Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση Κωνσταντόπουλου για αποζημιώσεις που δικαιούνται οι ιατροί ΕΣΥ που προέρχονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Published

on

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας  Αθανάσιο Πλεύρη με θέμα: Άμεση καταβολή από την 6η ΥΠΕ των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι ιατροί ΕΣΥ που προέρχονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.   Αναφέρει σε αυτή:

«Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν ιατροί ΕΣΥ της Αιτωλοακαρνανίας που προέρχονται από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, υπηρετούν στην 6η ΥΠΕ και βρίσκονται σε διαδικασία συνταξιοδότησης, λόγω της μη καταβολής της αποζημίωσης που δικαιούνται.

Συγκεκριμένα,  οι ιατροί που είχαν προσληφθεί από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ με καθεστώς εργασίας ΙΔΑΧ, μεταφέρθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δυνάμει των διατάξεων του ν.3918/2011. Στη συνέχεια, με τον ν. 4238/2014 μεταφέρθηκαν στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Ταυτόχρονα, το ΠΔ 410/1988, το οποίο παραμένει σήμερα κανονικά σε ισχύ, ρυθμίζει ζητήματα του προσωπικού που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ και στα λοιπά ΝΠΔΔ. Στο άρθρο 55 του ανωτέρω Προεδρικού Διατάγματος προβλέπεται η καταβολή αποζημίωσης στο προσωπικό αυτό μεταξύ άλλων και λόγω συνταξιοδότησης, η οποία μάλιστα αποζημίωση σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ.

Οι ιατροί που προέρχονται από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ όπως προαναφέρθηκε, προσελήφθησαν ως ΙΔΑΧ και δεν μετέβαλαν το εργασιακό τους καθεστώς κατά τη μετακίνηση στον ΕΟΠΠΥΥ και έπειτα στις ΥΠΕ της χώρας. Μετακινήθηκαν με την ίδια εργασιακή σχέση, σε οργανικές θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4238/2014 και όπως μάλιστα έχει κρίνει και ο Άρειος Πάγος με σχετική απόφασή του (ΑΠ 535/2020) Στα πλαίσια αυτά, διατηρούν το δικαίωμα να λάβουν την αποζημίωση του άρθρου 55 ΠΔ 410/1988. Κι ενώ η αποζημίωση αυτή καταβάλλεται κανονικά στους ιατρούς της χώρας (ενδεικτικά καταβάλλεται από την 1η ΥΠΕ), τούτο δεν συμβαίνει από την 6η ΥΠΕ, η οποία αρνείται αδικαιολόγητα την καταβολή της.

Το αποτέλεσμα είναι να παραβιάζονται τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ιατρών της 6ης ΥΠΕ, οι οποίοι μάλιστα βιώνουν άνιση μεταχείριση σε σχέση με συναδέλφους τους από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες.

Μάλιστα, ενώ στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Υπουργός Υγείας είχε αναγνωρίσει ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ οι οποίοι διατήρησαν το καθεστώς ΙΔΑΧ και είχε δεσμευθεί για επίλυση του προβλήματος, δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη έως σήμερα.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο προκειμένου η 6η ΥΠΕ να καταβάλλει στους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ την αποζημίωση που δικαιούνται βάσει του άρθρου 55 ΠΔ 410/1988;»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπακτος: Έως 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας καλεί όλες και όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Σημειώνεται ότι, με την απόφαση υπ’ αρ.48/2024 που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας επικαιροποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού το αίτημα του Δήμου σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ναύπακτο.  Ως εκ τούτου, και προκειμένου να ευοδωθεί το αίτημα αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εκφράσουν με αίτησή τους το σχετικό ενδιαφέρον.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται τόσο στο Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας (διεύθυνση: Θεμιστοκλή Νόβα 16, 2ος όροφος), καθημερινά μεταξύ 9:00-14:00, έως και την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, όσο και ηλεκτρονικά στο emailikosti@nafpaktos.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα για τον εκφοβισμό συνδιοργανώνουν τα Γυμνάσια της Ναυπάκτου

Published

on

By

Με θέμα «Η διαχείριση των συμπεριφορών  εκφοβισμού και ο ρόλος της οικογένειας και των  εκπαιδευτικών» το 1ο ,2ο και 3ο Γυμνάσια της Ναυπάκτου συνδιοργανώνουν Ημερίδα την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εκδηλώσεων.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κανονισμός Καθαριότητας – Τί προβλέπει

Published

on

By

Αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Ναυπακτίας, που διέπεται από δικαιώματα και υποχρεώσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των δημοτών.

Βασικές στοχεύσεις του  Κανονισμού είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, στην περίπτωση εναπόθεσης ξερών φύλλων, δέντρων, θάμνων ή απορριμμάτων κήπου χωρίς σακούλες, αλλά και εναπόθεσης κλαριών σε πεζοδρόμια ή κοινόχρηστους χώρους, χωρίς υπόδειξη των  Υπηρεσιών του  Δήμου, το πρόστιμο μπορεί να ανέλθει σε 500   ευρώ, ποσό το οποίο διπλασιάζεται σε περίπτωση  υποτροπής.

Το πρόστιμο που αντιστοιχεί σε ρύπανση με αφίσες, φέιγ — βολαν και συνθήματα μπορεί να  ανέλθει σε 1.500 ευρώ, ποσό που επίσης διπλασιάζεται σε   περίπτωση υποτροπής.

Ο Δήμος και οι αρμόδιες Υπηρεσίες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες, ωστόσο αυτό δεν αρκεί, καθώς και οι δημότες, από την πλευρά τους, θα πρέπει να συμβάλλουν στην τήρηση της  καθαριότητας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δώσουμε στον Δήμο μας την εικόνα που δικαιούται, και όλοι      επιθυμούμε, είναι η συνεργασία και η ενεργός συμμετοχή.

Οι δημότες μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τον  Κανονισμό μέσα από το επίσημο site του Δήμου Ναυπακτίας: www.nafpaktos.gr και να επικοινωνούν για επιμέρους ζητήματα με το Γραφείο Δημότη: 15199

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ