Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ομοσπονδία: Συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης

Published

on

To Σάββατο 9 Μαρτίου στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας έλαβε χώρα συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης μεταξύ μελών της Ομοσπονδίας και της διοίκησης του 10ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του προεδρείου της Ομοσπονδίας προς τη Διοίκηση του 10ου Π.Τ. του Ο.Ε.Ε. και είχε ως σημαντικότερα θέματα την ενημέρωση των παρευρισκομένων για θέματα επικαιρότητας όπως η διασύνδεση pos-ταμειακών μηχανών, φορολογικά θέματα, ψηφιακή κάρτα εργασίας, λειτουργία My Data κ.ο.κ.
Η αίθουσα των γραφείων της Ομοσπονδίας ήταν γεμάτη από επαγγελματίες της πόλης, με το μεγαλύτερο ποσοστό των παρόντων να είναι λογιστές που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για όσα συζητήθηκαν. Από πλευράς Ο.Ε.Ε. παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του 10ου ΠΤ  κ. Παππάς Γεώργιος, ο Οικονομικός Επόπτης του 10ου ΠΤ κ. Σταυρογιαννόπουλος Βασίλης καθώς και οι Αιτωλοακαρνάνες εκλεγμένοι στο πανελλαδικό όργανο του ΟΕΕ, τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων, κύριοι Καινούργιος Κωνσταντίνος και Ρηγάτος Ευάγγελος.
Η συζήτηση ξεκίνησε με εισήγηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Δαβανέλου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα μέλη του ΟΕΕ για την παρουσία της, ανέφερε σειρά προβληματισμών των επαγγελματιών για όσα έχουν νομοθετηθεί και είτε είναι ήδη σε ισχύ είτε αναμένεται να τεθούν σε ισχύ άμεσα.
Ο Πρόεδρος του 10ου ΠΤ του ΟΕΕ κ. Παππάς αφού ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την πρόσκληση και ανέφερε τους ισχυρούς δεσμούς που έχει με τη Ναυπακτία, ανέλυσε διεξοδικά όσα αναφέρονται στη νομοθεσία, εξήγησε τις δράσεις που έχει κάνει του 10ο ΠΤ του ΟΕΕ, για να προστατέψει τόσο τα μέλη του αλλά και τους επιχειρηματίες-ελεύθερους επαγγελματίες από λανθασμένες ή άδικες διατάξεις. Τόνισε ότι το Ο.Ε.Ε. εκτός από θεσμικός σύμβουλος του Κράτους σε θέματα οικονομίας, διατηρεί τον παρεμβατικό του χαρακτήρα προστατεύοντας όσο μπορεί τους ανθρώπους της αγοράς.
Ο κ. Παππάς στη συνέχεια έκανε ενδελεχή παρουσίαση των θεμάτων που αφορούν λογιστές (ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις), άκουσε τις ερωτήσεις τους και η συζήτηση κύλησε σε πολύ καλό κλίμα, αφήνοντας σε όλους την αίσθηση ότι τέτοιες συναντήσεις μόνο οφέλη μπορούν να αφήσουν στις τοπικές κοινωνίες. Ακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων που σχεδιάζει σε περιφερειακό επίπεδο το Ο.Ε.Ε. (σεμινάρια, συνεργασία με Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεργασία με Πανεπιστήμιο Πατρών και Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) στο επόμενο διάστημα και προτάθηκαν τρόποι με τους οποίους μπορούν αυτές οι δράσεις να φανούν χρήσιμες στη Ναυπακτία και τη Δωρίδα, όπως για παράδειγμα η σύνταξη μελετών.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον κ. Παππά να δηλώνει πως η πόρτα του επιμελητηρίου είναι πάντα ανοικτή για όλους τους φορείς, τους λογιστές, τους οικονομολόγους αλλά και τους επαγγελματίες, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και οι Αιτωλοακαρνάνες εκλεγμένοι στο Ο.Ε.Ε. θα συνεχίσουν σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους να έχουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ομοσπονδία και τα μέλη της.
Για το 10ο ΠΤ.                                      Για την Ομοσπονδία
Ο Πρόεδρος.                                          Ο Πρόεδρος
Παππάς Γεώργιος.                                 Δαβανελλος Θέμης

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Χόρεψαν με την ψυχή τους!

Published

on

By

Κατάμεστο ήταν το Παπαχαραλάμπειο Κλειστό Γυμναστήριο  Ναυπάκτου από μαθητές και γονείς που παρακολούθησαν το «7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών», την Κυριακή 21 Απριλίου το πρωί.

Ξεχείλιζε από νιάτα και παλμό το Παπαχαραλάμπειο, καθώς δεκάδες έφηβοι, από δεκαεπτά σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας χόρεψαν με την ψυχή τους και εκφράστηκαν μέσα από τον χορό.

Με εξαιρετικές χορογραφίες αυτοσχεδίασαν και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα από τους θεατές.

Για μια ακόμα χρονιά, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσαν το  Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών στην  Ναύπακτο, που πλέον έχει γίνει θεσμός, με τους νέους να το αγκαλιάζουν, δίνοντας τον δικό τους τόνο στην δράση.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η γνωριμία των μαθητών με τον ρυθμό και τον χορό, η ανάπτυξη των σχέσεων, συνεργασίας, ομαδικότητας και φιλίας.

Όπως προαναφέραμε στο 7ο μαθητικό φεστιβάλ χορού Ναυπάκτου πήραν μέρος δεκαεπτά σχολεία, από το Αγρίνιο, το Αιτωλικό, τον  Αγ, Κωνσταντίνο, Ευηνοχώρι, το  Μεσολόγγι, το Αντίρριο και από την Ναύπακτο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χορού την Κυριακή στο Παπαχαραλάμπειο

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνουν αυτό την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Γυμναστήριο Ναυπάκτου το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

10.30: ΕΝΑΡΞΗ- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Βασιλόπουλος ΠαναγιώτηςΦωτίκα Αλεξάνδρα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Βασιλόπουλος ΠαναγιώτηςΦωτίκα Αλεξάνδρα

1ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Πρόγραμμα με μοντέρνους χορούς (μίξη)

Υπεύθυνος καθηγητής: Ακαλέστου Σταυρούλα

2ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

HIP HOP

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ζαβιτσανάκης ΠαναγιώτηςΠοντίκη ΒασιλικήΔάφνου ΑντωνίαΜπάρμπα Αλεξάνδρα

1ο ΕΠΑΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Μοντέρνο, Hip Hop, Βαλς, Disco

 Υπεύθυνος καθηγητής: Λιάπης Λάμπρος

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

PARTNERSHIP Book – Black Ori  Σύγχρονος χορός

“CONFLICT – Sand – Nathan Lanier” Σύγχρονος χορός

“Remix Modern Dance”  Μοντέρνο – Χιπ Χοπ

«Αλλά τα Βράδια» Σύγχρονος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Θώδη ΧαΐδηΓήτα Βασιλική

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δημαρά Κωνσταντίνα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ανθρώπινα δικαιώματα – σύγχρονος χορός (GLORY)

Ανθρώπινα δικαιώματα – χορός με κορδέλες (ΑΛΗΛΟΥΙΑ)

   Ελευθερία στην έκφραση- ρυθμική με κορδέλα (HAVANA)

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Νικολάου Στάλω

4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Hip Hop, Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ζωναρά ΆνναΖορμπά Βησσαρία

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Dynamite BTS

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γούργαρη Ελένη

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Hip Hop

Υπεύθυνοι καθηγητές: Παπαδημητρίου Γεώργιος, Δερμιτζιώτη Ευγενία

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

«OI QUECALOR-ΙΣΤΕΣ» Hip Hop

«LAS KOTRONEROS»     Hip Hop και σύγχρονος χορός

Υπεύθυνος καθηγητής: Αγγελόπουλος Αλέξανδρος

1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Hip Hop, Σύγχρονος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ζερβουλάκος ΒασίλειοςΤέφας Σωτήριος

3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Angels in Tibet

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζια Μαρία

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

Σύγχρονο

Υπεύθυνος καθηγητής: Σταθάτος Γεώργιος

1ο ΕΠΑ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

“Η ΒΙΑ”

Υπεύθυνοι καθηγητές: Τραγουλιάς Γεώργιος, Κυρίτση Αλεξάνδρα, Μανδέλλου Μαρία

2ο ΓΕ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Σύγχρονοι χοροί

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ιωάννου Μαρία, Φλωροπούλου Παναγιώτα

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ: Συνεχίζουν στο δρόμο του αγώνα

Published

on

By

Συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου πραγματοποίησε η Απεργιακή Επιτροπή εκλεγμένων συνδικαλιστών Ναυπακτίας και Δωρίδας συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία της 17ης Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες  απαίτησαν από την κυβέρνηση αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, την προστασία του δικαιώματος της εργασίας, για δουλειά και ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ