Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες δραστηριότητες στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

Από το 2016 λειτουργούν με ιδιαίτερη επιτυχία τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ναυπακτίας. Με την καθοδήγηση του επιστημονικά και παιδαγωγικά καταρτισμένου προσωπικού των δομών τα παιδιά (ηλικίας από 5 έως 12 ετών) καθημερινά αξιοποιούν δημιουργικά τον χρόνο τους ακολουθώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Αθλητισμός, Δημιουργικό παιχνίδι, Πληροφορική, Εικαστικά, Θέατρο, Χορός, Μουσική, Μαγειρική, Πειράματα, Μύθοι και Παραδόσεις εντάσσονται στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών με στόχο τη σωματική ευεξία, την πνευματική καλλιέργεια, την αισθητική αγωγή, την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Για τη νέα περίοδο έχουν προγραμματιστεί και επιπλέον νέες δραστηριότητες όπως Επαυξημένη Πραγματικότητα, STEM projects, Zumba junior – Zumba kids, χορός latin,  yoga kids και Οριγκάμι.

Η εμπειρία του προσωπικού, οι ασφαλείς υποδομές και ο πλούσιος εξοπλισμός των ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας απογειώνουν τη δημιουργικότητα  και τη φαντασία των παιδιών.

Η υποβολή αιτήσεων για τη νέα περίοδο 2020 -2021  ξεκίνησε την Παρασκευή 17 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη  5 Αυγούστου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες μητέρες  (μισθωτές του ιδιωτικού τομέα ή αυτοαπασχολούμενες) και οι άνεργες. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα). Οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον επιλεγούν λαμβάνουν voucher προκειμένου να επιλέξουν τη δομή που θέλουν να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους.

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ναυπακτίας  τηλέφωνο επικοινωνίας 2634038111

email: dkeanafpaktias@gmail.com

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπακτος: Έως 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας καλεί όλες και όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Σημειώνεται ότι, με την απόφαση υπ’ αρ.48/2024 που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας επικαιροποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού το αίτημα του Δήμου σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ναύπακτο.  Ως εκ τούτου, και προκειμένου να ευοδωθεί το αίτημα αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εκφράσουν με αίτησή τους το σχετικό ενδιαφέρον.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται τόσο στο Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας (διεύθυνση: Θεμιστοκλή Νόβα 16, 2ος όροφος), καθημερινά μεταξύ 9:00-14:00, έως και την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, όσο και ηλεκτρονικά στο emailikosti@nafpaktos.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα για τον εκφοβισμό συνδιοργανώνουν τα Γυμνάσια της Ναυπάκτου

Published

on

By

Με θέμα «Η διαχείριση των συμπεριφορών  εκφοβισμού και ο ρόλος της οικογένειας και των  εκπαιδευτικών» το 1ο ,2ο και 3ο Γυμνάσια της Ναυπάκτου συνδιοργανώνουν Ημερίδα την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εκδηλώσεων.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κανονισμός Καθαριότητας – Τί προβλέπει

Published

on

By

Αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Ναυπακτίας, που διέπεται από δικαιώματα και υποχρεώσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των δημοτών.

Βασικές στοχεύσεις του  Κανονισμού είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, στην περίπτωση εναπόθεσης ξερών φύλλων, δέντρων, θάμνων ή απορριμμάτων κήπου χωρίς σακούλες, αλλά και εναπόθεσης κλαριών σε πεζοδρόμια ή κοινόχρηστους χώρους, χωρίς υπόδειξη των  Υπηρεσιών του  Δήμου, το πρόστιμο μπορεί να ανέλθει σε 500   ευρώ, ποσό το οποίο διπλασιάζεται σε περίπτωση  υποτροπής.

Το πρόστιμο που αντιστοιχεί σε ρύπανση με αφίσες, φέιγ — βολαν και συνθήματα μπορεί να  ανέλθει σε 1.500 ευρώ, ποσό που επίσης διπλασιάζεται σε   περίπτωση υποτροπής.

Ο Δήμος και οι αρμόδιες Υπηρεσίες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες, ωστόσο αυτό δεν αρκεί, καθώς και οι δημότες, από την πλευρά τους, θα πρέπει να συμβάλλουν στην τήρηση της  καθαριότητας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δώσουμε στον Δήμο μας την εικόνα που δικαιούται, και όλοι      επιθυμούμε, είναι η συνεργασία και η ενεργός συμμετοχή.

Οι δημότες μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τον  Κανονισμό μέσα από το επίσημο site του Δήμου Ναυπακτίας: www.nafpaktos.gr και να επικοινωνούν για επιμέρους ζητήματα με το Γραφείο Δημότη: 15199

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ