Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ναι στις τομές εξυπηρέτησης

Published

on

σχόλια-ναυπακτος-επικαιρότητα-Βασίλης-Πολιτόπουλος

Το γραφείο στον τρίτο όροφο κεντρικής πολυκατοικίας. Ευτυχώς ανεβοκατεβαίνει ασανσέρ.  Τα επιμέρους γραφεία λίγων τετραγωνικών μέτρων, με δυσκολία εξυπηρετεί καθένα ένα δύο υπαλλήλους.

Πάνω στα ευρύχωρα τραπέζια, φάκελοι, υπολογιστές, τηλέφωνα, σφραγίδες.

Στριμωχτά μπορούν να φιλοξενήσουν, για εξυπηρέτηση εννοώ, δύο τρεις πελάτες.

Αυτές τις ημέρες έχουν αυξηθεί σημαντικά αυτοί που έχουν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους. Τους κινητοποιεί η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης.

Ως το τέλος του μήνα ισχύουν ευνοϊκές διατάξεις για την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων, γονικών παροχών, αγορών, μεταβιβάσεων ακινήτων.

Μετά την προθεσμία που δόθηκε, αρχίζουν να ισχύουν νέα μέτρα. Επιβαρύνουν οικονομικά τον πολίτη που      σκέπτεται να προβεί σε παρόμοιες διαδικασίες. Παράταση της προθεσμίας αποκλείεται. Αν και πάντα υπάρχουν παράθυρα υπέρβασης.

Κόσμος ανεβοκατεβαίνει με το ασανσέρ ή από τις σκάλες. Μ’ ένα μάτσο χαρτιά στα χέρια ή ένα φάκελο, υπό  μάλης, πλήρη δικαιολογητικών. Στο στενό χωλ, τα δύο καθίσματα ποιον να εξυπηρετήσουν.

Άλλοι όρθιοι, κάποιοι καθιστοί στα σκαλοπάτια της σκάλας, μερικοί φεύγουν να έρθουν αργότερα.

Λάθος υπολογίζουν, χωρίς τον  ξενοδόχο. Ως αργά το μεσημέρι, συνεχίζεται η κίνηση. Στερείται το γραφείο νούμερων σειράς προτεραιότητας. Πώς μπορεί να υπολογίσει τον χρόνο; Άλλος θέλει λίγο χρόνο, άλλος περισσότερο.

Και όταν το θαύμα της άφιξης μπρος στην πρόσχαρη υπάλληλο, νομίζει ο άνθρωπος ότι μπήκε στον παράδεισο. Κοιτάζει προσεκτικά τα χαρτιά του. Ανυπομονεί για το Ο.Κ., να μπουν οι σφραγίδες, να συρθούν οι υπογραφές. Δυστυχώς, αποφαίνεται, μ’ ένα χαμόγελο.

Σ’ αυτή τη δήλωση λείπει η βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από το ΚΕΠ.

Μα, ψελλίζει, εσείς δεν είστε υπηρεσία, γιατί η βεβαίωση του ΚΕΠ. Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, αυτά λέει η νομοθεσία. Επιστρέφει τα δικαιολογητικά και στρέφεται στην κυρία που είναι πίσω του.

Αν αυτή την ώρα της οδυνηρής οδύσσειας δεν έχει αγανακτήσει εναντίον του κράτους, τότε για όλη του τη ζωή καταγράφεται υπόδειγμα πολίτη.

Λέγεται πως αυτή η ανυπόφορη και βασανιστική κατάσταση κυριαρχεί γιατί το σύνολο σχεδόν των πολιτών,      τις τελευταίες ημέρες, πριν τη λήξη της όποιας προθεσμίας, σπεύδει να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις του.

Έτσι παρατηρείται συνωστισμός στην εξόφληση τελών κυκλοφορίας των τροχοφόρων.

Ίδια κατάσταση παρουσιαζόταν την εποχή της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Έτσι πορεύεται ο Έλληνας. Επιβεβαιώνουμε αυτό που λέγεται. Άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Συμφωνώ.  Αλλά και εσύ κράτος, πού είναι οι τομές σου στην εξυπηρέτηση του πολίτη σε περιόδους αιχμής;

Γιατί κάποια γραφεία ή υπηρεσίες να μένουν κλειστές τα απογεύματα;

Γιατί πολεμάς τη γραφειοκρατία με ρυθμούς χελώνας;

Ναι στις τομές αλλά στην πράξη και όχι στη θεωρία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπές στην υδροδότηση λόγω έργων

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΝ αναφέρει:

«Ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων Τεχνικών Έργων και δοκιμών για την ολοκλήρωση του έργου “Ύδρευση δυτικών περιοχών – περιοχή Παλαιοπαναγιάς” , θα σημειώνονται το επόμενο διάστημα πρόσκαιρες διακοπές  υδροδότησης.

Παρακαλούμε για την κατανόηση των πολιτών».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώνεται το έργο για την ύδρευση της Παλαιοπαναγιάς

Published

on

By

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Παλαιοπαναγιάς που θα δώσει οριστική λύση στο χρόνιο και πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δυτικές συνοικίες της Ναυπάκτου.

Το έργο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπακτίας για λογαριασμό της ΔΕΥΑΝ.  Ο αρχικός προϋπολογισμός του που ανέρχεται σε 1.455.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και καλύπτεται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»

Μετά από τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, δημοπρατήθηκε το έργο,  τον Ιούλιο του 2021 υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο και μέχρι τα τέλη Ιουνίου πλέον παραδίνεται, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Προσλήψεις 8.568 εκπαιδευτικών – Πώς θα μοιραστούν

Published

on

By

Φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν πάνω από 8.568 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, όπως δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα οι προσλήψεις για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σχεδιάζεται να κατανεμηθεί σε 2.000 για Γυμνάσια και Λύκεια και 1.500 στην ειδική αγωγή.

Oι νεοπροσληφθέντες μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα πιάσουν δουλειά από τον Σεπτέμβριο οπότε και θα τεθεί σε εφαρμογή πιλοτικά και το ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 17:30 το απόγευμα, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι τα παιδιά θα γίνονται δεκτά χωρίς κριτήρια.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ