Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ναυπακτία τίμησε τον Γιάννη Μπουλέ

Published

on

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Μπουλέ διοργάνωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας – ΑΔΚΝ για τον ιδρυτή της παράταξης, για την 25ετη πορεία του στα αυτοδιοικητικά του τόπου.

Τίμησε το ήθος του, την ευθύτητά του, τους αγώνες του και τις ιδέες του, την διορατικότητά του, τίμησε τον άνθρωπο που αταλάντευτος έδωσε τις μάχες στον αυτοδιοικητικό στίβο, με γνώμονα το δίκαιο και την προκοπή της Ναυπακτίας.

Για δώδεκα χρόνια από την θέση του δημάρχου και δεκατρία από την θέση της αντιπολίτευσης άφησε το ξεχωριστό του αποτύπωμα στην Ναυπακτία.

Στην κατάμεστη αίθουσα «Ναυπακτία», την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου ήταν όλοι εκεί.

Οι δήμαρχοι Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας και Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, οι πρώην δήμαρχοι Τάκης Λουκόπουλος, Γιάννης Νταουσάνης και Κώστας Κονίδας, ο αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς, ο πρόεδρος του ΔΛΤ Σπύρος Τσέλιος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου π. Βαμβίνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Σιαμαντάς, Ανδρέας Κοτσανάς, Νίκος Δημητρόπουλος και Σπύρος Γουρζής, οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας και του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και Θέμης Δαβανέλλος, η πρόεδρος της “Αλκυόνης” Βασιλική Παναγοπούλου, η περιφερειακή σύμβουλος Έφη Γρίνου, πολιτικοί φίλοι και πολίτες έδωσαν το «παρών».

Ο Γιάννης Μπουλές καθισμένος ανάμεσα στην κόρη του Νάντια και τον γιό του Αποστόλη Μπουλέ και τα εγγόνια του,  συγκινημένος άκουσε τα όσα από το βήμα της εκδήλωσης είπαν στους χαιρετισμούς τους οι Β. Γκίζας, Τ. Λουκόπουλος, Γ. Καπεντώνης, Γ. Νταουσάνης, Ντ. Τσουκαλάς αλλά και συμφοιτητές του μέσω επιστολών, όπως η πρ. υπουργός οικονομίας Νάντια Βαλαβάνη και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης.

Μέσα από φωτογραφικό υλικό οι διοργανωτές της εκδήλωσης «αφηγήθηκαν» και παρουσίασαν την πολιτική προσωπικότητα και το έργο του τιμώμενου Γιάννη Μπουλέ τόσο από την πολιτική και διοικητική όσο και από την ανθρώπινη πλευρά της πορείας του.

Ακολούθησε από την επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας Μαρίας Ζιαμπάρα η απονομή τιμητικής πλακέτας και ανακοίνωση για την ανακήρυξη σε επίτιμο πρόεδρο της παράταξης του Γιάννη Μπουλέ.

Συγκινημένος ο Γιάννης Μπουλές ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στην εκδήλωση και ακολούθως επιγραμματικά έκανε αναφορά στην 25ετη πορεία, δείχνοντας  ταυτόχρονα την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ναυπακτία στο μέλλον, τονίζοντας πως θα είναι «παρών» όπου χρειαστεί.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΌ ΥΛΙΚΌ ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προειδοποίηση για Καθαρισμό Οικοπέδων και Ακάλυπτων Χώρων

Published

on

By

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 (από 1/5/2024 έως 31/10/2024) σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 20/2023 (Αριθμ. 18851 οικ. Φ.700.20/ ΦΕΚ 2549 Β’/19.4.2023) ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά αυτών καθώς και των εκτός σχεδίου οικοπέδων με κτίσμα, να προχωρήσουν πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και έως 30/4/2024 σε:
  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων υλικών ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
  • Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον Δήμο, θα επιβάλλεται στους υπόχρεους το διοικητικό πρόστιμο της περ. 26 της υποπαρ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν.3463/2006, Α’ 114), σύμφωνα και με την παρ.1 του αρ.94, περ. 26 εδάφ. Β΄ του Ν.3852/2010 (Α΄87) και του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. 20/2023 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τον άμεσο καθαρισμό των οικοπεδικών χώρων και την άμεση απομάκρυνση των υπολειμμάτων με ίδια μέσα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο καθαρισμός των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων καθώς και η συντήρηση αυτών, αποτελεί πάγια υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών βάσει του αρ. 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010 και θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί άνευ προηγούμενης ειδοποίησης από την υπηρεσία μας, ιδιαίτερα καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από 1 Μάϊου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, κάθε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ιδιαίτερα σε ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) και 5 (κατάσταση συναγερμού), αλλά και όταν ο δείκτης είναι χαμηλότερος σε κρίσιμες περιοχές και ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00′-20:00‘.

Το συγκεκριμένο ωράριο τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά το 2020, έπειτα από κοινές προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.  Ενώ, λόγω της σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, το φθινόπωρο διαμορφώνεται ως εξής:

1-15 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:30′

16-30 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:00′

1-15 Οκτωβρίου: 8:00′-18:30′

16-31 Οκτωβρίου: 8:00′-18:00′

Σημειώνεται ότι, για το Κάστρο Αντιρρίου ισχύει το ωράριο λειτουργίας: 8:30′-15:30‘ και το Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η προσέλευση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται έως και 20′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά πλην Τρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες που έχουν λογαριασμούς με όνομα θανόντος να προβαίνουν σε ενημέρωση των σχετικών στοιχείων στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι οφειλέτες που δεν έχουν προβεί ακόμη σε ρύθμιση ή εξόφληση των λογαριασμών τους υπόκεινται, με βάση τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝ, σε διακοπή των παροχών τους, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Οι ανωτέρω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων και συσσωρευμένων οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ