Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΑΔΚΝ και η Ναυπακτία τίμησαν τον Γιάννη Μπουλέ

Published

on

Σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας –ΑΔΚΝ σχετικά με την πρόσφατη εκδήλωση προς τιμή του Γιάννη Μπουλέ αναφέρει:

«Ως εκδήλωση σταθμός για την παράταξή μας καταγράφεται πλέον η εκδήλωση που διοργανώσαμε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στην οποία τιμήσαμε τον πρώην  δήμαρχο και ιδρυτή της παράταξης Γιάννη Μπουλέ για την 25ετή προσφορά του στην αυτοδιοίκηση και στο δήμο Ναυπακτίας.

Στην αίθουσα υπήρξε το αδιαχώρητο από εκπροσώπους θεσμών, συνεργάτες, μέλη και φίλους της παράταξης που με την παρουσία τους τίμησαν τον Γιάννη Μπουλέ σε μια ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη βραδιά για όλους μας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνοπτική παρουσίαση από την Ντίνα Ζησιμοπούλου των σταθμών της επαγγελματικής, κοινωνικής, και πολιτικής πορείας του τιμώμενου, καθώς οι περισσότεροι γνωρίσαμε άγνωστες πτυχές της μέχρι τώρα ζωής του. Στο σημείο αυτό εξέπληξαν ευχάριστα τα μήνυμα της Νάντιας Βαλαβάνη, πρώην αν. Υπουργού Οικονομικών και συμφοιτήτριας του Γιάννη Μπουλέ καθώς και ο χαιρετισμός του ομότιμου καθηγητή Παντείου, Σάββα Ρομπόλη.

Σύντομη ανασκόπηση στα χαρακτηριστικά του έργου και της προσφοράς του Γιάννη Μπουλέ έγινε από τον εκπρόσωπο της παράταξής μας, πρώην δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Αγγελόπουλο.

Μέσα από τους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου, κ.κ. Ιερόθεος μέσω του εκπροσώπου του σεβαστού πατέρα Θωμά Βαμβίνη, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο δήμαρχος Δωρίδας Γ. Καπεντζώνης, οι πρώην δήμαρχοι Τ. Λουκόπουλος και Γ. Νταουσάνης, ο αντιδήμαρχος Ν. Τσουκαλάς, ο Γ. Διευθυντής της Αιτωλικής Χ. Μιχαλόπουλος, ο δημοτικοί σύμβουλοι Ναυπακτίας Ν. Δημητρόπουλος και Πατρέων Χ. Πατούχας, ο εκλεγείς δημ. σύμβουλος Α. Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝ Θ. Δαβανέλος, η πρόεδρος της Αλκυόνης Β. Παναγοπούλου καθώς και μέσα από τους χαιρετισμούς που απέστειλαν οι βουλευτές Θαν. Παπαθανάσης και Χρ. Σταρακά και ο πρόεδρος της ΟΣΥΝ Θ. Παπαδόπουλος αναδείχθηκαν η προσωπικότητα και η προσφορά του τιμώμενου προσώπου.

Η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας Μαρία Ζιαμπάρα απένειμε στον Γιάννη Μπουλέ ένα συμβολικό δώρο και τιμητική πλακέτα ως ένδειξη  σεβασμού και ευγνωμοσύνης όλων των μελών, συνεργατών και φίλων της παράταξης.

Ανακοίνωσε επίσης την απόφαση της ΑΔΚΝ να ανακηρύξει τον Γιάννη  Μπουλέ Επίτιμο Πρόεδρο της και τη δέσμευση να συνεχιστεί και να προχωρήσει η παράταξη που ο ίδιος δημιούργησε και υπηρετεί με αφοσίωση για 25 συνεχόμενα έτη.

Ο Γιάννης Μπουλές, βαθιά συγκινημένος και πλαισιωμένος από τα παιδιά του Αποστόλη και Νάντια και τα εγγόνια του σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην καταληκτική του ομιλία ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία και τα καλά τους λόγια κάνοντας μικρή αναφορά στο έργο που πρέπει να συνεχιστεί στη Ναυπακτία.

Η παράταξή μας ευχαριστεί θερμά όλους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της και μας τίμησαν με την παρουσία τους: η Περιφερειακή σύμβουλος Έφη Γρίνου, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου Κ. Κονίδας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σ. Τσέλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Σιαμαντάς, Α. Κοτσανάς, ο εκλεγείς δημ. σύμβουλος  Σ. Γουρζής, ο εκλεγμένος πρόεδρος της Δ.Κ Ναυπάκτου Κ, Σταυρόπουλος, οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Μένιος Χάρος, του εμπορικού συλλόγου Ναυπάκτου και εκπρόσωπος του επαγγελματοβιομηχανικού  Επιμελητηρίου Αιτ/νίας Α. Παπαιωάννου, ο Διευθυντής της Παπαχαραλαμπείου Βιβλιοθήκης Γιάννης Χαλάτσης, ο πρόεδρος της ΕΝΑΜ Νίκος Τριψιάνος, πρόεδροι Κοινοτήτων και πολιτιστικών συλλόγων, συνεργάτες, μέλη και φίλοι της ΑΔΚΝ.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δήμο Ναυπακτίας για την παραχώρηση της αίθουσας, τα ΜΜΕ για την προβολή της εκδήλωσης και την εκεί παρουσία τους και τον Δημήτρη Ιωάννου για την τεχνική υποστήριξη.

Τέλος ευχαριστούμε τη Φωτεινή Πατούχα και τον Γιώργο Αγγελόπουλο για το τραγούδι που αφιέρωσαν στον Γιάννη Μπουλέ.»

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησε η αντικατάσταση σωλήνων αμιάντου επί της οδού Αθ. Νόβα

Published

on

By

Με την τοποθέτηση των σημάνσεων από τον εργολάβο στο ένα ρεύμα της οδού Αθ. Νόβα/ Μεσολογγίου ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου για την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης της Ναυπάκτου.

Το έργο και για την όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση στην πόλη θα εκτελείται τμηματικά και ανά οικοδομικό τετράγωνο, αρχής γενομένης από την συμβολή της Νόβα με την οδό Θέρμου, έως την οδό Κοτίνη.

Αναφορικά με την κυκλοφορία, η αμφίδρομη κίνηση των οχημάτων επί της Νόβα θα γίνεται μέσω φωτεινού σηματοδότη και εκ περιτροπής.

Να  θυμίσουμε πως το έργο αφορά την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης που είναι από αμιαντοσωλήνα και την τοποθέτηση δίδυμων αγωγών, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων, που θα ξεκινούν από την συμβολή της Νόβα με την οδό Θέρμου μέχρι την Λαγκαδούλα και την συμβολή της Νόβα με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και έχει προϋπολογισμό  530.000 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά την Δευτέρα 27/5 το έργο αντικατάστασης του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθ.Νόβα (Μεσολογγίου)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, ξεκινά την Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 η εκτέλεση του έργου αντικατάστασης του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου).

Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και την αντικατάστασή τους με ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις νέες προδιαγραφές.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα των παροχών,  θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της οδού Αθανασιάδη Νόβα (από τη συμβολή με την οδό Θέρμου έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως) δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.

Βασίλης Γκίζας: «Έργο βαρύνουσας σημασίας για το περιβάλλον και την υγεία»

Με αφορμή την έναρξη εκτέλεσης των εργασιών, ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας δήλωσε: «Ένας από τους βασικότερους στόχους που θέσαμε από την πρώτη θητεία μας ως δημοτική αρχή ήταν η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών με παρεμβάσεις και δημιουργία υποδομών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και τις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Με την έναρξη εκτέλεσης και του συγκεκριμένου έργου βρισκόμαστε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά σε αυτό μας το στόχο.  Η αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθανασιάδη Νόβα είναι ένα έργο βαρύνουσας σημασίας για το περιβάλλον και τη υγεία όλων μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραδίνεται η νέα γέφυρα του Εύηνου ποταμού

Published

on

By

Μετά από τριάντα μήνες παραδίνεται στην κυκλοφορία η γέφυρα του Εύηνου ποταμού. Η νέα γέφυρα που κατασκευάστηκε στην ίδια θέση με την παλιά δίνει οριστική λύση στο σημαντικό πρόβλημα της μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, μια και πρακτικά συνδέει και πάλι την Αιτωλοακαρνανία με την υπόλοιπη χώρα μέσα από την παλαιά εθνική οδό Αντιρρίου –Ιωαννίνων.

Τα εγκαίνια της γέφυρας θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 23 Μαΐου στις 6 το απόγευμα παρουσία του υπουργού μεταφορών και υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα, του περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλ/νίας Θανάση Μαυρομάτη και του του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στην ανατολική πλευρά της γέφυρας προς το Ευηνοχώρι.

Είναι γεγονός πως το έργο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, λόγω της κρισιμότητας της αλλά και της ασφυκτικής πίεσης της τοπικής κοινωνίας, της περιφέρειας και του δήμου Ναυπακτίας.

Tο οδόστρωμα της γέφυρας είναι μήκος 242 μέτρα και έχει συνολικό πλάτος στα 13,5 μέτρα.

Να θυμίσουμε ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, και πέραν της γέφυρας περιλαμβάνει και υδρομηχανικά έργα που πραγματοποιήθηκαν στην κοίτη του ποταμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ