Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΔΑΠ: «Το 50% των παιδιών στην Αιτωλοακαρνανία μένει εκτός»

Published

on

Με αφορμή τη την αποδυνάμωση του θεσμού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ από την κυβέρνηση, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης,  σε δήλωσή του στο agriniopress.gr,  αναφέρει πως:  «οι πολιτικές απαξίωσης της εκπαίδευσης και εμπαιγμού γονέων-κηδεμόνων, μαθητών και εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση δεν έχουν τέλος.
Με τη δικαιολογία ότι διαθέτει τα κονδύλια που απαιτούνταν για την συνολική κάλυψη των θέσεων όλων των αιτούντων σε άλλες δομές, εξαιρεί τα παιδιά που πληρούν όλα τα κριτήρια», συνέχισε. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «κάνει επιλεκτική ανακατανομή πόρων».
Αναφορικά με το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ο βουλευτής υπογράμμισε πως «το 50% των μαθητών έχουν αποκλειστεί από την δυνατότητα συμμετοχής τους στα ΚΔΑΠ».
Παράλληλα, έψεξε την κυβέρνηση ότι «απογυμνώνει κάθε κοινωνική παροχή», στην παρούσα –εξαιρετικά- δύσκολη συγκυρία για την ελληνική κοινωνία και οικογένεια, «προσθέτοντάς της ένα ακόμη βάρος».
Κλείνοντας, ο κ. Μωραΐτης δήλωσε ότι «η κοινωνική συνοχή δεν αποτελεί κριτήριο της πολιτικής της κυβέρνησης», καθώς κι ότι «η κοινωνική πολιτική της εξαντλείται σε voucher κολλητών, κι όχι στην κάλυψη των πραγματικών και επειγουσών αναγκών».
Αναλυτικά, η δήλωση του Θάνου Μωραΐτη:
«Οι πολιτικές απαξίωσης της εκπαίδευσης και εμπαιγμού γονέων-κηδεμόνων, μαθητών και εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση δεν έχουν τέλος.
Τώρα βάζει στο στόχαστρο την ομαλή και πλήρη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης σε όλη τη χώρα.
Με τη δικαιολογία ότι διαθέτει τα κονδύλια που απαιτούνταν για την συνολική κάλυψη των θέσεων όλων των αιτούντων σε άλλες δομές, εξαιρεί τα παιδιά που πληρούν όλα τα κριτήρια. Και την ίδια ώρα αφήνει ακάλυπτους και τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς που καλύπτουν αυτή την πάγια κοινωνική ανάγκη με διαρκείς συμβάσεις από 7 έως 18 έτη.
Σήμερα, που οι κοινωνικές δομές στήριξης της οικογένειας θα έπρεπε να ενισχύονται, συνολικά, χωρίς αποκλεισμούς του ενός ή του άλλου, η κυβέρνηση κάνει επιλεκτική ανακατανομή πόρων.
Μόνο στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, το 50% των μαθητών έχουν αποκλειστεί από την δυνατότητα συμμετοχής τους σε αυτά.
Δε φτάνει που οι γονείς και οι κηδεμόνες δεν μπορούν να κάνουν κανένα προγραμματισμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα δεδομένα των ωραρίων, των ημερών λειτουργίας και των συνθηκών στην τάξη.
Δε φτάνει που δεν υπάρχει καμία διασφάλιση ασφάλειας και λειτουργικότητας για την εφαρμογή μέτρων προστασίας των μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αλλά υπάρχει η σίγουρη τιμωρία τους.
Σε μια εποχή που οι συνθήκες εργασίας σε κάθε οικογένεια έχουν ανατραπεί και ο οικογενειακός προγραμματισμός των καθημερινών ωραρίων εργασίας εξ αποστάσεων ή εκ περιτροπής είναι καθεστώς,
Σε μια εποχή που η προφύλαξη των μεγαλύτερων σε ηλικία μελών κάθε οικογένειας είναι αναγκαία,
Σε μια εποχή που απαιτείται να έχουμε λιγότερα παιδιά σε κάθε τάξη, διευρυμένα ωράρια και περισσότερους εκπαιδευτικούς,
Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποδυναμώσει το θεσμό των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, να μειώσει τα διαθέσιμα για την παροχή των voucher στους γονείς, να στερήσει την πρόσβαση χιλιάδων παιδιών στη δημιουργική απασχόληση, να αφήσει ακάλυπτους τους εκπαιδευτικούς και να προσθέσει άλλο ένα βάρος στην ήδη επιβαρυμένη ελληνική κοινωνία.
Η κυβέρνηση απογυμνώνει κάθε κοινωνική παροχή. Η εκπαίδευση για όλους – έχει φανεί από όλες τους τις ενέργειες – είναι προνόμιο λίγων και εχόντων.
Η κοινωνική συνοχή δεν αποτελεί κριτήριο της πολιτικής της.
Αντιθέτως, η κοινωνική πολιτική της εξαντλείται σε voucher κολλητών, κι όχι στην κάλυψη των πραγματικών και επειγουσών αναγκών.»

ΕΛΛΑΔΑ

Ενημέρωση Ενωτικής Πρωτοβουλίας για τους ετεροδημότες!

Published

on

By

Σε ανακοίνωση  η “Ενωτική Πρωτοβουλία” ενημερώνει τους  ετεροδημότες του Δήμου Ναυπακτίας.

“Η Ενωτική Πρωτοβουλία είναι εδώ για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ είτε διαμένουν εντός είτε εκτός των γεωγραφικών συνόρων του Δήμου Ναυπακτίας !

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Χαρακίδα Αλεξία στο τηλέφωνο 6955 542 965 .

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ναύπακτο την Τρίτη ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Published

on

By

Την πόλη της Ναυπάκτου θα επισκεφτεί ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Νεκτάριος Φαρμάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του σε πόλεις του  νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης θα βρίσκεται τη Τρίτη στις 7 το απόγευμα στο café «Nave» στο λιμάνι της Ναυπάκτου, για μια συνάντηση με τους πολίτες και τους φορείς όπου και θα συζητηθούν το  αποτύπωμά της πολιτικής του και οι νέες προοπτικές για την περιοχή και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη νέα πενταετία.

Όπως δηλώνει και ο ίδιος :

“Στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου, το «Όλα από την Αρχή» του 2019 μετατράπηκε σε «Μπροστά για Όλους». Δεν είναι ένα απλό σύνθημα, δεν είναι ένα απλό όνομα συνδυασμού. Είναι η υπόσχεση που σήμερα δίνουμε για την επόμενη μέρα και την επόμενη θητεία. Είναι η βούλησή μας να προχωρήσουμε μπροστά, δυναμικά αλλά και ενωτικά και σε συνεργασίες με όλους για όλους.

Ξέρουμε πως δεν φτάσαμε εκεί που θέλουμε και αξίζουμε. Ξέρουμε ότι, παρά τα πολλά που έγιναν, υπάρχουν ακόμα πολλά κενά του χθες που πρέπει να κλείσουν. Και ξέρουμε επίσης, ότι η Δυτική Ελλάδα πρέπει να σφραγίσει οριστικά και αμετάκλητα το εισιτήριό της στη νέα εποχή ανάπτυξης και προκοπής

Στόχος μας, να κερδίσουμε οριστικά και αμετάκλητα το χαμένο έδαφος, προχωρώντας δυναμικά στο αύριο ως ένας τόπος σύγχρονων υποδομών, μεγάλων χωροταξικών και αστικών αναπλάσεων και σύγχρονων ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Ως ένας τόπος όπου οι νέες ιδέες και η τεχνολογική εξέλιξη θα προχωράνε χέρι – χέρι με την επιχειρηματικότητα και τον μόχθο του αγρότη και του επαγγελματία. Ως ένας τόπος που θα πρωτοπορεί στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πράσινη μετάβαση. Και πάνω απ’ όλα, ως ένας τόπος που θα αξίζει καθένας να ζει.

Θέλουμε η Δυτική Ελλάδα να γίνει το «σπίτι» που όλοι ονειρευόμαστε! Και καλούμε κάθε πολίτη της Δυτικής Ελλάδας, κάθε κάτοικο της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας, της Ηλείας, να στηρίξει αυτή τη δημιουργική προσπάθεια.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

12ο Τουρνουά Σκάκι BLITZ «LEPANTΟ» 

Published

on

By

Ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου ( ΑΣΟΝ )’ΕΠΑΧΤΟΣ)
στο πλαίσιο του εορτασμού της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, διοργανώνει το
12ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ BLITZ «LEPANTΟ» το  Σάββατο  30 Σεπτεμβρίου 2023  στο Καφέ «IN SPOT», στην  Παραλία Ψανής.
Το σύστημα αγώνων είναι Ελβετικό 11 γύρων, χωρίς αξιολόγηση με χρόνο σκέψης
3 λεπτά + 2 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση.
Για περισσότερες λεπτομέρειες (δηλώσεις συμμετοχής κλπ) από την προκήρυξη των αγώνων στο site  του συλλόγου www.asonepaxtos.gr
Μετά το πέρας του τουρνουά μπορείτε να παρακολουθήσετε τα δρώμενα της

αναπαράστασης της Ναυμαχίας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ΔΗΜΟΣ
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ