Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστή η γέφυρα Μόρνου λόγω εργασιών επισκευής

Published

on

Στην απαγόρευση κίνησης οχημάτων και πεζών από την γέφυρα Μόρνου προχώρησε με απόφασή της η  Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας.

Η απαγόρευση ισχύει   μέχρι την 30η Ιουνίου 2023, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Η κυκλοφορία πλέον των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του ανισόπεδου κόμβου Μαλαμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Χριστίνα Σταρακά: Το ΠΑΣΟΚ γεμίζει ξανά πλατείες

Published

on

By

Σε δήλωσή της η  Χριστίνα Σταρακά, υποψήφια βουλευτής Αιτωλ/νιας μετά την συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Αγρίνιο ανάφερε:
“Πριν λίγα χρόνια μας είχαν τελειωμένους.
Τώρα γεμίζουμε ξανά πλατείες.
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο.
Όσοι και όσες βρεθήκατε χθες στην πλατεία, πείτε παντού αυτό που ζήσαμε!
Ήταν μοναδικό. Ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι η Αιτωλοακαρνανία θα πρωταγωνιστήσει στην αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ στην κάλπη της 21ης Μαΐου.
Δεν σταματάμε τον αγώνα ούτε δευτερόλεπτο.
Μέχρι να πείσουμε κάθε συμπολίτη μας.
Μέχρι τη νίκη!”

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Το τερπνόν…

Published

on

By

Το επόμενο που περιμένουμε να δούμε είναι η τοποθέτηση στο σημείο μιας ομπρέλας. Αφού αντιμετωπίστηκε η ορθοστασία, σειρά έχει η σκιά.

Της πατέντας ο Έλληνας και με την αναμονή να είναι μεγάλη, τη λύση την βρήκε μόνος του.

Αν περίμενε για  στέγαστρο στη στάση, πιο πιθανό να είχε σκιά από τα γύρω δέντρα που θα είχαν μεγαλώσει…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ταφόπλακα της κυβέρνησης στα ΚΔΑΠ των Δήμων πριν τις εκλογές

Published

on

By

“Το ΔΣ του ΠΑΣΕΚΔΑΠ, εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, καταγγέλλει με τον πιο απόλυτο τρόπο την ξαφνική και απροειδοποίητη στάση της απερχόμενης κυβέρνησης και τις ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης, να προχωρούν προεκλογικά, χωρίς καμία απολύτως συνεννόηση με τα αρμόδια θεσμικά όργανα – δηλ. την τοπική αυτοδιοίκηση (ΚΕΔΕ) και την ΕΕΤΑΑ – και τους συνδικαλιστικούς φορείς – δηλ. τον ΠΑΣΕΚΔΑΠ – στην έκδοση της φετινής Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την χρηματοδότηση αυτών των δομών, με πολύ δυσμενείς προβλέψεις για την χρηματοδότηση των δημοτικών ΚΔΑΠ.

Σε απόλυτη αντίθεση με όσα η ΚΕΔΕ και ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ προτείνουν ως προς την κατανομή του προϋπολογισμού της Δράσης, ώστε ποσά που ενδεχομένως περισσεύουν από τους Βρεφικούς Σταθμούς ή τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ να μπορούν να καλύπτουν αιτήσεις παιδιών για δημοτικά ΚΔΑΠ, σύμφωνα με ενημέρωσή μας από τα συναρμόδια Υπουργεία όχι μόνο δεν θα δοθεί αυτή η δυνατότητα, αλλά αντιθέτως θα μειωθούν οι πόροι για τα ΚΔΑΠ κατά 15.000.000€, με το επιχείρημα ότι θα στηριχτούν περισσότερο οι αιτούντες για ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Η μείωση αυτή θα προκαλέσει την επέκταση του αποκλεισμού από τα ΚΔΑΠ για 15.000 παιδιά ακόμα, τα οποία θα προστεθούν στα 84.000 παιδιά που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ το 2022-2023 ενώ πληρούσαν τα κριτήρια.

Η απερχόμενη Κυβέρνηση σχεδιάζει λίγες μέρες πριν τις εκλογές να αφήσει “καμένο τόπο” στον τομέα της άκρως αναγκαίας για κάθε οικογένεια δημιουργικής εξωσχολικής απασχόλησης των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών, χορηγώντας voucher σε μόλις 35.000 παιδιά, αφήνοντας εκτός ΚΔΑΠ πάνω από 100.000 παιδιά σε όλη την χώρα.

Μία πολιτική – όπως μας διεμήνυσαν – απόφαση, η οποία πέρα από το απίστευτα αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο, θα έχει επίσης καταστροφικές συνέπειες και για τις θέσεις εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων στα ΚΔΑΠ των Δήμων, που εργάζονται με άκρως επισφαλείς σχέσεις εργασίας, οι οποίοι θα βρεθούν στην ανεργία λόγω της προχρηματοδότησης των δημοτικών κοινωνικών δομών για το παιδί και την οικογένεια, σε μια εποχή μάλιστα που εντείνεται η οικονομική εξαθλίωση και η φτωχοποίηση της πλειοψηφίας των οικογενειών στην χώρα μας.

Καλούμε τους γονείς και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να βροντοφωνάξουν “έως εδώ” και την απερχόμενη Κυβέρνηση του δόγματος του νεοφιλελευθερισμού και της “αυτορρύθμισης της αγοράς” που στοχεύει στην διάλυση του κοινωνικού κράτους, και τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων να ακούσουν την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους και να σταματήσει κάθε ρύθμιση, κάθε πολιτική απόφαση, κάθε σκέψη για περαιτέρω υποχρηματοδότηση των Δημοτικών ΚΔΑΠ μέσω της υπό έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Καλούμε επίσης όλα τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς να καταδικάσουν δημόσια και με κάθε τρόπο την δεδηλωμένη ακόμα και στη Βουλή προσπάθεια αφανισμού των ΚΔΑΠ των Δήμων, καθώς “δεν είναι προτεραιότητα” για τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Καλούμε, τέλος, την ΚΕΔΕ, που πάντα συμπαραστέκεται στις αγωνιστικές προσπάθειες και στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου μας με την σειρά της να καταγγείλει την Κυβέρνηση γι’ αυτή την ύπουλη προσπάθεια διάλυσής των κοινωνικών δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης για το παιδί και την οικογένεια.”

Με  εκτίμηση

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Διαμαντής Αντώνης

Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Ζιάκου Κατερίνα

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ