Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Κοινή επιστολή Δημάρχων Αιτωλ/νίας για τα ΚΔΑΠ

Published

on

Κοινή επιστολή των Δημάρχων Ν.Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα των Δημάρχων Μεσολογγίου, Αγρινίου, Ναυπακτίας, Ακτίου-Βόνιτσας, Θέρμου και Ξηρομέρου προς το Γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Εσωτερικών, την Υφυπουργό Εργασίας, τους Βουλευτές Ν.Αιτωλοακαρνανίας, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ, σχετικά με το σοβαρό θέμα του αποκλεισμού ωφελούμενων από τη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».  Όπως τονίζουν οι Δήμαρχοι, ο αποκλεισμός αυτός  θα επιφέρει σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και εργασιακές επιπτώσεις.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Θέμα: Επιστολή Δημάρχων Αιτωλ/νίας για αποκλεισμό ωφελούμενων Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματική Ζωής»

“Αξιότιμοι,

Εξετάζοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στους Δήμους μας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ωφελούμενων της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματική Ζωής» για την προσεχή περίοδο, εκτιμούμε ότι ο αποκλεισμός δικαιούχων από τις Δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) θα επιφέρει εξόχως σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή εκατοντάδων οικογενειών.  Διανύουμε μία πρωτόγνωρη περίοδο και οι συγκεκριμένες Δομές αποτελούν τη βασική, αν όχι τη μοναδική, διέξοδο για τα παιδιά, ειδικά στην περιφέρεια. Ως εκ τούτου, με τον αποκλεισμό τους επιβαρύνεται ο οικογενειακός προγραμματισμός με ανυπολόγιστες, μάλιστα, συνέπειες.

Ταυτόχρονα, οι επιπτώσεις θα είναι εξίσου σοβαρές σε εργασιακό επίπεδο, δεδομένου ότι διακυβεύονται θέσεις εργασίας.  Το αποτέλεσμα θα είναι να οδηγηθούν στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενοι και μάλιστα επιστήμονες, η απορρόφηση των οποίων θα είναι εξαιρετικά δύσκολη στην περιφέρεια. Ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία, όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας της χώρας.  Σας επισημαίνουμε ότι, οι ημερομηνίες είναι πολύ πιεστικές, καθώς την 31η Αυγούστου λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων με κίνδυνο, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, να οδηγηθούν εκατοντάδες στην ανεργία.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα ΚΔΑΠ αποτελούν βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής πολιτικής που ασκούν οι Δήμοι μας προσφέροντας σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο.

Ακόμη και την ύστατη στιγμή, ζητούμε να ενισχυθεί το Πρόγραμμα με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και σας καλούμε να στηρίξετε τις Δημοτικές Δομές εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στα ΚΔΑΠ, τη συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων σε αυτές και τη βιωσιμότητα των αντίστοιχων δημοτικών φορέων.

Οι υπογράφοντες Δήμαρχοι Αιτωλ/νίας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Κων/νος Λύρος

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Γιώργος Παπαναστασίου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ Βασίλης Γκίζας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ Γεώργιος-Θεόδωρος Αποστολάκης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΟΥ Σπύρος Κωνσταντάρας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Γιάννης Τριανταφυλλάκης”

 

ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για voucher στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Published

on

By

Σημαντική αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για το «Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών για την Παροχή Φροντίδας και Φιλοξενίας σε παιδιά Προσχολικής Ηλικίας» αποφάσισαν τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών. Θυμίζουμε ότι μετά το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής», με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου και αποκλειστικά με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εργασίας,  δημιουργήθηκε ένα νέο παράλληλο πρόγραμμα για μητέρες με υψηλότερα εισοδήματα που εργάζονται στον Ιδιωτικό αλλά, για πρώτη φορά, και στον Δημόσιο τομέα.Μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεωδωρικάκου και της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται κατά 6.000 ευρώ σε κάθε κατηγορία.

Συγκεκριμένα, ενώ έως τώρα στο πρόγραμμα ως ύψιστο οικογενειακό εισόδημα προβλέπονταν τα 39.000 ευρώ, τώρα αυξάνονται στα 45.000 ευρώ.

Αναλυτικά, τα εισοδηματικά κριτήρια καθορίστηκαν ως εξής:

  • Έως τριάντα έξι χιλιάδες (36.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο (2) παιδιά
  • Έως τριάντα εννέα χιλιάδες (39.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν έως τρία (3) παιδιά
  • Έως σαράντα δύο χιλιάδες (42.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν τέσσερα (4) παιδιά και
  • Έως σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε (5) και άνω.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε όσες μητέρες έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής» αλλά δεν έγινε δεκτή.

Το Υπουργείο Εργασίας τονίζει τη σημασία της υποβολής των αιτήσεων για τη βελτίωση των όρων της επαγγελματικής ζωής των δικαιούχων και τους καλεί να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που παρέχεται.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά στην παροχή συνολικά 15.000 θέσεων σε σταθμούς για βρέφη και νήπια ηλικίας από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών.

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στην ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr) έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Πεζοπορικές διαδρομές & προκλήσεις μέσω “P.A.T.H”

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Σεπτέμβριου το πρωί  στο Κέντρο Τουριστικής & Πολιτιστικής Πληροφόρησης (κτίριο “Ναυπακτία”), Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου, ενημερωτική εκδήλωση – παρουσίαση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «P.A.T.H.» το οποίο υλοποιεί η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η εκδήλωση αφορούσε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας  INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020, με τον τίτλο «Προώθηση τουριστικής ελκυστικότητας της Δυτικής Ελλάδας μέσω διαδρομών πεζοπορίας και εισαγωγή νέας τουριστικής προσέγγισης (P.A.T.H.)».

Στόχος του έργου είναι, η τουριστική ανάδειξη και προβολή της Δυτικής Ελλάδας μέσω της δημιουργίας ειδικά διαμορφωμένων ηλεκτρονικών διαδρομών πεζοπορίας της περιοχής.

Η δημιουργία των θεματικών  διαδρομών  πρόκειται να  ενισχυθεί από  την ανάπτυξη  μιας ολοκληρωμένης πολυμεσικής διαδικτυακής πλατφόρμας που θα επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους ανάλογα με τις εξατομικευμένες  ανάγκες τους. Προβλέπεται, επίσης, η ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων για τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων διαδρομών που θα επιτρέπουν την πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Ειδικότερα, η δημιουργία των ηλεκτρονικών θεματικών διαδρομών θα προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν μονοπάτια ιδιαίτερου φυσικού κάλους και βιοποικιλότητας, χρησιμοποιώντας σημάνσεις QR code, διαδραστικούς χάρτες και εφαρμογές που επιτρέπουν σε κάθε επισκέπτη ξεχωριστά να περιηγηθεί στις επιλεγμένες διαδρομές (self-guiding tourism).

Η εκδήλωση απευθύνεται στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε εκπροσώπους λοιπών φορέων. Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και λοιπών φορέων ενημερώθηκαν για τις στοχευμένες δράσεις του έργου που αφορούν στην κινητοποίηση και συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων στη διαμόρφωση των διαδρομών. Επιπρόσθετα, οι συναφούς αντικειμένου και ενδιαφέροντος εκπρόσωποι φορέων – περιβαλλοντικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, τουριστικές επιχειρήσεις,  ενημερώθηκαν  σχετικά  με την προοπτική αξιοποίησης της δυνατότητας δικτύωσης που θα προσφέρει το νέο αυτό τεχνολογικό εργαλείο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Β. Γκίζας, ο αντιδήμαρχος Γ. Παπαιωαννίδης, ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ Δ. Καπώνης καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

γελοιογραφία-της-εβδομάδας-Ναύπακτος-πολιτική-σάτυρα-Nafsweek

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ