Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ναι στις τομές εξυπηρέτησης

Published

on

σχόλια-ναυπακτος-επικαιρότητα-Βασίλης-Πολιτόπουλος

Το γραφείο στον τρίτο όροφο κεντρικής πολυκατοικίας. Ευτυχώς ανεβοκατεβαίνει ασανσέρ.  Τα επιμέρους γραφεία λίγων τετραγωνικών μέτρων, με δυσκολία εξυπηρετεί καθένα ένα δύο υπαλλήλους.

Πάνω στα ευρύχωρα τραπέζια, φάκελοι, υπολογιστές, τηλέφωνα, σφραγίδες.

Στριμωχτά μπορούν να φιλοξενήσουν, για εξυπηρέτηση εννοώ, δύο τρεις πελάτες.

Αυτές τις ημέρες έχουν αυξηθεί σημαντικά αυτοί που έχουν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους. Τους κινητοποιεί η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης.

Ως το τέλος του μήνα ισχύουν ευνοϊκές διατάξεις για την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων, γονικών παροχών, αγορών, μεταβιβάσεων ακινήτων.

Μετά την προθεσμία που δόθηκε, αρχίζουν να ισχύουν νέα μέτρα. Επιβαρύνουν οικονομικά τον πολίτη που      σκέπτεται να προβεί σε παρόμοιες διαδικασίες. Παράταση της προθεσμίας αποκλείεται. Αν και πάντα υπάρχουν παράθυρα υπέρβασης.

Κόσμος ανεβοκατεβαίνει με το ασανσέρ ή από τις σκάλες. Μ’ ένα μάτσο χαρτιά στα χέρια ή ένα φάκελο, υπό  μάλης, πλήρη δικαιολογητικών. Στο στενό χωλ, τα δύο καθίσματα ποιον να εξυπηρετήσουν.

Άλλοι όρθιοι, κάποιοι καθιστοί στα σκαλοπάτια της σκάλας, μερικοί φεύγουν να έρθουν αργότερα.

Λάθος υπολογίζουν, χωρίς τον  ξενοδόχο. Ως αργά το μεσημέρι, συνεχίζεται η κίνηση. Στερείται το γραφείο νούμερων σειράς προτεραιότητας. Πώς μπορεί να υπολογίσει τον χρόνο; Άλλος θέλει λίγο χρόνο, άλλος περισσότερο.

Και όταν το θαύμα της άφιξης μπρος στην πρόσχαρη υπάλληλο, νομίζει ο άνθρωπος ότι μπήκε στον παράδεισο. Κοιτάζει προσεκτικά τα χαρτιά του. Ανυπομονεί για το Ο.Κ., να μπουν οι σφραγίδες, να συρθούν οι υπογραφές. Δυστυχώς, αποφαίνεται, μ’ ένα χαμόγελο.

Σ’ αυτή τη δήλωση λείπει η βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από το ΚΕΠ.

Μα, ψελλίζει, εσείς δεν είστε υπηρεσία, γιατί η βεβαίωση του ΚΕΠ. Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, αυτά λέει η νομοθεσία. Επιστρέφει τα δικαιολογητικά και στρέφεται στην κυρία που είναι πίσω του.

Αν αυτή την ώρα της οδυνηρής οδύσσειας δεν έχει αγανακτήσει εναντίον του κράτους, τότε για όλη του τη ζωή καταγράφεται υπόδειγμα πολίτη.

Λέγεται πως αυτή η ανυπόφορη και βασανιστική κατάσταση κυριαρχεί γιατί το σύνολο σχεδόν των πολιτών,      τις τελευταίες ημέρες, πριν τη λήξη της όποιας προθεσμίας, σπεύδει να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις του.

Έτσι παρατηρείται συνωστισμός στην εξόφληση τελών κυκλοφορίας των τροχοφόρων.

Ίδια κατάσταση παρουσιαζόταν την εποχή της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Έτσι πορεύεται ο Έλληνας. Επιβεβαιώνουμε αυτό που λέγεται. Άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Συμφωνώ.  Αλλά και εσύ κράτος, πού είναι οι τομές σου στην εξυπηρέτηση του πολίτη σε περιόδους αιχμής;

Γιατί κάποια γραφεία ή υπηρεσίες να μένουν κλειστές τα απογεύματα;

Γιατί πολεμάς τη γραφειοκρατία με ρυθμούς χελώνας;

Ναι στις τομές αλλά στην πράξη και όχι στη θεωρία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα υπηρεσία από την Τheocar

Published

on

By

Η εταιρεία Theocar πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο, δραστηριοποιείτε 20 και πλέον χρόνια παρέχοντας υπηρεσίες μεταφοράς καθώς και ενοικίασης οχημάτων, πλέον προσφέρει και μια νέα υπηρεσία.

Οι έμπειροι οδηγοί αναλαμβάνουν με αξιοπιστία την μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες, με απολυτή ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία, σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμεί ο πελάτης έχοντας  ειδικό όχημα με ράμπα για την μεταφορά με αναπηρικό αμαξίδιο.

Επιπλέον υπάρχει  και η δυνατότητα ενοικίασης- μίσθωσης του οχήματος σε οδηγούς που πληρούν τις προαπαιτούμενος προϋποθέσεις για την ενοικίαση.

Για επιπλέον πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιο από τα καταστήματά μας.

Βρείτε μας στην Πάτρα, στο Αίγιο, στη Ναύπακτο, στο Αγρίνιο, στη Κυλλήνη αλλά και στο Κατάκολο.

Επίσης περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.theocar.com και στο τηλεφωνικό μας κέντρο 211 8008090.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστό το πέρασμα στον Εύηνο

Published

on

By

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και με τον όγκο του νερού του Εύηνου ποταμού να είναι αυξημένος  λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, παραμένει κλειστή η ιρλανδικού τύπου γέφυρα.

Η διέλευση των κατοίκων της περιοχής και όσων θέλουν να φτάσουν εκεί διεξάγεται μέσω της Ιόνιας οδού.

Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν και μετά τον καθαρισμό της  γέφυρας από τα φερτά υλικά θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία ο δρόμος.         –photo Galatasnews

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαίνια και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΟΜ Ναυπακτίας

Published

on

By

Το Σάββατο 28/1/23 στις 6 μ.μ. σας καλούμε στα εγκαίνια του γραφείου μας (πλατεία Φαρμάκη 2), όπου θα κόψουμε πρωτοχρονιάτικη πίτα και θα συζητήσουμε για τις πολιτικές εξελίξεις. Θα παραβρεθούν οι βουλευτές, μέλη της ΚΕ και στελέχη του κόμματος.

Σας περιμένουμε!

Ο.Μ. Ναυπακτίας

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ