Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Με στόχο μια νέα δημιουργική χρονιά για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

Από το 2016 λειτουργούν με ιδιαίτερη επιτυχία τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ναυπακτίας. Με την καθοδήγηση του επιστημονικά και παιδαγωγικά καταρτισμένου προσωπικού των δομών τα παιδιά (ηλικίας από 5 έως 12 ετών) καθημερινά αξιοποιούν δημιουργικά τον χρόνο τους ακολουθώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Αθλητισμός, Δημιουργικό παιχνίδι, Πληροφορική, Εικαστικά, Θέατρο, Χορός, Μουσική, Μαγειρική, Πειράματα, Μύθοι και Παραδόσεις εντάσσονται στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών με στόχο τη σωματική ευεξία, την πνευματική καλλιέργεια, την αισθητική αγωγή, την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Για τη νέα περίοδο έχουν προγραμματιστεί και επιπλέον νέες δραστηριότητες όπως Επαυξημένη Πραγματικότητα, STEM projects, Zumba junior – Zumba kids, χορός latin,  yoga kids και Οριγκάμι.

Η εμπειρία του προσωπικού, οι ασφαλείς υποδομές και ο πλούσιος εξοπλισμός των ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας απογειώνουν τη δημιουργικότητα  και τη φαντασία των παιδιών.

Η υποβολή αιτήσεων για τη νέα περίοδο 2020 -2021  ξεκινά την Παρασκευή 17 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη  5 Αυγούστου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες μητέρες  (μισθωτές του ιδιωτικού τομέα ή αυτοαπασχολούμενες) και οι άνεργες. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα). Οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον επιλεγούν λαμβάνουν voucher προκειμένου να επιλέξουν τη δομή που θέλουν να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους.

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ναυπακτίας

τηλέφωνο επικοινωνίας 2634038111

email: dkeanafpaktias@gmail.com

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ρεσιτάλ με έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο Κάστρο Αντιρρίου

Published

on

By

Τραγούδι Μπέττυ Χαρλαύτη, πιάνο Γιάννης Μπελώνης, κρουστά Στέφανος Θεοδωράκης 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, γιορτάζοντας την συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη (1925), διοργανώνει σειρά συναυλιών προς τιμήν του. Θα παρουσιαστούν εμβληματικά τραγούδια του που «σημάδεψαν» τον ελληνισμό για περισσότερο από μισό αιώνα, λυρικές και επικές αναφορές από τους κύκλους τραγουδιών του σε συνεργασία με τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, «ψηφίδες» από τις παγκοσμίου φήμης κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και τα μεγαλειώδη λαϊκά του έργα. Έργα που άφησαν ανεξίτηλα τα «δακτυλικά» τους αποτυπώματα τόσο στην διεθνή μουσική δημιουργία, όσο και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Οι τέσσερις χαρισματικοί, καταξιωμένοι και αναγνωρισμένοι για την καλλιτεχνική τους προσφορά, ερμηνευτές, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ζαχαρίας Καρούνης και Μπέττυ Χαρλαύτη (συναυλίες Κάστρου Αντιρρίου) , επικυρώνουν με τον καλύτερο τρόπο την διαχρονικότητα των μηνυμάτων της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, μεταλαμπαδεύοντας το βαθύτερο νόημά τους στις νεότερες γενιές.

Η ερμηνεύτρια Μπέττυ Χαρλαύτη, χαρακτηρισμένη και ως “η φωνή του Μίκη Θεοδωράκη από τη νέα γενιά ερμηνευτών”, πρόκειται να δώσει δύο ρεσιτάλ με τραγούδια του μεγάλου συνθέτη στις 18 και 19 Αυγούστου στο κάστρο Αντιρρίου.

Μαζί τους στο πιάνο, ο ενορχηστρωτής και Υπεύθυνος της Μουσικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μια δεκαετία.

 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη   –   Ώρα έναρξης 21:00

Απαραίτητη η κράτηση θέσης μέσα από την παρακάτω πλατφόρμα:

(Σημείωση: Οι πλατφόρμες διαθέτουν επιλογή ακύρωσης ώστε να διατεθεί η θέση ξανά στο κοινό)

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Εγκώμια της Παναγίας σήμερα Πέμπτη στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου στο Αντίρριο

Published

on

By

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Σπύρος Σούλης: «Ο δικός μου τόπος είναι …η φύση »

Published

on

By

Ναυπακτία: Βαράσοβα
Γνωρίστε έναν ορεινό τόπο μοναδικού φυσικού κάλλους. Αποδράστε σε μαγευτικά
ορεινά τοπία, περπατήστε σε πανέμορφες πεζοπορικές διαδρομές, δοκιμάστε μία
ανεπανάληπτη εμπειρία αναρρίχησης και λάβετε μέρος σε εξωτερικές
αθλητικές δραστηριότητες μέσα στην φύση.
Δείτε το video «Ο δικός μου τόπος είναι …η φύση » με τον διακεκριμένο ορειβάτη και
αναρριχητή, Σπύρο Σούλη

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ