Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια ξεχωριστή ποδηλατική εμπειρία… με Ασφάλεια!

Published

on

Ξεκίνησαν από σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου οι δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες ορεινής ποδηλασίας της Άνω Χώρας Ναυπακτίας. Οι αγώνες πραγματοποιούνται για δέκατη συνεχή χρονιά, με τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας και όχι μόνο, να δίνουν το “παρών”.

Η περιβαλλοντική οργάνωση ‘Πράσινο+Μπλέ’, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας και με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, υλοποιεί και φέτος το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Αυγούστου στην πανέμορφη Άνω Χώρα Ναυπακτίας τους αγώνες ορεινής ποδηλασίας (mountain bike + roadbike).

Σε ανακοίνωσή της  η οργάνωση “Πράσινο+Μπλέ” αναφέρει:  

Αγαπητοί φίλοι,
Μετά από μήνες κλεισμένοι στο σπίτι, ένας ποδηλατικός αγώνας που σας αξίζει.
Ξεδώστε με τους φίλους σας, σε υπέροχα δασικά μονοπάτια!
Προετοιμαζόμαστε με προτεραιότητα την ασφάλειά σας, για ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού.
Με αίσθημα ευθύνης και βάση οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. ακολουθούμε υγειονομικό πρωτόκολλο με στόχο τη δική σας ασφάλεια!

 • Ηλεκτρονικά και μόνο: ή ενημέρωση αγώνων, δηλώσεις συμμετοχής, υπεύθυνη δήλωση υγείας, πληρωμή κόστους συμμετοχής κ.α.
 • Έως 40 max συμμετοχές για κάθε αγώνα: 40max για road 35km / 40max για mtb 40km/ 40max για mtb 26km, ανεξάρτητα φύλου ή ηλικιακής κατηγορίας.
 • Απολυμάνσεις των κοινόχρηστων χώρων γραμματείας, αφετηρίας αγώνων και χώρου απονομών, πριν και μετά από κάθε αγώνα και απονομές.
 • Αποστάσεις και επιδαπέδια σήμανση  σε εκκινήσεις, γραμματεία αγώνων καθώς και θερμομέτρηση αγωνιζομένων κατά την προσέλευση παραλαβής αριθμών αγώνων.
 • Ύπαρξη υγειονομικού υλικού όπως κοινόχρηστα αντισηπτικά, κάδοι, γάντια  κλπ
 • Ασφαλή διαχείριση συσκευασμένων προϊόντων τροφοδοσίας / υδροδοσίες /μπάρες  κ.α.
 • Νοσοκομειακά/ιατρικό προσωπικό/διασώστες βουνού/24ωρη λειτουργία Κ.Υ. Άνω Χώρας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης αγωνιζομένων και επισκεπτών…

Οι δηλώσεις συμμετοχής άνοιξαν σήμερα 15 Ιουλίου μέσω του site www.prasinomple.gr  και κλείνουν αυστηρά στις 14 Αυγούστου στις 24:00 

   Προκήρυξη αγώνων
Υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων
Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και σας περιμένουμε!!!

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν με επιτυχία οι θεατρικές παραστάσεις στο «ΟΙΚΟθέατρο» 2024

Published

on

By

Ξεκίνησαν με επιτυχία, στη Ναύπακτο, οι πρώτες θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, που διοργανώνει για 13η χρονιά η Περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» σε συν διοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Την Κυριακή (25/02) υλοποιήθηκαν με επιτυχία στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, οι δύο πρώτες θεατρικές παραστάσεις.

Πρώτη του 35ου ΔΣ Δημοτικού σχολείου Πάτρας τάξη Δ’  και δεύτερη του 3ου Δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου τάξη Δ2’, με τα έργα, «Η πολιτεία των πουλιών» μια διασκευή του έργου Όρνιθες του Αριστοφάνη και  το έργο «Το νησί του ποτέ ποτέ» διασκευή του έργου της Μαρίνας Γιώτη αντίστοιχα.

Τους θεατές καλωσόρισε ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του «Πράσινο +Μπλε» Τάσος Ξύδης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν.

Παρών ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας Άγγελος Σταυρόπουλος ο οποίος αφού τόνισε τη σημασία υλοποίησης παρόμοιων δράσεων συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Καλή επιτυχία στους μαθητές τους ευχήθηκαν και οι δντες των ΔΣ που συμμετείχαν.

Οι παρευρισκόμενοι γονείς, εκπαιδευτικοί και μικροί θεατές κάθε ηλικίας, χειροκρότησαν τη προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, εισπράττοντας με τον καλύτερο τρόπο, μηνύματα για  την κλιματική αλλαγή.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του 35 ΔΣ Πάτρας, στον διευθυντή Κυριάκο Κυριτσόπουλο, στη δασκάλα της Δ1’ τάξης κα Ευγενία Βασιλακοπούλου και στην Θεατρολόγο του σχολείου κα Τέτη Ζέρβα, καθώς και από το 3ο ΔΣ Ναυπάκτου στη Δντρια κα Βάσω Πολυδώρου, την δασκάλα της Δ’ τάξης Ηρώ Κουτσιμπέλου, την Μαρία Ασπρούλια που έκανε τη διασκευή του έργου, την Ξανθή Κόκκαλη και τη Μαριάννα Κιτσοπούλου στο χορό και χορογραφία, την Μαριαλενα Μπόκαρη στο τραγούδι και φυσικά για την σκηνοθεσία του έργου  στην Γιαλούρη Φωτεινή.

Χορηγοί υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυρο Lurpak της εταιρίας Arla, τα καταστήματα τροφίμων s/m ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και η 1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας.

     Την προσεχή Κυριακή 03 Μαρτίου στις 18:00 θα υλοποιηθούν οι θεατρικές παραστάσεις:

 • «Όταν η κοκκινοσκουφίτσα συνάντησε την πρασινοσκουφίτσα» της Στ. Κάτσου Καντάνη από το 3ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – Τάξη Γ’ και
 • «Ο Καραγκιόζης Οικολόγος» της Μαρίας Αργυρίου από το 4ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – Τάξη Δ’

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Σημ.: Για περισσότερες πληροφορίες: Πράσινο+Μπλε  κιν. 693 6052 888 – info@prasinomple.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει αυλαία την Κυριακή το “ΟΙΚΟθέατρο”

Published

on

By

Η δράση ξεκίνησε πριν 13 χρόνια στη προσπάθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης  Πράσινο+Μπλε να  βρει τρόπους για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και ΚΔΑΠ Ναυπακτίας, σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος.
Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  στηρίζουν την προσπάθειά ως συνδιοργανωτές και τους ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια!

Διευθυντές, Δάσκαλοι, Θεατρολόγοι, Μουσικοί, Καλλιτεχνικοί, Γυμναστές κ.α. συμμετέχουν με δική τους επιλογή,    στη προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών και είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Με διαδραστικό τρόπο, όπως αυτός των θεατρικών παραστάσεων, περνούν στα παιδιά μηνύματα για το περιβάλλον, τη σωστή διατροφή, τη διαφορετικότητα κ.α. ενώ παράλληλα κοινωνικοποιούν τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, μέσα από το θέατρο.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν και συμμετείχαν μέχρι σήμερα στη δράση, καθώς και τους χορηγούς μας: βούτυρο LURPAK της εταιρίας Arlα, την αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και τον Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας. που στηρίζουν κάθε χρόνο την προσπάθειά μας.

Οι δύο πρώτες θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν αυτή τη Κυριακή  25 Φεβρουαρίου στις 18:00, με ελεύθερη την είσοδο για το κοινό και με τα θεατρικά:

1.«Η πολιτεία των πουλιών» διασκευή «όρνιθες» του Αριστοφάνη, από το φιλοξενούμενο 35ο Δ.Σ. Πάτρας – τάξη Δ’1 &

 1. «Το νησί του ποτέ ποτέ» της Μαρίνας Γιώτη, από το 3ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Δ’

Το συνολικό κόστος των θεατρικών παραστάσεων δεν επιβαρύνει τα Δημοτικά Σχολεία, μόνο τους συνδιοργανωτές.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την παρακολούθηση των παραστάσεων, συστήνεται  στους θεατές η χρήση μάσκας!

Σημ.: Για περισσότερες πληροφορίες: Πράσινο+Μπλε  κιν. 693 6052 888 – info@prasinomple.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΝΔ:  Συνέντευξη από ΓΣΕΕ και ΕΕΚΕ για την ακρίβεια

Published

on

By

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΕΕΚΕ σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας – ΕΚΝΔ  την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 και  ώρα 18:00.

Η συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (Αποκαύκου 16, ) θα έχει θέμα: «Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ – Πως τα κέρδη της απληστίας πολλαπλασιάζουν τις τιμές από το χωράφι στο ράφι».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ