Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι κρυφές εκπλήξεις των δημοτικών εκλογών

Published

on

Οι φετινές δημοτικές  εκλογές είναι γεμάτες  κρυφές εκπλήξεις και για αυτό και θα εξελιχθούν σε σκληρή μάχη σώμα με σώμα και κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει  για τίποτε και για κανέναν.

Τα νέα στοιχεία αυτών των εκλογών είναι:

Η αποσύνδεση της εκλογής των τοπικών συμβουλίων από τις δημοτικές παρατάξεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καμία δημοτική παράταξη να μην μπορεί με ασφάλεια να προσμετρήσει τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων τοπικών συμβούλων στο δικό της ποσοστό. Είναι αξιοπρόσεκτο ότι μέχρι και σήμερα κανένα τοπικό συμβούλιο δεν εμφανίζεται με το όνομα των υποψηφίων δημοτικών παρατάξεων, κάτι που δείχνει ότι δεν θέλουν να ταυτίζονται με υποψηφίους δημάρχους. Με αυτό τον τρόπο το εκλογικό σώμα απελευθερώνεται εντελώς.

Η πολυδιάσπαση και η συμμετοχή πολλών υποψηφίων συνδυασμών. Το νέο εκλογικό σύστημα έδωσε τη δυνατότητα να είναι εύκολη η κάθοδος πολλών συνδυασμών. Σοβαρό κίνητρο ήταν και η ευκολία να καταλάβει ο επικεφαλής του κάθε συνδυασμού μια έδρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός υποψηφίων συμβούλων που αναγκαστικά οδηγεί σε άσκηση τεράστιας πίεσης στο εκλογικό σώμα, ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες, που όλοι γνωρίζονται καλά και έχουν συγγενικές, φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις.

Η κυριαρχία του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη στροφή των υποψηφίων στην εικόνα. Όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο φαίνεσθαι και η μάχη δίνεται στα γραφεία των επικοινωνιολόγων. Η καλύτερη εμφάνιση, το καλύτερο στήσιμο, η καλύτερη φωτογράφιση, το καλύτερο σποτάκι. Αυτά πλέον προβάλλει το σύστημα, αυτά δίνουν οι υποψήφιοι στο εκλογικό σώμα.

Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε μια ανάσα πριν από τις εκλογές και να μην γνωρίζει η κοινωνία τα προγράμματα και τις θέσεις όλων των υποψηφίων. Μιλάμε πλέον για καθαρή αισθητικοποίηση των εκλογών και της πραγματικότητας.

Η απάθεια και η αδιαφορία του εκλογικού σώματος. Τα συσσωρευμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα αντί να ενεργοποιούν και να κινητοποιούν την κοινωνία την έχουν οδηγήσει  στην υιοθέτηση μιας «απολιτικ στάσης». Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν μεγάλη συμβολή τα Μ.Μ.Ε  που εντέχνως καλλιεργούν το λαΪκισμό και κατεβάζουν πολύ τον πήχη των προσδοκιών και των απαιτήσεων της κοινωνίας.

Η απουσία πολιτικού λόγου. Γενικόλογες υποσχέσεις, γλυκανάλατες διαπιστώσεις, λαϊκίστικες προσεγγίσεις με έντονες δόσεις παροχολογίας και με συγκεκαλυμμένη την τάση εκμετάλλευσης των ανθρώπων που μαστίζονται από την κρίση. Οι περισσότερες εμφανίσεις των επικεφαλής χαρακτηρίζονται από μια στρογγυλεμένη θεώρηση των πραγμάτων με τη γενική υπόσχεση θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, σίγουρα υπάρχουν  λύσεις. Ελάχιστοι εκφράζουν άποψη για το πώς θα γίνει αυτό.

Το εκλογικό δικαίωμα που πλέον ασκείται από την ηλικία των 17 ετών. Εντελώς νέα δεδομένα δημιουργεί η συμμετοχή με ψήφο των δεκαεφτάχρονων νέων , όσοι δηλαδή έχουν γεννηθεί το 2002,στις φετινές εκλογές. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο εκλογικό σώμα, που είναι βέβαιο ότι  θα επηρεάσει ως ένα βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκε το «Lepanto Formula Kite Europeans 2022»

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, των αντιπεριφεριαρχών Φωκίωνα Ζαΐμη  και Χαράλαμπου Μπονάνου, του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Σιμάκη, των αντιδημάρχων Σωκράτη Παπαβασιλείου και Ντίνου Τσουκαλά, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπύρου Τσέλιου, του υπεύθυνου επικοινωνίας της Γέφυρας ΑΕ Γιάννη Φρέρη, αθλητών που έλαβαν μέρος στους αγώνες και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και οι απονομές μεταλλίων του «Lepanto Formula Kite Europeans 2022».

Για μια εβδομάδα στην Ναύπακτο χτυπούσε η καρδιά του παγκόσμιου Kite, καθώς στις συμμετοχές στους αγώνες περιλαμβάνονταν αθλητές από πολλές χώρες του κόσμου, ενόψει μάλιστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία.

Πρώτος στην γενική κατάταξη για μια ακόμα χρονιά ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Maeder από την  Σιγκαπούρη.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Μετά τις απονομές ακολούθησε συναυλία από τους “Les SkartOi”

Το  Lepanto Formula Kite Europeans 2022 πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ)

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans: Θέαμα και αδρεναλίνη! (φωτο)

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

Συνεχίζονται  στον κόλπο της Ναυπάκτου οι αγώνες  “Lepanto Formula Kite Europeans  2022” με τους αθλητές να προσφέρουν  ένα εντυπωσιακό  θέαμα. Οι αγώνες ολοκληρώνονται   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να ετοιμάζονται πλέον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ