναυπάκτου, τον γνωστό Σεραφείμ, από την ανατολική πλευρά προσφέρει εξαιρετικό θέαμα, με την πόλη να απλώνεται στα πόδια του επισκέπτη.

Αν τυχόν ο επισκέπτης όμως είναι και κάποιας ηλικίας, η πρόσβαση είναι δύσκολη και εξαιρετικά επικίνδυνη.

Το πάλαι ποτέ προστατευτικό κάγκελο είναι σε άθλια κατάσταση, με το κενό  να  χάσκει  έτσι και δεν έχεις ισορροπία…

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για μια τρύπα !!!

Published

on

By

Κάθε χρόνο το ίδιο βιολί! Με το που πεζοδρομούνται οι παραλίες της Ψανής και του Γριμπόβου, πολλοί αφήνουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στις μπάρες και καμαρώνουν μάλιστα, ως οι μοναδικοί ξύπνιοι που βρήκαν θέση.

Αν χρειαστεί να περάσει κάποιο ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα στον παραλιακό δρόμο, θα ψάχνει τα στενά να βρει που υπάρχει τρύπα…

Τις προάλλες το φαινόμενο επαναλήφθηκε στην παραλία στο Γρίμποβο καθώς ασθενοφόρο έψαχνε την… τρύπα για να παραλάβει ασθενή!

Από την άλλη, σε τρύπα έπεσε το πόδι παραθεριστή, που αμέριμνος περπατούσε στο ξύλινο πάτωμα – παγίδα στο Γρίμποβο. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ως πότε όμως θα έχουμε την τύχη με το μέρος μας…

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσλαμβάνονται 13 Περιφερειακοί Συντονιστές για την Πολιτική Προστασία

Published

on

By

Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο (ν.4623/2019) επήλθαν σημειακές τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατ’ αρχάς, συστήνεται “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ”.  Πρόκειται, σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, για διεύρυνση των συντονιστικών μηχανισμών του Κράτους και έργο του θα είναι ο συντονισμός των ενεργειών για την άμεση αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων, μέσω της κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού για την άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων αποτροπής επέλευσης της επικίνδυνης καταστάσεως ή αποκατάστασης της δημιουργηθείσας ζημίας.

Για το Συντονιστικό Όργανο, δημιουργείται μία θέση Διοικητή, για την οποία θα επιλέγεται “πρόσωπο εγνωσμένου κύρους”, με διορισμό (σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) ή ανάθεση καθηκόντων. Η δαπάνη για τη μισθοδοσία του Διοικητή εκτιμάται στις 39.000 ευρώ περίπου (Έκθεση ΓΛΚ).

Ταυτοχρόνως, σε κάθε Περιφέρεια συστήνεται μία θέση “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ”, για την υποβοήθηση του Περιφερειάρχη σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Οι νέες θέσεις ΔΕΝ προσμετρώνται στον αριθμό των Συμβούλων και Συνεργατών που ήδη προβλέπονται για τους Περιφερειάρχες στο αρ.243 του ν.3852/2010.

Οι Περιφερειακοί Συντονιστές θα επιλέγονται και διορίζονται με Απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη, η οποία θα εκδίδεται κατόπιν ΣΥΜΦΩΝΗΣ γνώμης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (β’ εδάφιο παρ.4 αρ.93).

Η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων θα ξεκινά με δημόσια γνωστοποίηση διά του τύπου, από τον Περιφερειάρχη. Θα προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), η διάρκεια της οποίας δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τη θητεία της περιφερειακής περιόδου εντός της οποίας προσλήφθηκαν.  Θα παύουν να ασκούν τα καθήκοντά τους και θα απολύονται, αυτοδικαίως, αμέσως μόλις ο Περιφερειάρχης που τους προσέλαβε, παύσει να ασκεί, για οποιονδήποτε λόγο, τα καθήκοντά του.

Οι 13 Περιφερειακοί Συντονιστές θα έχουν ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ χαρακτήρα αρμοδιότητες, οι οποίες θα τους μεταβιβάζονται από τον εκάστοτε Περιφερειάρχη.

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ