Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θ. Παπαθανάσης: «Όχι στην Απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης»

Published

on

Με την ολοκλήρωση του κοινού Συνεδρίου ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ με θέμα το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» , ο Θανάσης Παπαθανάσης  τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το νομοσχέδιο δεν απαντά  στις ανάγκες που έχει  η τοπική αυτοδιοίκηση και οι πολίτες, είναι σε  λάθος κατεύθυνση άρα λοιπόν πρέπει είτε να αποσυρθεί ή να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση μεταξύ του υπουργείου και του αυτοδιοικητικού κόσμου» δήλωσε ο τ .Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Θανάσης Παπαθανάσης, μετά την ολοκλήρωση  της  έκτακτης γενικής συνέλευσης  της ΚΕΔΕ και το κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ ΕΝΠΕ με μοναδικό αντικείμενο το νομοσχέδιο “Κλεισθένης Ι”. Ο  κ. Παπαθανάσης εστίασε στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και είπε πως θα πρέπει το Υπουργείο να περιμένει ώστε η ΚΕΔΕ να καταθέσει εντός 2-3 μηνών ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο που θα ενισχύει τον θεσμό της αυτοδιοίκησης και θα αποτελεί μια πραγματική μεταρρύθμιση.

Δυστυχώς είναι ένα αποσπασματικό νομοσχέδιο που δεν περιλαμβάνει καμία από τις προτάσεις της ΚΕΔΕ και θα δημιουργήσει μόνο απορρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση και τεράστια προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και στους πολίτες. Η μόνη στόχευση του νομοσχεδίου είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική.

Το μείζον δηλαδή θέμα που βλέπει η κυβέρνηση ως πρόβλημα δημοκρατίας στην Αυτοδιοίκηση είναι ο τρόπος εκλογής των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών. Σημαντικότατα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που αποτελούν τροχοπέδη για τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης κατά την κυβέρνηση δεν υπάρχουν αφού καμία αναφορά δεν γίνεται σε αυτά. Η αλληλοεπικάλυψη των αρμοδιοτήτων μεταξύ Α και Β βαθμού αυτοδιοίκησης, οι πόροι που δεν προβλέπονται, καταστατική θέση των αιρετών, η πάταξη της γραφειοκρατίας, η φορολογική αποκέντρωση, η δυνατότητα των Δήμων να διαχειρίζονται τις τοπικές υποθέσεις και να υλοποιούν το πρόγραμμα τους και το έργο τους χωρίς εμπόδια είναι μόνο μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται για να μιλάμε για μία σημαντική μεταρρύθμιση του κράτους και μια πραγματική Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση.

Μόνο με ισχυρούς Δήμους θα επιτευχθεί η Ανάπτυξη του τόπου μας»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

1η και 2η θέση στους άνδρες στοLepanto Cross Country UCI XCO C2

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ημέρα των διεθνών αγώνων Lepanto Cross Country UCI XCO C2, με ελληνικές νίκες στους άνδρες, με τους Δημήτρη Αντωνιάδη και τον Περικλή Ηλία να παίρνουν 1η και 2η θέση αντίστοιχα. Δεύτερη θέση για την Βαρβάρα Φασόη στις γυναίκες και πολύ καλά πλασαρίσματα στους εφήβους. Πολύ καλή η εμφάνιση της Κυπριακής ομάδας, αλλά και Ρωσικής.

Οι παρουσιάσεις των αθλητών και οι βραβεύσεις της πρώτης ημέρας στις 20:00 στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Αύριο ξεκινά ο δεύτερος αγώνας, με τις εκκινήσεις να δίνονται στις 12:00 στο κάστρο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη για την Πανεθνική Ημέρα Δράσης στο Ε.Κ.Ν.Δ

Published

on

By

Με στόχο μια Ελλάδα που δουλεύει, παράγει, δημιουργεί και πετυχαίνει, χωρίς «λουκέτα» και στρατιές ανέργων, δέκα φορείς συγκρότησαν την «Κοινωνική Συμμαχία». Ανάμεσά τους:                                      Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας. Η πρώτη δράση για την «Κοινωνική Συμμαχία» ξεκινά την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 με την «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης, με την 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία από την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Προκειμένου να προετοιμαστούν οι τοπικοί σύλλογοι, Σωματεία και φορείς, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Πανεθνική Ημέρα Δράσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την   Τετάρτη  16  Μαΐου  2018, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου. Στην πρώτη αυτή συνάντηση- κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο συζητήθηκαν οι δράσεις που θα οργανωθούν σε τοπικό επίπεδο και κάτω από την ομπρέλα της «Κοινωνικής Συμμαχίας». Αναμένονται και νέες συναντήσεις για τον τελικό συντονισμό των δράσεων.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Owner’s Cup 2018 Regatta “Οδύσσεια» Γέμισε κατάρτια το λιμάνι

Published

on

By

Για δύο ημέρες στην Ναύπακτο «έδεσαν» σκάφη και ιστιοπλόοι που παίρνουν  μέρος στον  αγώνα «Owner’s Cup 2018 Regatta “Οδύσσεια”». Το πρώτο σκέλος του αγώνα, με αφετηρία το Βαθύ Λευκάδας είχε τερματισμό την Ναύπακτο.

Έτσι ένδεκα ιστιοπλόοι  φιλοξενούνται από το Σάββατο 12 Μαΐου και για δύο ημέρες στην πόλη, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές και τον πολιτισμό της Ναυπάκτου και της ορεινής Ναυπακτίας. Τα πληρώματα επισκέφθηκαν το αρχοντικό Μπότσαρη, συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Γιώργο Σιαμαντά όπου και ξεναγήθηκαν από την ιστορικό Ιωάννα Κωστή. Απόψε το βράδυ στις 8.30 θα γίνουν οι απονομές για το πρώτο σκέλος του αγώνα.  Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την ορεινή Ναυπακτία με εκδρομή που οργάνωσε ο Δήμος Ναυπακτίας. Την  Δευτέρα το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση για το δεύτερο σκέλος του Αγώνα με την διαδρομή Ναύπακτος – Αίγιο. Η τρίτη και τελευταία διαδρομή και η ολοκλήρωση του αγώνα είναι το Αίγιο –Κόρινθος.

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ