Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρατάνε το «στασίδι» Κοτρωνιάς, Σαλαμούρας, Σμπούκη και Κούκουνας ;

Published

on

Η δημοτική παράταξη του  Τάκη Λουκόπουλου  εμφανίζεται ή θα εμφανιστεί στο τέλος της θητείας της εντελώς αποδυναμωμένη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πενταετής θητεία της Δημοτικής αρχής λήγει την 31η Αυγούστου 2019, τρεις μήνες δηλαδή μετά τις Δημοτικές εκλογές της 19ης Μαΐου και τις επαναληπτικές της 26ης Μαΐου.

Εύλογες είναι οι απορίες και τα ερωτήματα από τους Δημότες. 

Βασικό ερώτημα: Θα παραδώσουν τις έδρες τους ο Θωμάς Κοτρωνιάς και ο Χρήστος Σαλαμούρας;  Απ’ ότι φαίνεται και καταγράφεται στην «επιστολή εξόδου» Κοτρωνιά    αλλά και σε αυτήν του Σαλαμούρα που ακολούθησε, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ούτε και  θέμα ανεξαρτητοποίησης αμφότερων.

Άρα θα λειτουργούν μέσα από τις θέσεις ευθύνης (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος Συνδέσμου ΧΥΤΑ) κάνοντας προφανώς αντιπολίτευση στην πρώην δημοτική τους ομάδα.

Πόσο πολιτικά ηθικό εμφανίζεται αυτό;

Να σημειώσουμε πως το 2014 και προ των εκλογών, ο Θωμάς Κοτρωνιάς, που ανήκε τότε στην δημοτική παράταξη Παπαθανάση, παρέδωσε την έδρα του και προσχώρησε ως υποψήφιος στην «Ενωτική Πρωτοβουλία» του Τάκη Λουκόπουλου.

Επίσης κατά την παραίτηση του Γιάννη Ράπτη και την παράδοση της έδρας του, από την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου,  ο Θωμάς Κοτρωνιάς είχε μιλήσει τότε με κολακευτικά λόγια και για έντιμη πολιτική στάση του απερχόμενου Γιάννη Ράπτη.

Επιπρόσθετα, σε προεκλογική περίοδο και με γνωστό σε όλους ότι οι  Κοτρωνιάς, Σαλαμούρας, Κούκουνας και κατά μεγάλη πιθανότητα η Σμπούκη  «κοιτάζουν» προς τον συνδυασμό του Βασίλη Γκίζα, δεν μπαίνει και πάλι θέμα πολιτικής ηθικής; 

Θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από τους υποψήφιους Δημάρχους τα ονόματα που θα στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια και αυτοί θα κρατάνε το «στασίδι»;

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη για το : «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο»

Published

on

By

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας ( Ο.ΣΥ.Ν ) και οι  Συνδιοργανωτές Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνουν  συνέντευξη τύπου με θέμα: «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο».

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξενία στην Ναύπακτο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφιος με το Ν. Φαρμάκη στην Περιφέρεια Ο Γ. Σύψας

Published

on

By

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας, Γιάννης Σύψας.

Αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Η συμμετοχή μου στα κοινά είχε πάντα ως στόχο την προσφορά, δίχως να υπολογίζω το πολιτικό κόστος και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω συγκρουστεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Η μέχρι τώρα πορεία του Νεκτάριου Φαρμάκη, ενός ανθρώπου με ήθος, αρχές και όραμα, ενός ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ο κυρίαρχος λόγος της συμπόρευσης μαζί του.

Η νέα μου προσπάθεια ξεπερνά τα όρια της Ναυπακτίας και αφορά το σύνολο του Νομού μας. Η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, η καλύτερη συγκρότηση των κοινωνικών δομών, η βελτίωση της καθημερινότητας καθώς και η δημιουργία πλούτου αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου.

Ελπίζω με τη δική σας ψήφο, να έχω τη δυνατότητα να σας εκπροσωπήσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα του τόπου μας και των ανθρώπων του!».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά την Δευτέρα το Θεματικό Πάρκο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο στο κλειστό του Παπαχαραλάμπειου

Published

on

By

Από την Δευτέρα 25 έως την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενείται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πρόκειται για τον 2ο κύκλο δράσεων του πρώτου βιωματικού – διαδραστικού πάρκου, που σχεδιάστηκε στην Ελλάδα και είναι αποτέλεσμα της κοινής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό οι μαθητές δημοτικών σχολείων να γίνουν συμμέτοχοι στην ορθολογική χρήση των νέων τεχνολογιών, να καταλαβαίνουν τα όρια τους στη χρήση του διαδικτύου, αλλά και να ενημερωθούν για την πρόληψη από κινδύνους που εντοπίζονται στο Διαδίκτυο.

Στόχος της δράσης είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όσα το δυνατόν περισσότερα παιδιά της Δυτικής Ελλάδας να ενημερωθούν για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο.

Το Θεματικό Πάρκο για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες. Τηλεπαιχνίδια τύπου μπάζερ, επιδαπέδιο παιχνίδι, ζωντανή επίδειξη σε υπολογιστές για τους κινδύνους του διαδικτύου και έκθεση ζωγραφικής, με στόχο οι μικροί χρήστες του διαδικτύου να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν σωστά τις νέες τεχνολογίες και να γνωρίσουν τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο.

Ο κύκλος των δράσεων του Θεματικού Πάρκου πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Ναυπακτίας, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, του Οργανισμού Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, καθώς και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ