Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Εκατόμβες νεκρών, για «μια χούφτα ευρώ» από τον τουρισμό!

Published

on

Με εκατόμβες νεκρών καθημερινά πληρώνει η ελληνική κοινωνία την άφρονα πολιτική στον τουριστικό τομέα τον περασμένο Ιούλιο, όταν η κυβέρνηση άνοιξε διάπλατα τα σύνορα, χωρίς ελέγχους και χωρίς το απαραίτητο αρνητικό τεστ του κορονοϊού.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, για τις εισπράξεις από τον τουρισμό, σε συνδυασμό με την έκρηξη κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων,  αποτελούν κόλαφο για την κυβερνητική πολιτική.

Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου εισπράχθηκαν από τον τουρισμό μόλις 3,5 δισ. ευρώ, όταν πέρυσι είχαν εισπραχθεί, 16,1 δισ. ευρώ. Χάθηκαν δηλαδή 12,6 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, από τα σχεδόν μηδενικά κρούσματα του Ιουνίου, φτάσαμε σήμερα στα άνω των 3.000 καθημερινά, ενώ το τραγικό είναι η δραματική αύξηση των θανάτων.

 Μόνο μέσα στον Νοέμβριο έχουμε καταγράψει πάνω από 1.000 θανάτους, με την αναλογία θανάτων ανά ασθενών με Covid-19 να εκτοξεύεται. Και όλα αυτά έγιναν για την είσπραξη, του ποσού των 3,5 δισ. ευρώ, από τον τουρισμό, για τα οποία, το Κράτος αναγκάζεται να δώσει πολλαπλάσια προκειμένου να στηρίξει τους πληγέντες από την πανδημία, λόγω των lockdown.

Μεταξύ του Ιουνίου και του Νοεμβρίου, το μόνο που άλλαξε, ήταν το άνοιγμα των συνόρων για τον τουρισμό, που έγινε με τρόπο ανεξέλεγκτο. Αρχικά τέθηκε ως όρος για την έλευση στην Ελλάδα το αρνητικό τεστ, αλλά κατόπιν αντέδρασε η TUI και απείλησε πως αν δεν αντικατασταθεί το υποχρεωτικό τεστ από δειγματοληπτικό στο αεροδρόμιο, θα «βγάλει την Ελλάδα» από τον τουριστικό χάρτη του καλοκαιριού του 2020.

Η κυβέρνηση υπάκουσε, με τα τραγικά αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα. Αν δεν έρχονταν στη χώρα τουρίστες με κορονοϊό, σήμερα προφανώς και δεν θα φτάναμε στα επίπεδα που βρισκόμαστε. Παρότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε μια κρίση ειλικρίνειας παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος το άνοιγμα του τουρισμού, το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα, λέει, πως, «δεν ευθύνεται ο τουρισμός».

Αν πιστέψουμε το ότι «δεν ευθύνεται ο τουρισμός», τότε σημαίνει, ότι, τα κρούσματα μέχρι και τον Ιούνιο ήταν πολύ περισσότερα από όσα ανακοίνωνε ο ΕΟΔΥ. Δεν εξηγείται διαφορετικά η έκρηξη των κρουσμάτων χωρίς να υπάρχουν κρούσματα στον ελληνικό πληθυσμό και χωρίς να φταίνε οι τουρίστες. 

Γιατί, αν δεν υπάρχουν φορείς του κορονοϊού, σε μια ομάδα πολιτών, όσο και αν αυτοί συνωστιστούν, δεν μπορεί να κολλήσει κανείς, αφού δεν υπάρχει ιός για να μεταδοθεί.

Προφανώς, φταίει ο τουρισμός και άλλη μια απόδειξη είναι, πως, το καλοκαίρι έμπαιναν σε καραντίνα ολόκληρα νησιά, την ώρα, που τα «επίσημα» κρούσματα ήταν ελάχιστα, γεγονός που προκαλούσε και τότε απορίες.

Απέραντος θρήνος

Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής, τα βιώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι κλεισμένοι στα σπίτια τους, παρατηρούν ανήμποροι, τους νεκρούς της πανδημίας να αυξάνονται δραματικά τις τελευταίες ημέρες.

Τα τελευταία 24ωρα, ο δείκτης θετικότητας δεν υποχωρεί και παρά το lockdown και κινείται σε επίπεδα άνω του 10%.
Επίσης, η μείωση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις Κυριακές και τις Δευτέρες, οφείλονται στα μειωμένα τεστ που διεξάγονται το Σαββατοκύριακο.

Παράδειγμα, την Κυριακή, ανακοινώθηκαν 1.498 κρούσματα, τα οποία προήλθαν από 14.262 τεστ που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο. Ο δείκτης θετικότητας ήταν στο 10,5%.

Χθες Δευτέρα, ανακοινώθηκαν 1.388 νέα κρούσματα από 11.209 τεστ που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 12,4%.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ο δείκτης θετικότητας. Δηλαδή, το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων επί του αριθμού των διενεργούμενων τεστ. Ο συγκεκριμένος δείκτης δείχνει να είναι σταθερά πάνω από το 10% κατά τις τελευταίες μέρες.

Επίσης, αναφορικά με τους αριθμούς των τεστ και εδώ υπάρχει μια σημαντική υστέρηση της Ελλάδας σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, υπό την έννοια, ότι είναι πολύ χαμηλά.

Παράδειγμα, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιούνται κατά το μέγιστο περίπου 25.000 τεστ ημερησίωςστο Βέλγιο, πραγματοποιούνται περίπου 60.000 τεστ την ημέρα! Έτσι εντοπίζονται ταχύτερα τα όποια κρούσματα υπάρχουν στον πληθυσμό και οι υγειονομικές αρχές δρουν αναλόγως.

Ο εφιάλτης των ΜΕΘ

Οι δείκτες που αποδεικνύουν ότι «κάτι δεν πάει καλά» με την πανδημία είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, οι νεκροί και η θετικότητα.

Και οι τρείς αυτοί δείκτες επιδεινώθηκαν δραματικά από τον Οκτώβριο και ειδικά τον Νοέμβριο.

Οι θάνατοι από μονοψήφιος αριθμός που ήταν στις αρχές Οκτωβρίου, έχουν πολλαπλασιαστεί και το Σαββατοκύριακο ξεπέρασαν τους 100 ημερησίως.

Οι ασθενείς στις ΜΕΘ έχουν επίσης πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα. Από διψήφιο νούμερο που ήταν στις αρχές Οκτωβρίου, ώρα αγγίζουν τους 550 καθώς βαίνουν αυξανόμενοι κατά τις τελευταίες ημέρες.

Καλλιγάς Κ. Ανδρέας

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Λειτουργία ιατρείου Long covid στο ΚΥ Ναυπάκτου

Published

on

By

Κέντρο-υγείας-ναυπακτου-εμβολιασμοί

Για τον μήνα Δεκέμβριο και συγκεκριμένα από 7 /12/22 έως 23/12/22 θα λειτουργεί ιατρείο “Long covid” στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου , από 08:00 έως 10:00.

Για ραντεβού οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με το τηλ. του Κέντρου Υγείας    2634 360000

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Παιδιατρική Κλινική Εξέταση- και Εμβολιασμός παιδιών Ρομά στον Δήμο Ναυπακτίας

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, θα πραγματοποιηθεί Παιδιατρική Κλινική Εξέταση-Εμβολιασμός παιδιών Ρομά το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022 από τις 9:00′ έως τις 14:00‘  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το ΚΕ.ΣΥ- Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας, την Παιδιατρική κλινική «Μητέρα», το Κέντρο Κοινότητας- Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», τα εμβόλια που θα πραγματοποιηθούν, είναι:

·      MMR: (Ιλαράς ,Ερυθράς, Παρωτίτιδας)

·      Vaqta: (Ηπατίτιδας Α)

·      Neisvac: (Μηνιγγιτιδόκοκου)

·      Prevenar 13: (Πνευμονιόκοκκου)

·      Infarix Hexa: (Διεφθερίτιδας-Ηπατίτιδας Β’- Τετάνου-Κοκκύτη- Πολιομυελίτιδας- Αιμόφιλου)

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Πατρίδες της Ρωμιοσύνης»

Published

on

By

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τον Ναυπακτιακό Χορευτικό Όμιλο Φίλων Ελληνικής Παράδοσης (ΝΑ. Χ.Ο.Φ.Ε.Π.) «ΝΑΥΣ» παρουσιάζει τραγούδια, χορούς, ήθη και έθιμα από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Βόρεια και Ανατολική Θράκη στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των 100 χρόνων από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.  Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προχώματος Θεσσαλονίκης «Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Η μουσικοχορευτική παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00’, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου.

Συντελεστές εκδήλωσης:

Ορχήστρα:

Γεωργοπούλου Παναγιώτα (σαντούρι)

Ελευθεριάδης Πάρης (ποντιακή λύρα)

Κώτσικας Γιώργος (βιολί)

Μπάκος Δημήτρης (γκάιντα – τσαμπούνα)

Μπαράκος Γιώργος (κρουστά)

Μανουσαρίδης Νίκος (τραγούδι – νταούλι)

Στεφανόπουλος Κώστας (λαούτο – ακορντεόν)

Τσιφογιάννη Βασιλική (τραγούδι)

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βαφειάδης Γιάννης

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ